Karilka Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Karilka wstała o 5 rano i.. własnie odpada od kompa. Dobranoc Wam i mlamkania i merdanka od Śnieżka (są merdanka!) PS: bąki ma niemiłosierne... metan jest już praktycznie namacalny. Okno nie pomaga! Quote
Annaa4 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Tofikowa napisał(a):ja mam kilka fantów na bazarek, sama go nie zrobie, ale Annaa4 obiecala pomóc:loveu: może umówimy się w tygodniu i podrzucę to co mam:roll: Witam. Tak nie będzie problemu :)) Ktoś jeszcze coś dołoży na bazarek ?:)) Quote
Justyna Lipicka Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 przepraszam za zwłokę ale jutro na koncie będą pieniążki dla Śnieżka, za dużo zdarzeń w ten weekend miałam, a jeszcze wczoraj ta awaria dogo;/ Quote
Maruda666 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Zaglądam do Śnieżka - tyle wrażeń chłopak miał :) Snieżek się chyba nie obrazi jeżeli zaproszę u niego na bazarek z którego połowa dochodu będzie dla Bursztynka, kotka po amputacji łapki, też podopiecznego Budryska -- http://www.dogomania.pl/threads/224260-Wszystkiego-po-trochu-dla-Fanty-i-Bursztynka-do-25-marca-22.00?p=18791392#post18791392 Quote
AnkaJ Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 dziękuję za takie podsumowanie :/ pies ma taką sierść od początku i wizyty u weterynarza nakierowały mnie na odrobaczenie co zrobiłam. Nie zauważyłam śladów robali w kupie. Pies doskonale zna zabawy z innym psem bo ciągle robił to z moją sunią. Często jak wychodziłam z nimi na spacer puszczałam go ze smyczy, jednak jego głównym zajęciem było pilnowanie mojej nogi. Bawił się też maskotką dla niego przeznaczoną. Był kąpany 2 razy, jednak bardzo szybko się brudzi. Widzę jednak że szanowne panie przedstawiły sytuację Śnieżka jako skrajnie zaniedbaną. Dziękuję bardzo za takie podsumowanie. Pozdrawiam :angryy: Quote
Javena Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Doszła wpłata od : [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]jednorazowo[/FONT] [FONT="Arial Black"]Kamos [/FONT] [SIZE="4"]10 zł [FONT="Arial Black"]Masza44[/FONT] [SIZE="4"]25 zł [FONT="Arial Black"]Schroniskowiec [/FONT]-[SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Jolanta D -Prószków[/FONT] [SIZE="4"]15 zł nie znam.Nie wiem,czy stała ,czy jednorazowa. [FONT="Arial Black"]Justyna Lipnicka[/FONT][SIZE="4"] 20 zł [FONT="Arial Black"]Marek -Wojciech D. Kraków[/FONT] [SIZE="4"] 210 zł [FONT="Arial Black"]Lidia Sz. Wieliszew[/FONT] [SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W. Łódz na transport [/FONT][SIZE="4"] 120 zł [FONT="Arial Black"]Aneta K. Daleszyce[/FONT] [SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Rajmund N Boguszów[/FONT] [SIZE="4"]10,13 [FONT="Arial Black"]Kinga K. Warszawa[/FONT] [SIZE="4"] 40 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]Deklaracja stała[/FONT] [FONT="Arial Black"]AniaJ. i Podaj Łapę [/FONT] [SIZE="4"] 20 zł [FONT="Arial Black"]Margaretta B Łódz [/FONT] [SIZE="4"] 30 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W .Łódz[/FONT] zapewne z Fb. -[SIZE="4"]30zł [FONT="Arial Black"]cyga fryga[/FONT] - [SIZE="4"]10zł [FONT="Arial Black"]Javena [/FONT][SIZE="4"]5zł [FONT="Arial Black"]Vege Inicjatywa[/FONT] [SIZE="4"] 50 zł [FONT="Arial Black"]Ewu [/FONT] [SIZE="4"] 10 zł [SIZE="5"]Razem[SIZE="5"] 650,13 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="5"]120 zł WYSŁANE ZA TRANSPORT [/FONT] [FONT="Arial Black"][SIZE="5"] 650,13 - 120 = 530,13 ZŁ[/FONT] [FONT="Arial Black"]WYSŁAŁAM KARILCE[/FONT][SIZE="5"] 300ZŁ [FONT="Arial Black"]ZA HOTEL[/FONT] - [FONT="Arial Black"] ZOSTAŁO [/FONT] [SIZE="5"][FONT="Arial Black"]230,13 ZŁ[/FONT] Edited March 13, 2012 by Javena Quote
Javena Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 AnkaJ napisał(a):dziękuję za takie podsumowanie :/ pies ma taką sierść od początku i wizyty u weterynarza nakierowały mnie na odrobaczenie co zrobiłam. Nie zauważyłam śladów robali w kupie. Pies doskonale zna zabawy z innym psem bo ciągle robił to z moją sunią. Często jak wychodziłam z nimi na spacer puszczałam go ze smyczy, jednak jego głównym zajęciem było pilnowanie mojej nogi. Bawił się też maskotką dla niego przeznaczoną. Był kąpany 2 razy, jednak bardzo szybko się brudzi. Widzę jednak że szanowne panie przedstawiły sytuację Śnieżka jako skrajnie zaniedbaną. Dziękuję bardzo za takie podsumowanie. Pozdrawiam :angryy: Ależ ja wcale nie doczytałam sie jakichś aluzji. Przecież wiadomo ,ze białe brudzi sie szybko,on był z podrózy. Pies wiodący zycie na wolnym powietrzu ma zaniedbana siersć i nie da sie tak szybko doprowadzic do ładu. Wiele czynników składa się na ładną siersć. NIE MA SIE O CO OBRAŻAĆ .Karilka stwierdziła tylko to co zaobserwowała po przyjezdzie. Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 AnkaJ napisał(a):dziękuję za takie podsumowanie :/ pies ma taką sierść od początku i wizyty u weterynarza nakierowały mnie na odrobaczenie co zrobiłam. Nie zauważyłam śladów robali w kupie. Pies doskonale zna zabawy z innym psem bo ciągle robił to z moją sunią. Często jak wychodziłam z nimi na spacer puszczałam go ze smyczy, jednak jego głównym zajęciem było pilnowanie mojej nogi. Bawił się też maskotką dla niego przeznaczoną. Był kąpany 2 razy, jednak bardzo szybko się brudzi. Widzę jednak że szanowne panie przedstawiły sytuację Śnieżka jako skrajnie zaniedbaną. Dziękuję bardzo za takie podsumowanie. Pozdrawiam :angryy: Szanowna Pani Anno. Śnieżek ma zaniedbaną sierść - to nie podlega dyskusji (to samo powiedział weterynarz, który go widział). Nie mam pojęcia jak wyglądał ten pies przed wyjazdem do Pani, jednak podejrzewam, że gorzej. Rana jest zaróżowiona - i ma prawo. Obejrzałam dokładnie i zaczerwienienie mogło spowodować to, że Śnieżek spacerował ze mną na obroży po parku w Warszawie i musiałam go skorygować przy spotkaniu z psami - łańcuszek mógł spowodować podrażnienie tej delikatnej jeszcze skóry. Teraz dostał szeroką, parcianą obroże. Co do kupy - mówiła Pani, ze Śnieżek pożera wszystko co możliwe. Stąd może ten flak w kupie i inne "różności". Nie mam pojęcia. Takie są FAKTY i nie powinna Pani czuć się urażona moimi wypowiedziami. Jeżeli tak się stało - najmocniej przepraszam. Niestety chcę opisać psa obiektywnie. Jesteśmy na etapie poznawania się. Raport z dnia dzisiejszego: 1)Pies nie jest przyzwyczajony do dużych odstępów między spacerami. Wyszłam z nim o 7:30 na nie długi spacerek (ok. 10 - 15min). Zrobił ładnie siusiu, jednak po powrocie do domu o godzinie 12:00 musiał się załatwić. Wyszedł jeszcze o 14:30 i o 15:30 - do teraz. Na każdym spacerze zrobił siusiu i na dwóch zrobił kupe (12 i 14:30). 2) Na długi spacer poszedł z Dolarem. Śnieżek w kagańcu - Dolar w kagańcu. Przypięłam mu 20m linke i puściłam z nią. Pies biegał za Dolarem i ładnie się pilnuje. Reaguje na imie "Śnieżek" 3)Jest zazdrosny o drugiego psa. Próbował dwa razy "pogonić" mi Dolara (który pozostaje niewzruszony). Skorygowałam to i dalsza cześć spaceru przebiegała spokojnie. 4)Pani Anno - karmiła Pani psa gdy Pani sama jadła :). Co oczywiście nie jest błędem (tak jak pozwalanie spać na kanapie) ale przy psie do adopcji - niestety to zły nawyk. Musimy to odpracować bo przy jego zaborczym charakterze - niestety nie jest bezpieczne. 5)Pies szybko się uczy 6)Nadal jest smutny, jednak widać już majtanie kitką :). Pozdrawiam serdecznie i Śnieżek przesyła Merdanka. Zaraz powklejam zdjęcia. Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Pierwszy spacer (Warszawa z Shilą i Shilomaniakiami) Podróż: Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Poznajemy się. Pierwsze mizianko "na spokojnie": Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Spacer Warszawski: Portrecik :):) Uwieczniona próba zabawy, która skończyła się agresją (lękową). Zaznaczam, że z Shilą Śnieżek poznał się najpierw w kagańcu a Shila to pies typu "do rany przyłóż" za to bardzo szalony (co widać nawet na tym zdjęciu :). ) Tutaj pierwszy raz i ostatni miał okazje na spacer "na starych zasadach". Ciągnął momentami jak czterotonowy wół. I zdjęcie "rodzinne" :). Śnieżek, Shila, Shilomaniaczka - Kasia i Michał (transport) Quote
Justyna Lipicka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 powoli wszystkiego się Śnieżek nauczy:) Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Tak - też tak uważam. Jak na razie za soba mamy tą agresje do samców. Pies jest mało zrównoważony i to jest główny problem. Sam nie wie czego chce.. Z natury jednak jest karny bo ładnie reaguje na zwrócenie uwagi (żebrał mi przy kanapce - kazałam mu wyjść z kuchni i doskonale to potrafi. Pani Anna tego go nauczyła) Quote
Javena Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Karilka napisał(a):Tak - też tak uważam. Jak na razie za soba mamy tą agresje do samców. Pies jest mało zrównoważony i to jest główny problem. Sam nie wie czego chce.. Z natury jednak jest karny bo ładnie reaguje na zwrócenie uwagi (żebrał mi przy kanapce - kazałam mu wyjść z kuchni i doskonale to potrafi. Pani Anna tego go nauczyła) P. Ania chciała dla niego jak najlepiej .Trudnio się dziwic. Czasem nie wiemy, jak sie zachować,jesli jest nam znana psia przeszłosć. Chcemu psu nieba przychylic. Sama brałam takie psiątka ze schroniska na dt i wiem .ze chcemu zrobić wszystko ,żeby pies poczuł się kochany. Nieświadomie robimy błędy.Myslę ,że trzeba podziekować p. Ani ,ze chciała sie nim zaopiekować ,choćby na krótki czas. Bo naprawdę nie miał gdzie sie podziać. Quote
BUDRYSEK Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Pilnie szukam dt/ds dla Majlo w typie JRT, ma tylko 4 lata wlascicielom juz przeszkadza bo maja malutkie dzici i pies jest ciagle przywiazany do koloryfera! dali mi tylko kilka dni na znalezienie czegos inaczej go uspia! Błagam pomózcie! Majlo moze mieszkac w bloku, jest cichy i grzeczny, zachowuje czystosc, kocha dzieci kontakt: 607 488 598 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Javena Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Jak mogą uśpić? Jaki lekarz uśpi zdrowego psa? Chyba ,że sztuczną narkozą go uśpią. Obuchem....:( Budrysku zajrzyj na wpłaty.Czy mam wysłać wszystko co wpłyneło? Oświeć mnie kto jest kim przy tych wpłatach ,nie wiem ,czy jednorazowe ,czy stałe. Nie było wyszczególnione. Edited March 13, 2012 by Javena Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Javena napisał(a):P. Ania chciała dla niego jak najlepiej .Trudnio się dziwic. Czasem nie wiemy, jak sie zachować,jesli jest nam znana psia przeszłosć. Chcemu psu nieba przychylic. Sama brałam takie psiątka ze schroniska na dt i wiem .ze chcemu zrobić wszystko ,żeby pies poczuł się kochany. Nieświadomie robimy błędy.Myslę ,że trzeba podziekować p. Ani ,ze chciała sie nim zaopiekować ,choćby na krótki czas. Bo naprawdę nie miał gdzie sie podziać. Też tak uważam. Pani Ani sama bym powierzyła psa, po rozmowie z nią przy przekazywaniu Śnieżka, jednak nie trudnego. Śnieżek jest niezrównoważony - co moge stwierdzić już 2 dnia pobytu pod moją opieką. U Pani Ani pies mógł się "rozhulać" a do mnie przyszedł na zupełnie inne zasady. Kiedy Pani Ani powiedziałam o tym, że Śnieżek będzie miał zakaz wchodzenia na kanape to prawie sie popłakała - ja to zupełnie rozumiem. Mój prywatny pies jest rozpuszczony jak dziadowski bicz :) Quote
Javena Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Doszła wpłata od : [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]jednorazowo[/FONT] [FONT="Arial Black"]Kamos [/FONT] [SIZE="4"]10 zł [FONT="Arial Black"]Masza44[/FONT] [SIZE="4"]25 zł [FONT="Arial Black"]Schroniskowiec [/FONT]-[SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"]Jolanta D -Prószków[/FONT] [SIZE="4"]15 zł nie znam.Nie wiem,czy stała ,czy jednorazowa. [FONT="Arial Black"]Justyna Lipnicka[/FONT][SIZE="4"] 20 zł [FONT="Arial Black"]Marek -Wojciech D. Kraków[/FONT] [SIZE="4"] 210 zł [FONT="Arial Black"]Lidia Sz. Wieliszew[/FONT] [SIZE="4"]15 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="4"]Deklaracja stała[/FONT] [FONT="Arial Black"]Margaretta B Łódz Fb [/FONT] [SIZE="4"] 30 zł [FONT="Arial Black"]Agnieszka W .Łódz Fb [/FONT] -[SIZE="4"]30zł [FONT="Arial Black"]cyga fryga[/FONT] - [SIZE="4"]10zł [FONT="Arial Black"]Javena [/FONT][SIZE="4"]5zł [FONT="Arial Black"]Vege Inicjatywa Fb[/FONT] [SIZE="4"] 50 zł [SIZE="5"]Razem[SIZE="5"] 435 zł [FONT="Arial Black"][SIZE="5"]120 WYSŁANE ZA TRANSPORT [/FONT] [FONT="Arial Black"][SIZE="5"] 435 - 120 = 315 ZŁ[/FONT] Quote
Karilka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Śnieżek ma zapchane kanaliki łzowe - czy robimy coś z tym? Cieknie mu z rogówek i stąd te brązowe ślady na ryjku... Jak na razie nie wycieram, zeby go nie stresować. Dzisiaj był dzień w którym biały kawaler chodził dużą część czasu luzem po domu. Jutro dostanie swój prywatny, zamykany, cały pokój na czas mojej nieobecności - niestety chciał bardzo wyjść z klatki, kiedy wszyscy poszli do innego pokoju i wgryzł się w pręty klatki i zaklinował.. Nie będziemy ryzykować jego wariactwa klatkowego. W pokoju nie ma co sobie zrobić bo jest pro-zwierzęcy. Najwyżej wyśpi się na kanapie pod moją nieobecność :). Idziemy na wieczorny spacerek i spać. Jutro rano poznam go z Iwanem (problematyczny, sznaucerek miniaturowy mojej mamy) Edited March 12, 2012 by Karilka Quote
ewu Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Wpłaciłam swoją deklaracją na chłopaczka. Edited March 12, 2012 by ewu Quote
ewu Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ja wiozłam Śnieżka z Bielska do Katowic. Wyglądał dużo gorzej niż na zdjęciach z podróży i pierwszego spacerku.Fajny psiak z niego:) Quote
ewu Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='BUDRYSEK']Pilnie szukam dt/ds dla Majlo w typie JRT, ma tylko 4 lata wlascicielom juz przeszkadza bo maja malutkie dzici i pies jest ciagle przywiazany do koloryfera! dali mi tylko kilka dni na znalezienie czegos inaczej go uspia! Błagam pomózcie! Majlo moze mieszkac w bloku, jest cichy i grzeczny, zachowuje czystosc, kocha dzieci kontakt: 607 488 598 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Boże a co to za towarzystwo , po co brali psiaka żeby się go teraz pozbywać.... Pięknie uczą dzieci wrażliwości.... Quote
azalia Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Śnieżek śliczny,a dyscypliny i odpowiednich zachowań na pewno się nauczy. Budrysku,załóż wątek dla Majlo,co za ludzie,takie maleństwo im zawadza. Quote
Recommended Posts