Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Doszła wpłata od [FONT="Arial Black"]schroniskowiec[/FONT] [FONT="Arial Black"]15 zł [/FONT] dla Śniezka ,może trzeba zapytać ,czy zgodzi się ,aby ,przekazać tą kwotę na Izi.
Ja napiszę do niej ,ale proszę rówież osoby zainteresowane o to samo.:)

Posted

[quote name='BUDRYSEK']na fb jest wpis z dt od Pani Anny:

Znalazłam DOM STAŁY dla Śnieżka :)) moja znajoma go weżmie, nie mam wątpliwości że będzie miał dobrze :) zatem możemy zakończyć poszukiwania . Dziękujemy razem ze Śnieżkiem za całe zaangażowanie.

nie mogłam sie dodzwonic, ale moze zagladnie tutaj i sama napisze?

bede jeszcze dzwoniła pozniej...na razie akcja wstrzymana i czekamy na dokladniejsze info o nowym domku

UWAGA!!!

Przed momentem dostałam informację od BUDRYSEK... nadal ważna jest opcja hoteliku!
Bardzo prosi o dalsze zbieranie deklaracji dla Śnieżka!

Jeśli ktos może pomóc w trasporcie na trasie Warszawa- Łódź... bardzo proszę wysłać smsa do BUDRYSEK- oddzwoni!

[SIZE=2]Niestety nie znam okoliczności sytuacji, więc proszę o cierpliwość- BUDRYSEK wszystko wyjaśni.

Posted

Ja już wysłałam do Javeny info, że można przesunąć pieniążki na sunię Izi, ale jeśli Śnieżek jednak nie będzie miał DS, to mogą być dla niego.Zadysponujcie wg. własnego uznania, kwota niestety nie jest duża (15 zł).

Posted

schroniskowiec napisał(a):
Ja już wysłałam do Javeny info, że można przesunąć pieniążki na sunię Izi, ale jeśli Śnieżek jednak nie będzie miał DS, to mogą być dla niego.Zadysponujcie wg. własnego uznania, kwota niestety nie jest duża (15 zł).

No cóż,chyba zbyt szybka ta radosc. Zapewne po wizycie przed adopcyjnej sytuacja sie zmieniła.
Czekamy więc na Budrysek .
Tyle tych biedaków ,ze trzeba by tu miliardera i to by brakło.:)

Posted

[quote name='Javena']No cóż,chyba zbyt szybka ta radosc. Zapewne po wizycie przed adopcyjnej sytuacja sie zmieniła.
Czekamy więc na Budrysek .
Tyle tych biedaków ,ze trzeba by tu miliardera i to by brakło.:)

Niestety za szybka radość... psiak nie ma domu, nawet tymczasowego i nadal potrzebuje pieniążków...

Posted

zacytuje siebie z fb :

Sniezek na dniach jedzie do hoteliku/pdt...koszt 300 zł...cały czas jest ogłaszany i mam nadzieję, ze szybko znajdziemy Mu domek. W ogłoszeniach zawarte są wszystkie informacje przekazane z bdt od Pani Ani, na bieżąco bedą uzupełniane informacjami z hoteliku...Prosze udostepniajcie Chłopaczka...zapraszajcie Znajomych...Chetnie przyjmiemy fanty na bazarek...Jeżeli ktos bedzie w stanie dołozyc pare ...groszy na hotelik bedziemy bardzo wdzięczni! Prosze nie zapominajcie o Nim! Zdarza sie , ze mam sporadyczny dostęp do neta...prosze nie mysleć, ze nie pamietam o Snieżku...ale mam tez pod opieką inne zwierzaczki min w hotelikach oraz spora gromadke na bdt...Oni sa dla mnie wazniejsi niz net...prosze o zrozumienie...czesto juz nawet sił brakuje zeby tutaj zaglądac albo doba za krotka :( Jednak staram sie aby wszystkie informacje byly na biezaco...dziekuje bardzo naszym Przyjacielom którzy nam pomagają !!!! :)

Jezeli ktos cos wie o jakim transporcie z Wawy do Łodzi prosze o kontakt!!!

Posted

Śnieżek bardzo prosi o pomoc!

DEKLARACJE STAŁE:

Podaj Łapę - 20 zł

cyga-fryga - 10 zł

Vege Inicjatywa - 50zł

ewu- 10 zł

agnieszkaK - 15zł

Javena - 5zł

Agnieszka103 - 5 zł?:loveu:

ulka 1108 - 10 zł:loveu:

Jednorazowo:

schroniskowiec - 15 zł:loveu:

kamos - 10 zł:loveu:

Skarbnikiem jest Javena

Posted

ulka 1108 napisał(a):
jestem na zaproszenie Javeny, mogę dać 10 zł stałej, ale wolę uprzedzić, że wątek czytam dokładnie i rozumiem to co czytam, nie znoszę cioteczkowania i nie będę ochać i achać, jaki hotelik jest wspaniały, bo czym to się kończy można zobaczyć na wątkach psów u czarodziejki

jezeli Ktos zacznie mi tu ochac i achac to nie recze za siebie! ;)

mozecie ochac i achac jaki cudny jest Sniezek ;) i ja ;) :diabloti:

Posted

witaj Agnieszko, psina jest bardzo ładna, ma oryginalne umaszczenie, chciałabym wiedzieć do jakiego hoteliku Śnieżek jedzie chociaż jestem pewna, że Ty go nie dasz w złe warunki, a Javenę będę prosiła o przysłanie nr konta

Posted

ulka 1108 napisał(a):
witaj Agnieszko, psina jest bardzo ładna, ma oryginalne umaszczenie, chciałabym wiedzieć do jakiego hoteliku Śnieżek jedzie chociaż jestem pewna, że Ty go nie dasz w złe warunki, a Javenę będę prosiła o przysłanie nr konta

to nie jest hotelik, pojedzie do pdt do Karilki
bedzie mieszkal w domu z Jej psem, Karilka ma doswiadczenie z psami z "charakterkiem"
moze zaistniec taka sytuacja, ze psy nie zgodza sie ze soba i bedziemy musieli szukac czegos innego, musimy tez ruszyc ostro z ogłoszeniami...licze na Wasza pomoc :)

w tej chwili nie mamy za duzego wyboru ale jezeli ma ktos jakies zastrzezenia to prosze pisac

rozmawialam z osobami ktore znaja Karilke i sa "za"

Posted

Pani Agnieszka W z fb deklaruje do wrzesnia 30 zł/mies :)

bardzo dziekujemy :):)

DEKLARACJE STAŁE:

Podaj Łapę - 20 zł
cyga-fryga - 10 zł
Vege Inicjatywa - 50zł
ewu- 10 zł
agnieszkaK - 15zł
Javena - 5zł
Agnieszka103 - 5 zł?
ulka 1108 - 10 zł

Jednorazowo:

schroniskowiec - 15 zł
kamos - 10 zł

Agnieszka W. FB - 30 zł :loveu:

Skarbnikiem jest Javena

Posted

Śnieżek jest śliczny, ma nietypowe umaszczenie i powinien szybko trafić do DS.

Na temat DT nie wypowiem się, bo nie znam, ale proponuję sprawdzać, sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać. Przecież za to się płaci i to naszą dogomaniacką ciężką kasę, której chyba już nikt nie ma :(

Od przedwczoraj mam też w hoteliku sunię Polę :

http://www.dogomania.pl/threads/223008-okolice-PONIATOWEJ-sunia-po-%C5%9Bmierci-w%C5%82a%C5%9Bciciela-wyje-pod-zamkni%C4%99tym-domem-to-ju%C5%BC-2-ty?p=18796233#post18796233
i choć hotelik jest znany ( DIF) to wczoraj pojechałam żeby na własne oczy wszystko zobaczyć, żeby być spokojną o podopieczną i przekonać się, że oferowane warunki domowe nie są " hospicjum w garażu na betonie" :(

Wracając do Śnieżka, wiem, że Aga na pewno dopilnuje żeby psiak trafił w sprawdzone warunki.

Posted

[quote name='Justyna Lipicka']Budrysku popraw sobie że Pani Agnieszka z fb to stała:)

a ja niestety stałej nie dam rady to podeślij konto, jednorazowo choć 20 zł wpłacę!

dzieki za czujność :)
i za wpłate :)

DEKLARACJE STAŁE:

Podaj Łapę - 20 zł
cyga-fryga - 10 zł
Vege Inicjatywa - 50zł
ewu- 10 zł
agnieszkaK - 15zł
Javena - 5zł
Agnieszka103 - 5 zł?
ulka 1108 - 10 zł

Agnieszka W. FB - 30 zł

[SIZE=3]Kinga K. FB - 20 zł:loveu:

Jednorazowo:

schroniskowiec - 15 zł
kamos - 10 zł

Justyna Lipicka - 20 zł:loveu:

Skarbnikiem jest Javena

Posted

Doszła wpłata od :
[FONT="Arial Black"]jednorazowo[/FONT]

Schroniskowiec -[SIZE="4"]15 zł

[FONT="Arial Black"]Deklaracja stała[/FONT]

Agnieszka W .Łódz zapewne z Fb. - [SIZE="4"]30 zł

cyga fryga - [SIZE="4"]10zł

Posted

Javena napisał(a):
Budrysku ,oczywiście na Fb podasz sama nr konta.....

tak ,podaje nr konta :)

dzisiaj o 11 Sniezek mogl juz jechac do Łodzi za darmo z Figu
od 8 rano probowalam sie dodzwonic do P.Anny...niestety nie udało sie :(

szukam dalej

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
tak ,podaje nr konta :)

dzisiaj o 11 Sniezek mogl juz jechac do Łodzi za darmo z Figu
od 8 rano probowalam sie dodzwonic do P.Anny...niestety nie udało sie :(

szukam dalej

szkoda że nic z tego nie wyszło:sadCyber:

Posted

bellatriks - bardzo dziękujemy za czujność, znalazłyśmy transport za zwrot kosztów paliwa co wychodzi w granicach 100zł. Pojadę po psa wraz z wolontariuszem fundacji Niechciane i Zapomniane. O ile nic nie ulega zmianie - Śnieżek będzie odebrany ok. 9 rano i o 11 będzie w Łodzi.

Trzeba pamiętać, że to pies, który doznał zaniedbania ze strony ludzi, głodu i chłodu - niestety może być różnie z jego psychiką.
Ze wszystkim sobie poradzimy - jednak to może wymagać czasu... .

Niestety nikt nie jest w stanie powiedzieć jak Śnieżek zareaguje na drugiego samca w domu - stąd pomysł kennelówki. Czy ktoś z Was zna kogoś, kto mógłby pożyczyć kennelówke dla Śnieżka? Wchodziłoby w gre przesyłanie kurierem...
.. Dzwoniłam do Fundacji - niestety nie mają aktualnie kennela "na pożyczki"..

Kennel zapewniłby Śnieżkowi bezpieczeństwo psychiczne i "własne miejsce" w kolejnym jego "domu".
Jak myślicie? Damy rade pożyczyć kennel? U mnie leżał pół roku nie potrzebny i sprzedałam a teraz kurcze nawet nie mam od kogo pożyczyć... Ciężka sprawa.

Zamówiłam Śnieżkowi karmę NRC Royal i mamy też Nutre Gold. Nie wiemy ile psiak waży(20? 30?kg) i jakie ma zapotrzebowanie energetyczne, czy nie jest uczulony i ..własciwie mało na jego temat wiemy.. Tylko tyle, że ładnie wygląda na kanapie, dogaduje sie z kotami i suczkami, może mieć zapędy do gryzienia (był taki sygnał od p.Ani) i że jest bardzo biedny.

Wszystko zrelacjonujemy na bieżąco jutro.
W poniedziałek/wtorek pójdziemy "na przegląd" do weterynarza, zeby ocenić jego stan zdrowia..
Wiem, że czeka nas praca i ..super :).

Jutro przedstawimy kawalera i jak sie sprawy mają a Wy pomyślcie o tej kennelówce - myślę że to dobry pomysł na azyl dla takiego "sfatygowanego życiem" psiaczka.