Tofikowa Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 cyga-fryga napisał(a):o mamo! jakie słodkie zdjęcia!!!:* jak sobie tą lichą bude w śniegu przypomnęi łańcuch to niebo a ziemia :) ale model ;) Quote
Javena Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 (edited) Podaj Łapę - 20 zł V wpłacone cyga-fryga - 10 zł IV , V VI, wpłacone Vege Inicjatywa - 50zł V wpłacone ewu- 10 zł V , VI VII wpłacone agnieszkaK - 15zł V , VI , VII wpłacone Javena - 5zł V , VI wpłacone Agnieszka103 - 5 zł V , VI wpłacone ulka 1108 - 10 zł V wpłacone Agnieszka W. FB - 30 zł V, VI wpłacone Kinga K. FB - 20 zł V brak Margaretta B- 30 zł V wpłacone Doszła wpłata od Agnieszki W Fb. 30 zł 11. 06 mamy 309 zł + 30 zł = 339 zł Wysłane za hotelik do Karilki 300 zł .Prosze o potwierdzenie Edited July 2, 2012 by Javena Quote
Karilka Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Śnieżek ośmielił się pływać. Na początku był w ogromnym szoku i każda łapa uciekała mu w inną stronę co wyglądało przekomicznie. Polubił pływanie jak kazdy mój pies - pływa jak foczka ;). Tak jak pisze Ayia - pies jest zrównoważony, odwoływalny i puszczam go bez obaw, że zrobi komuś krzywdę. Nie zaczepia ludzi a jeżeli ktoś go zaczepia - znosi to z godnością (terapia ciastkowa i pies wie, że warto dawać sie głaskać ;)) To dobry pies - jestem z niego bardzo zadowolona. Zmienił się bardzo jednak nie chcę, zeby ktoś głupi to zniszczył. To dużo pracy i doświadczenia, które ktoś może zniszczyć w bardzo głupi sposób. [quote name='monika083']ale model z niego! Piekne fotki!! Bo FOTOGRAF cudowny! Jak widać byliśmy w pięknym parku 3 maja. Psiaki popływały, pobiegały i pobawiliśmy sie. Ayia to mądra, bardzo fajna osoba, która mam szczerą nadzieje - zaszczyci nas swoją obecnością na kolejnych spacerach. Mam nadzieję, że zda relacje jako osoba trzecia ze stanu psychicznego psa. Fizycznie prezentuje się zadowalająco ;). Sierść miękka i lśniąca. Pies zwarty i umięśniony. Prezentuje się nie gorzej niż moje "rassofce" a wręcz ludzie na ulicy zachwycają się nim w większym stopniu niż resztą (ah ten biały kolor). *Wycieczki rowerowe opanowane. Robimy tak do 6km. Psiak nauczył się pracy - nie rozprasza sie już i nie żre mi koła ;) *Aport, nawet z wody - super. *Smycz, obroża, kaganiec - na 5 +. Jakieś zamówienia? Zrobić coś jeszcze z nim? Może chcecie egzamin PT? Wtedy dom znalazłby szybciej i może bardziej świadomy ;). Quote
Ayia Posted June 12, 2012 Posted June 12, 2012 Karilka żaden ze mnie fotograf :splat: Pewnie, że wybiorę się z Wami na spacer i to nie jeden, a i psy nawet na tym nie stracą bo będą mieć zdjęcia na pamiątkę :megagrin: Biały jest super, bardzo mnie zaskoczył po tym jak przed spacerem czytałam ten wątek o nim.. :evil_lol: A tak Biały woła o nowy stały domek: Quote
Javena Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Ale głośno woła . Karilka ,czy pieniadze dotarły za hotelik? Quote
BUDRYSEK Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 pytanie o Sniezka: Witam, czy śnieżek jest duży? do rocznego dziecka także powinien być łagodnie nastawiony? widzę, że koty toleruje? czy pilnuje, ale mało szczeka(chciałabym by pies nie szczekał, a jeśli już to mało) czy Śnieżek może mieszkać w ogrodzie większość czasu, ale nocować w budynku? Quote
Karilka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Javena napisał(a):Karilka ,czy pieniadze dotarły? Tak, tak, tak Javenko - wszystko jest ok. Roczne dziecko - ogólnie jakiekolwiek dziecko - pod ścisłą kontrolą. Niestety pies może stracic wypracowaną pewnośc siebie, jeżeli nie będzie mógł czuc sie pewnie (dzieci są nieprzewidywalne). Jeżeli dziecko nie narzucałoby się -pies nie zrobi krzywdy. Sam z siebie nie podejdzie a tym bardziej nie ugryzie. Pies nie szczeka praktycznie wcale i nie jest to pies stróżujący. To pies do towarzyszenia człowiekowi. Jest wpatrzony w człowieka i lubi pracowac (piłeczka, rower) i bawic sie z psami i wlascicielem. To mily pies. Ogród odpada - pies bedzie lezal pod drzwiami czekajac na uwage czlowieka. Nie bedzie szczesliwy bedac samemu na dworze. Quote
BUDRYSEK Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 Karilka napisał(a):Tak, tak, tak Javenko - wszystko jest ok. Roczne dziecko - ogólnie jakiekolwiek dziecko - pod ścisłą kontrolą. Niestety pies może stracic wypracowaną pewnośc siebie, jeżeli nie będzie mógł czuc sie pewnie (dzieci są nieprzewidywalne). Jeżeli dziecko nie narzucałoby się -pies nie zrobi krzywdy. Sam z siebie nie podejdzie a tym bardziej nie ugryzie. Pies nie szczeka praktycznie wcale i nie jest to pies stróżujący. To pies do towarzyszenia człowiekowi. Jest wpatrzony w człowieka i lubi pracowac (piłeczka, rower) i bawic sie z psami i wlascicielem. To mily pies. Ogród odpada - pies bedzie lezal pod drzwiami czekajac na uwage czlowieka. Nie bedzie szczesliwy bedac samemu na dworze. wlasnie głownie boje sie o te dzieci :( jak dla mnie to jest za wczesnie zeby trafił do domu z dzieckiem :( a w ogrodzie moze znowu zdziczec :( Quote
Karilka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 O ile mam jakiś głos w tej sprawie to: Jeśli chodzi o dzieci - OK, jednak musi być to MĄDRY kontakt bo pies sie może bać i niestety nie ostrzega tylko gryzie. Jak nie mam czasu na kontrole - zakładam białemu kaganiec i odsyłam na miejsce a dzieciaki biegają po domu. Nie wiem na ile ta osoba jest mądra i świadoma problemu. Zrobić da sie wszystko - jednak trzeba chcieć. Co do mieszkania na dworze - to pies, który ewidentnie szuka kontaktu z człowiekiem. Sam z siebie to umie tylko leżeć i pociumkać zabawkę. Jest niekłopotliwy w mieszkaniu - stąd nie wiem czy warto wywalać go na dwór. Uważam, ze nie byłby szczęśliwy. To typowy pies domowy, który nie opuszcza ludzia na krok. Są psy, które wybrałyby mieszkanie na podwórku i byłyby szczęśliwe, jednak Śnieżek powinien żyć z człowiekiem i dla człowieka. Quote
BUDRYSEK Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 MEGA PILNA SPRAWA!!!! Imię: BOSTON Wiek: 3/4lata Miasto przebywania: podbeskidzie Wątek: nie ma Opis: Owczarek niemiecki długowłosy, czarny podpalany... wrócił z adopcji z etykietką :agresywny. Pies jednak potrzebuje odpowiedniego, doświadczonego i odpowiedzialnego przewodnika i ... zajęcia- zabawy, szkolenia, długich spacerów... W schronisku określano go jako psa z charakterem, usiłującego podporządkować sobie otoczenie, potrafiącego pokazać niezadowolenie... wychodził z wolontariuszami na spacery, pozwalał się dotykać, szedł tam gdzie człowiek, posłuszny, zainteresowany bardzo otoczeniem... nigdy nie było incydentów... podobnie jest i teraz. Pięknie chodzi na smyczy... Kontakt: 607 488 598 (BUDRYSEK) ...pilnie szuka domu ... ...po powrocie z adopcji z etykietką : agresywny, nie jest już bezpieczny w schronisku... http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19249631 Quote
Javena Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) Dla Śnieżka dotarła drobna zapomoga od Bernadety P. z Fb. 4,50 zł 339 zł + 4,50 = 343,50 zł Podaj Łapę - 20 zł V, VI wpłacone cyga-fryga - 10 zł IV , V VI, wpłacone Vege Inicjatywa - 50zł V wpłacone ewu- 10 zł V , VI VII wpłacone agnieszkaK - 15zł V , VI VII wpłacone Javena - 5zł V , VI wpłacone Agnieszka103 - 5 zł V , VI wpłacone ulka 1108 - 10 zł V wpłacone Agnieszka W. FB - 30 zł V, VI wpłacone Kinga K. FB - 20 zł V brak Margaretta B- 30 zł V wpłacone Edited July 2, 2012 by Javena Quote
Javena Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 [quote name='Ania J']poszła stała za czerwiec od Podaj Łapę :) WPŁATA DOSZŁA .BARDZO DZIEKUJEMY. 343,50 zł + 20 zł = 363 ,50 zł Quote
Tofikowa Posted June 21, 2012 Posted June 21, 2012 (edited) http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-niezek-wyrwany-szponom-zimy-W0QQAdIdZ390134339 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/sniezek-wyrwany-szponom-zimy-20986189.html http://www.polgratka.pl/annoucements/promote/9716 http://tablica.pl/oferta/sniezek-wyrwany-szponom-zimy-ID1ew7h.html http://www.pineska.pl/ Edited June 21, 2012 by Tofikowa Quote
Karilka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Śnieżek pojechał do Nowego Domu!!!! - mieszka na sąsiednim osiedlu. Ma własną Panią i własnego Pana - ludzie, bardzo sympatyczni i przyjaźni. Kochają zwierzęta - mieli psa przez 14 lat. Niestety odszedł w marcu na nowotwór. Śnieżek zaprzyjaźnił się bardzo - ma własnego kota BENIAMINA. Spisaliśmy umowę i jak na razie jest wszystko ok.. Trzymajcie kciuki, żeby nasz Biały kumpel nic nie odwalił.. Pan zadzwonił z ogłoszenia - byliśmy na dwóch wspólnych spacerach, w tym w domu u Państwa. Mieszkają w wieżowcu, jeżdżą na działkę nmad jezioro i ogólnie, myślę, ze dom jest bardzo odpowiedni ;). Pozdrawiam serdecznie! Karina ;) Quote
Tofikowa Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 powodzenia Śnieżku :multi: Karilka będziesz Go spotykać na spacerach? Quote
Karilka Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 Tak - jak na razie chce dać im czas, jednak będziemy sie spotykać. Dajmy im czas - niech sie w sobie wszyscy zakochają ;). Trzymajcie kciuki, aby wszystko było ok ;). Quote
Javena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Ale dobre wiesci . Trzymamy kciuki za Śniezka. Jak już będzie pewne ,ze zostaje ,kaske trzeba bedzie przeznaczyc na inny cel. Przy okazji zapraszam na bazarek horoskopowy. Link ponizej. Quote
BUDRYSEK Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 Javena napisał(a):Ale dobre wiesci . Trzymamy kciuki za Śniezka. Jak już będzie pewne ,ze zostaje ,kaske trzeba bedzie przeznaczyc na inny cel. Przy okazji zapraszam na bazarek horoskopowy. Link ponizej. dokładnie, na razie czekamy....tytułu jeszcze nei zmieniam... jezeki Deklarowicze zgodza sie to prosze o wsparcie dla Toro, kt jest u Lilu i zaczynają sie problemy a leczyc tez trzeba :( Quote
Javena Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 (edited) BUDRYSEK napisał(a):dokładnie, na razie czekamy....tytułu jeszcze nei zmieniam... jezeki Deklarowicze zgodza sie to prosze o wsparcie dla Toro, kt jest u Lilu i zaczynają sie problemy a leczyc tez trzeba :( Mysle ,ze jeszcze troche damy mu czasu. Na Fb musisz sama zapytac deklarowiczów. Ja przesle wiadomosć wszystkim z dogo. Edited July 2, 2012 by Javena Quote
Javena Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 ŚNIEZEK DOSTAŁ JESZCZE. 10 zł od ewu 30 zł od AnieszkaK VI i VII. w kasie mamy 363 ,50 zł + 40 zł = 403,50 zł Quote
BUDRYSEK Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 [FONT=lucida grande]sorrki, ze nie na temat ale sprawa pilna!!! Od wczoraj koczował w Kętach. OC wygolony, jezeli nie znajdzie się właściciel trafi za 2 dni do schronu w Cieszynie :-([/FONT] [FONT=lucida grande]kontakt: 607 488 598[/FONT] [FONT=lucida grande]Proszę rozsyłajcie info!!![/FONT] Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts