BUDRYSEK Posted March 31, 2012 Author Posted March 31, 2012 a ja dostalam słodka fotke Sniezka na komorke :);) jest cudny! Quote
ulka 1108 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 może wstawisz tutaj Agnieszko i tez oczy ucieszymy Quote
azalia Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Dziękujemy za wspaniałą opiekę nad Śnieżkiem i takież wieści. Pierwszy raz słyszę,że dobra,bogata karma powoduje rozwolnienie, raczej te byle jakie tak działają. Quote
Javena Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 (edited) [FONT=arial black]jednorazowo [/FONT] Kamos 10 zł Masza44 25 zł Schroniskowiec -15 zł Jolanta D -Pruszków 15 zł Justyna Lipnicka 20 zł Marek -Wojciech D. Kraków 210 zł Lidia Sz. Wieliszew 15 zł Agnieszka W. Łódz. Na transport 120 zł Aneta K. Daleszyce 15 zł Rajmund N. Boguszów 10,13 Kinga K. Warszawa 40 zł Roksana K. Krupski Młyn 40 zł bluesky26 i Mafia 30 zł Agnieszka W Piła 30 zł Karolina Murdzia 100 zł Bakusiowa 20 zł Agnieszka Z. Poznań 50 zł 765,13 zł [FONT=arial black]Deklaracja stała marzec [/FONT] AniaJ. i Podaj Łapę 20 zł Margaretta B Łódz 30 zł Agnieszka W .Łódz zapewne z Fb. -30zł cyga fryga - 10zł Javena 5zł Vege Inicjatywa 50 zł Ewu 10 zł ulka 1108 10 zł Agnieszka 103- 5zł Agnieszka K -15 zł Marcjanna G. Fb 30 zł Kinga K. Fb 20 zł 235 zł [FONT=arial black] Z bazarku od Terra[/FONT] - 42 zł [FONT=arial black]Z bazarku od Annaa 75 zł 117 zł [/FONT] Razem .................1117,13 - 570 zł = 547,13 [FONT=arial black]120 zł[/FONT] WYSŁANE ZA TRANSPORT. 300zł ZA HOTEL - 100 zł na szczepienie i konsultacje. 50 zł wysłane na leki Zostało 547,13 Edited April 13, 2012 by Javena Quote
Annaa4 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Witam. Pozwolę sobie zaprosić na dwa wątki: Suni w typie Hasky: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225507-Sunia-w-typie-Husky-jest-DS-zbieramy-na-sterylizacje!!! Rudek ślepy piesek ma mniej niż 2 tygodnie na znalezienie domu inaczej zostanie oddany do schroniska: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225504-Rudek-%C5%9Blepy-piesek-zosta%C5%82y-mu-2-tygodnie-a-p%C3%B3%C5%BAniej-schronisko-pom%C3%B3%C5%BC-!! Bardzo proszę o zaglądanie na wątek, wsparcie finansowe i pomoc w podrzucaniu. A w sygnaturce link do bazarku :) Do środy powinnam już rozliczyć bazarek dla Śnieżka. Quote
ewu Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Śnieżku wybacz mi ale to psia tragedia:( Zajrzyjcie proszę. rozsyłajcie http://www.dogomania.pl/forum/threads/225080-Sara-potrącona-przez-samochód-pozostawiona-na-śmierć-pomóż-w-opłace Quote
Karilka Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 azalia napisał(a):Dziękujemy za wspaniałą opiekę nad Śnieżkiem i takież wieści. Pierwszy raz słyszę,że dobra,bogata karma powoduje rozwolnienie, raczej te byle jakie tak działają. Byle jaką nigdy nie karmię. Mamy aktualnie dwia karmy: Wysokobiałkową Nutre Gold dla psów sportowych (ma 30% białka) i karmę NRC Royal Adult, duńską, która jest zbliżona do półki Bosch/Brit, tyle, ze ma mniej ulepszaczy i nie zawiera pszenicy (pies to nie kura). NRC Royal ma 23% czy 25% białka. Nie wiem co sie dzieje ale małemu nie przechodzi rozwolnienie. Nie jest tak straszne ale nadal go męczy. Nie ma możliwości czegoś wszamać na dworze a mimo to obudził mnie w nocy i chciał wyjsć. Byliśmy oczywiście i powodem było rozwolnienie. Kupię mu smecte/gastrolit i podam. Mam nadzieję, ze to kwestia jedzenia... Może omega 3 tak na niego wpływa? Za dużo tłuszczu? Quote
Javena Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) [FONT=arial black]Deklaracja stała [/FONT]-[FONT=arial black]kwiecień [/FONT] [FONT=arial black]Ewu[/FONT] -10 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Podaj Łape[/FONT] 20 zł [SIZE=2][SIZE=2][FONT=arial black]Agnieszka W[/FONT] [SIZE=2]F.b 30 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Blueska26 i Mafia [/FONT] 30 zł [FONT=arial black][SIZE=2]AgnieszkaK [/FONT] 15 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Agnieszka103 [/FONT] 5 zł [FONT=arial]Dziękuję. [/FONT][SIZE=2] [FONT=arial] [/FONT] Edited April 13, 2012 by Javena Quote
BUDRYSEK Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 ulka 1108 napisał(a):może wstawisz tutaj Agnieszko i tez oczy ucieszymy wstawilabym ale nie mam kabla :( moge komus przeslac mmsem? rozmawaialm dzisiaj z Karilka , wszystko jest ok :) nie ma dostepu do neta, ale relacje mam systematycznie :) Quote
Javena Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 (edited) [FONT=arial black]547,13 + 110 zł = 657,13 zł mamy na dzień 13 kwietnia Deklaracja stała [/FONT]-[FONT=arial black]kwiecień [/FONT] [FONT=arial black]Ewu[/FONT] -10 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Podaj Łape[/FONT] 20 zł [SIZE=2][FONT=arial black]Agnieszka W[/FONT] [SIZE=2]F.b 30 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Blueska26 i Mafia [/FONT] 30 zł [FONT=arial black][SIZE=2]AgnieszkaK [/FONT] 15 zł [FONT=arial black][SIZE=2]Agnieszka103 [/FONT] 5 zł [FONT=arial]Dziękuję. [/FONT][SIZE=2] [FONT=arial] [/FONT] Edited April 13, 2012 by Javena Quote
Justyna Lipicka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 sporo wieści od Karilki chyba usunęło:( A przy okazji zapraszam na bazarek dla pszczyniaków który mi dogo usunęło http://www.dogomania.pl/forum/threads/225666-REAKTYWACJA-Modne-ciuszki-i-nie-tylko-na-pszy%C5%84ski******-Aszk%C4%99-i-W%C5%82adzia-do-20-04?p=18947498#post18947498 Quote
elu Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Co się dzieje z dogo? Pokasowało na różnych wątkach wszystkie wpisy po 3 kwietnia :crazyeye: Quote
Javena Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Informacja od Aministratora "Z powodu awarii sprzętowej dysku twardego serwis był wczoraj niedostępny. Przywróciliśmy dane z backupu, ale niestety stracone zostały posty z ostatniego tygodnia. EDIT: z uwagi na wiele takich samych zapytań: nie ma możliwości przywrócenia wiadomości wysłanych w ostatnich dniach." Quote
elu Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Javena napisał(a):Informacja od Aministratora "Z powodu awarii sprzętowej dysku twardego serwis był wczoraj niedostępny. Przywróciliśmy dane z backupu, ale niestety stracone zostały posty z ostatniego tygodnia. EDIT: z uwagi na wiele takich samych zapytań: nie ma możliwości przywrócenia wiadomości wysłanych w ostatnich dniach." uuu...dziękuję za info Quote
Karilka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Szlag mnie trafił już 5 razy jak nie było dogo. Jak nie działa - ludzie nie wiedzą co robić dalej bo nie mają kontaktu ze sobą a cierpią na tym psy. Jesteśmy na wsi na weekend. Wczoraj byliśmy w terenie w lesie - wszyscy byli bardzo grzeczni. Śnieżek zaprzyjaźnił się z "moimi dziećmi" (7-8latki) i chętnie chodzi razem z nimi do parku, pobiegać za piłką. Nadal lęka się obcych - jest nieufny ale jak ktoś obchodzi sie z nim delikatnie - nie ma problemu. Czekam na informacje - co dalej z oczami. Kiedy zabieg itd. Quote
Javena Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Też chciałabym wiedzieć ,co dalej. Nie ma osoby decyzyjnej. Karilka ,czy za kwiecień wysłać Ci juz pieniążki ,czy czekać ,aż uzbiera sie więcej deklaracji stałych? Quote
Karilka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Javenko - dobrze by było teraz - chciałabym zrobić zamówienie na karmę i suplementy. Budrysek mówi - żeby isć do okulisty i zrobić ten test fluoroscencyjny. Koszt wizyty to 50zł + test do 10zł i możliwe, ze np. dostanie jakieś leki od okulisty (może uda się uniknąć operacji?) Wróciliśmy z drugiego spaceru. Byliśmy w lesie i polach - wszyscy przeszli już mycie łap i mamy moment przerwy ;). Śnieżek aportuje najpiękniej i umie łapać piłkę nawet w locie. Bardzo sie zmienił. Na Iwana nie poluje jednak jak mnie nie ma - zakładam białasowi kaganiec bo wiem, ze jak nie będzie miał kontroli, może zachować się nieodpowiednio. Quote
Javena Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Ok . wysyłam pieniążki Nie ma Budryska ,ale myśle ,ze sie nie pogniewa jak wysle dodatkowe pieniążki .Będzie jeszcze z mojego bazarku ok. 176 zł. Jak wszyscy wpłaca.:) Quote
Karilka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Dotychczasowe wydatki Śnieżka: 55zł -szczepienie + przeciwzapalny i p.bólowy na stawy (pierwsza wizyta u wet) 11zł -szampon wybielający z olejem norkowym 38,35zł- smycz, obroża, kaganiec plastikowy 9,49zł - Dicortineff (krople do oczu) 6,35zł - smecta =120,19zł Javenka przelała nam 100zł + 50zł czyli zostało u mnie 29,81zł Śnieżek dostaje codziennie kapsułkę omega3, średnio 3 łapki kurze wędzone/wapnowane albo jedno ucho wieprzowe wędzone, kończymy karmę NRC Royal i zamawiamy Boscha Adult i Purinę Pro Plan Digestion. Zdjęcia rachunków dostała BUDRYSEK. Javenko w takim razie umawiać okulistę? Quote
Javena Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Przeleję 400zł . 300 za hotel. Reszta na co będzie potrzebne. Umów sie z okulistą:) Quote
Karilka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Śnieżek znowu tak mimochodem ucelował mi Iwana - niestety zrobił tym razem rane na 3 szwy, do tego w pachwinie. Nie jest normalnym psem - normalny pies nie walczy w ten sposób "o nic". Niestety gryzie z całej siły i celuje w brzuch. Uważam, ze nie nadaje się do domu z innymi psami ani z dziećmi - tym razem byłam świadkiem całego zajścia. Iwan nawet na niego nie warknął. Po prostu podeszły obydwa do mnie i nie zdążyłam nic zrobić bo Śnieżek już był na Iwanie. Najgorsze jest to, że nie zauważyłam żadnych oznak chęci ataku na Iwana. Rana nie jest głęboka - rozciął tylko skóre, tak więc nie trzeba tego koniecznie szyć (nie chce narkozy a miejscowa na takiego histeryka nic nie da). Quote
Justyna Lipicka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 biedny Iwan:( dobrze, że wiemy o nim tyle, pomoże to przy adopcji... Quote
Karilka Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Trzeba uważać na zwroty z adopcji. Ten pies bardzo przeżyje rozstanie ze mną i z nowym domem tak samo... To "pies jednego pana" i tu jest też problem. Jego wygląd wprowadza w błąd. Czy mogę go zabezpieczyć przeciw kleszczom? Ja stosuje PREVENTIC, jednak chętnie się zasugeruję tym, co mam mu zakupić. Kleszcze niestety atakują (wyciągnęłam dzisiaj 3 sztuki z psiaków) Quote
Recommended Posts