Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[FONT=Arial Black]jednorazowo[/FONT]

[FONT=Arial Black]Kamos [/FONT] 10 zł
[FONT=Arial Black]Masza44[/FONT] 25 zł
[FONT=Arial Black]Schroniskowiec [/FONT]-15 zł
[FONT=Arial Black]Jolanta D -Pruszków[/FONT] 15 zł nie znam.Nie wiem,czy stała ,czy jednorazowa.
[FONT=Arial Black]Justyna Lipnicka[/FONT] 20 zł
[FONT=Arial Black]Marek -Wojciech D. Kraków[/FONT] 210 zł
[FONT=Arial Black]Lidia Sz. Wieliszew[/FONT] 15 zł
[FONT=Arial Black]Agnieszka W. Łódz. Na transport [/FONT] 120 zł
[FONT=Arial Black]Aneta K. Daleszyce[/FONT] 15 zł
[FONT=Arial Black]Rajmund N. Boguszów[/FONT] 10,13
[FONT=Arial Black]Kinga K. Warszawa[/FONT] 40 zł
[FONT=Arial Black]Roksana K. Krupski Młyn [/FONT] 40 zł
[FONT=Arial Black]bluesky26 i Mafia[/FONT] 30 zł
[FONT=Arial Black]Agnieszka W Piła [/FONT] 30 zł
[FONT=Arial Black]Karolina Murdzia [/FONT] 100 zł
[FONT=Arial Black]Bakusiowa [/FONT] 20 zł

[FONT=Arial Black]Deklaracja stała[/FONT]

[FONT=Arial Black]AniaJ. i Podaj Łapę [/FONT] 20 zł
[FONT=Arial Black]Margaretta B Łódz [/FONT] 30 zł
[FONT=Arial Black]Agnieszka W .Łódz[/FONT] zapewne z Fb. -30zł
[FONT=Arial Black]cyga fryga[/FONT] - 10zł
[FONT=Arial Black]Javena [/FONT]5zł
[FONT=Arial Black]Vege Inicjatywa[/FONT] 50 zł
[FONT=Arial Black]Ewu [/FONT] 10 zł
[FONT=Arial Black]ulka 1108 [/FONT] 10 zł
[FONT=Arial Black]Agnieszka 103 [/FONT] 5zł
[FONT=Arial Black]Agnieszka K [/FONT] 15 zł
[FONT=Arial Black]Marcjanna G. Fb [/FONT] 30 zł
[FONT=Arial Black]Kinga K. Fb [/FONT] 20 zł

[FONT=arial black]Z bazarku od Terra 42 zł
[/FONT]

Razem 950,13 zł

[FONT=Arial Black]120 zł WYSŁANE ZA TRANSPORT. [/FONT] [FONT=Arial Black] 950,13 - 120 zł [/FONT] = [FONT=Arial Black][SIZE=4][SIZE=5] 830,13 zł[/FONT]

[FONT=Arial Black]WYSŁAŁAM KARILCE[/FONT] 300zł [FONT=Arial Black]ZA HOTEL[/FONT] [FONT=Arial Black] -[/FONT] [FONT=Arial Black] ZOSTAŁO 530,13 ZŁ
[/FONT]

[FONT=Arial Black] wysłane [/FONT] 100 zł [FONT=Arial Black]na szczepienie i konsultacje. [/FONT] [FONT=Arial Black]Zostało [/FONT][FONT=Arial Black]430 ,13 zł[/FONT]

50 zł [FONT=Arial Black]wysłane na leki dla Śniezka. Zostało[/FONT] [SIZE=5] [FONT=Arial Black]380,13[/FONT]

Edited by Javena
Posted

Śnieżek był oglądany przez 3 weterynarzy - zalecana jest operacja na kanaliki i przy okazji RTG, JEDNAK z tymi kanalikami to jest czasem jazda - bardzo prawdopodobne, ze nie da się ich odetkać albo sie da np. jeden. Przy czym prawdopodobne jest, ze one zarosną ponownie. Jeżeli psiak ma genetycznie kręte te kanaliki - nie bedzie można ich odetkać.
Dostał Dicortineff na obkurczenie śluzówki - może pomoże.. a jak nie - to efektem zapcahnych kanalików są jedynie brazowe zacieki, które da sie ładnie wyczysćić preparatem.

RTG jest również zbędne - obstawiamy jednak wynik zaniedbania. Odpadło zapalenie stawów.
Potrzebujemy suplementów:
Glukozamina, Chondroityna, Luteina i omega 3.
Zdjecia będą.. WKRÓTCE - prossimy o cierpliwość :)

Posted

Na stawy ja kupuje swojemu psu Arthrofos forte w proszku, jednak myślę, że spokojnie małemu wystarczy kupić 90 tabletek i dawać jedną dziennie. To koszt ok. 35zł w internecie. Luteina lepiej ludzka i omega 3 jest chyba za 10zł najtańsza.

Posted (edited)

Dziś doszła wpłata od
Marcjanny G. Fb. 30 zł stała.Dziekujemy bardzo.
Kinga K .Fb [SIZE="4"] 20 zł stała.
Aktualny stan konta [FONT="Arial Black"]430,13 zł[/FONT]

Edited by Javena
Posted

Jesteśmy z racji weekendu na wsi - właśnie przyszliśmy ze spaceru 2 godzinnego po polach i nad woda. Śnieżek robi postepy - nie atakuje już nowo napotaych psów za każdym razem. Po mału uczy się ignorować. Na spacerach jest grzeczny. Zaczyna chodzić luzem - pilnuje się i jest odwoływalny. Nauczyłam go aportu co robi z wielką pasją niestety brakuje mu kondycji.
Poznajemy codziennie mase psów. Widać, ze ma jakiś uraz do jamników bo jak takiego zobaczy na horyzoncie - ciężko jst mu wyperswadować "uziemienie długiego", jednak dajemy rade. W domu jest grzeczny - klatka robi mu za bude i ciągle znosi tam tony zabawek. Ja je wyciągam a on znowu je zbiera. Taka kleptomania :).
Jest zazdrosny o innego psa. Nie moze sie pogodzić, że inne psy też sie głaszcze i bardzo marudzi, jednak jest grzeczny.

Wczoraj, kiedy byliśmy w parku - przywitał się ładnie z babeczką (psiarą) po czym... ugryzł ją i sie rozszczekał. Odpracowaliśmy to - przeszliśmy się z tą kobietą i ją zignorował.
Martwi mnie to, że najpierw przywitał się z panią- merdał ogonem a dopiero po chwili zareagował agresywnie. Na szczęście nie ugryzł kobiety do krwi a do tego znamy się i lubimy

Wiem, że mógł poczuć się zaatakowany (był uwiązany na smyczy przy drzewie a ja pracowałam na placu z Dolarem - potem była zmiana) i skojarzył to uwiązanie z łańcuchem a podchodzącą obcą osobę - z napastnikiem.. tylko czemu, do jasnej cholery sie z nią tak ładnie przywitał?

Jeśli chodzi o oczka - zakrapiam mu dicortineffem 3 razy dziennie. Mamy preparat czyszczący te zacieki i niestety nie wzięłam go ze soba na wieś - nie umiem przytoczyć nazwy.. Działa dosyć fajnie ale podobno jest jeszcze coś typowo wybielającego na takie zacieki (z podobnym problemem borykają się właściciele np. bichonów, maltańczyków czy westów)

Dzisiaj przyszedł kabel - będą zdjęcia.

Śnieg leży obok mnie i odpoczywa po spacerze terenowym :).

Posted

terra napisał(a):
Bazarek dla Śnieżka zakończył się.
Udało się zebrać 42 zł.
Proszę o podanie konta na które mam przelać kaskę.

Już wysyłam.

Posted

terra napisał(a):
Bazarek dla Śnieżka zakończył się.
Udało się zebrać 42 zł.
Proszę o podanie konta na które mam przelać kaskę.

pięknie dziękujemy!

Posted

azalia napisał(a):
Odwiedzinki Śnieżka.

Karillko,a jakim preparatem usuwa się te brązowe zacieki u psa?

To samo pytanie chciałam zadać ........bo moja suczka Nuka, mix z akitą, dostała teraz w starszym wieku takich zacieków i nie mogę dać sobie z tym rady.....
Jak będziesz mogła to podaj, proszę, tę nazwę.

Posted (edited)

Kurcze, wiem, ze jest taki środek groomerski jednak nie pamiętam dokładnie z jakiej firmy i nie wiem czy sprzedają w detalu/nie do salonów.
Musiałabym spojrzeć w notatki - gdzieś mam tą nazwe zapisaną.

To co dostałam od p. Ani wraz ze Śnieżkiem to niebieski płyn, który te brązowe zacieki rozpuszcza jednak wiadomo - zostają. Na białej sierści ciężko jest to do końca wyeliminować. Trzeba by tak ponad 3 razy dziennie namaczać i przecierać to powinno zejść.
Nie chce Śnieżka tym męczyć bo mnie osobiście zacieki zupełnie nie przeszkadzają i jemu też.

Wysyłałam MMSy Budrysek z rachunkami Śnieżkowymi i chyba dwa zdjęcia.
Aportujemy piłeczkę - lekcja 4 :)

Tutaj z Nelly - sunią, która również szuka domku :).

Tu wpatrzony w piłeczke, profil kłapoucha

Edited by Karilka