Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Bill, kolejny psiak który przyjechał w weekend do Warszawy do DT. Jutro przeprowadza się do DT do MS i będziemy szukać domu. Bill jest super psiakiem, nie załatwia się w domu, grzecznie zostaje w klatce. Także i u niego apelujemy o pomoc w ogłoszeniach.

Tekst ogłoszeniowy Billa:

Dziecko - brutalnie i bezlitośnie odebrane od matki - pozbawione tego jedynego, najważniejszego ciepła...
Dziecko - podle i okrutnie przerzucone przez płot schroniska - rzucone jak nic nie znacząca rzecz...
Dziecko potraktowane jak niepotrzebny śmieć...

BILL - około 5-6 miesięczny psiak w typie Amstaffa, który zdążył już poznać bezdomność.
Zamyślona mordka ze smutkiem i niezrozumieniem rozpoczynająca swoje życie...

Bill czeka na mądry, wspaniały dom i serca, które w końcu i na zawsze go pokochają.
Ze względu na warunki adopcji psiak musi trafić do domu w Warszawie lub okolicach, abyśmy mieli pewność, że został wykastrowany po osiągnięciu dojrzałości (jest to konieczny warunek w przypadku adopcji psa z fundacji).

Kontakt:
0501797018
fundacjaast@o2.pl
www.fundacja-ast.pl

Edited by doddy
Posted

Dziewczyny powiedzcie mi bez bicia - czy jak coś to wydacie psa dalej niż poza swoje województwo. Mam sprawdzony domek dla astów. Starsze małżeństwo - niedawno odszedł ich ukochany pies, chcą nowego ale najlepiej od szczeniaka żeby nie było problemów.

P.S. doddy - chciałam sprawdzić gdzie mieszkasz, ale zamiast miejscowości wyczytałam o różowym domku - i tak mi się cieplutko zrobiło - bo ja też w takim "prosiaczku" słodkim mieszkam :)

Posted

Raczej już właśnie nie oddajemy psów poza Wawę bez kastracji. Okazało się, że jednak problematyczne jest potem weryfikowanie sterylek na drugim końcu PL i takie weryfikacje "odkładaliśmy na później bo odległość".
Z Billem jest ten plus, że jest on ładny i fajny. Są nim zainteresowane 3 osoby, ale póki co to takie "palcem na wodzie pisane" bo czekamy na decyzje i wizyty.

Posted

doddy napisał(a):
Raczej już właśnie nie oddajemy psów poza Wawę bez kastracji. Okazało się, że jednak problematyczne jest potem weryfikowanie sterylek na drugim końcu PL i takie weryfikacje "odkładaliśmy na później bo odległość".
Z Billem jest ten plus, że jest on ładny i fajny. Są nim zainteresowane 3 osoby, ale póki co to takie "palcem na wodzie pisane" bo czekamy na decyzje i wizyty.

ja jestem na miejscu - więc dopilnowałabym czy pies został wykastrowany, ale jak uważacie, w razie co czekam na info. Dom sprawdzony pod względem warunków i podejscia do tej właśnie rasy, więc tutaj bez obaw. Mieszkałaby w bloku.

Posted

Kaszanka, na razie rozpatrujemy 3 rodziny, które się zgłosiły bo już się z nimi umówiliśmy, dwie z nich dobrze znamy bo jeden to DT, a drugi miał od nas psiaka Ś.P. Ale dziękujemy Ci za chęć pomocy :)

Posted

Dzisiaj Bill trafił do planowanego DT do Marysi. Odczekaliśmy te 2 dni bo była rodzina chętna go adoptować, ale to nie takiej rodziny mu szukamy.
Marysia zakochana w nim. Ale jego trudno nie kochać, bo sporadycznie się zdarzają tak grzeczne szczyle!

Posted

-A dziś odwiedziła mnie Ala, która adoptowała Idżi i gadamy o psach i ona mi mówi, że jej syn szuka astka. Całe życie marzył o astku - u nas się wtedy zakochał w tej takiej wielkiej, która pół roku czekała (zapomniałam imienia) - no ale Ala się nie zgodziła, bo się jej bała i wybrała Idźi a on ją jeszcze pół roku męczył o tamtą astkę. Pokazałam Ali Ciaproka. Wyśle dziś synowi. Ciekawa jestem czy coś z tego będzie. Syn w W-wie mieszka. Do fajnej rodzinki by trafił! :)

Posted

No to nieźle... Tempo ekspressowe! Ci moi - to bym w sumie chyba nie chciała, żeby Najkę wzięli :oops: Bo jeśli syn Ali weźmie jakiegoś astka, to ten astek będzie miał częsty kontakt z Idżi (obecnie Drama) - a ona nie potrafi się bronić. :shake: