coztego Posted January 15, 2004 Posted January 15, 2004 Moja mała wcina ziemię. Najpierw wsuwała z doniczek w domu, więc wszystkie donice, stojące na podłodze, zostały zabezpieczone. Ale teraz, jak stopniały śniegi- wcina też ziemię na dworze... Akurat tak pechowo się składa, że ostatniej jesieni przekopano nam całe podwórko i spod śniegu nie wyszła trawa- tylko grudy ziemi. Kreska łazi i zajada tę ziemię... :evil: Żadne takie "feee", czy "zostaw" nie odnoszą skutku- żre i koniec. Po pierwsze- czy to jej może szkodzić? Po drugie- co może powodować taki ziemny apetyt? Po trzecie- jak z tym walczyć? :roll: Quote
AGI Posted January 16, 2004 Posted January 16, 2004 Mam ten sam problem ! Wszystkie kwiatki musialam wyniesc do 1 pokoju bo Tekilla najpierw wywalala ziemie a potem ja zrzeraza. Tez niedziala zadne "fee" lub "zostaw". Na dworzu ziemia sie nieinteresuje jak na razie woli patyczki :D Quote
Psiurk@ Posted January 20, 2004 Posted January 20, 2004 U mnie tak samo :D . Tylko, że wyłącznie w zimie przysmakiem Tobiego staje się śnieg. Nie widziałam jak dotą żeby mu to zaszkodziło (a je śnieg już od 8 zim). Quote
AGI Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 HiHi moja tez teraz snieg wcina na dworzu ale w domku przysmakiem pozostaje ziemia :D Quote
coztego Posted January 21, 2004 Author Posted January 21, 2004 Na szczęście teraz jest dużo śniegu, więc oczywiście wcina śnieg. To mi zupełnie nie przeszkadza, niech sobie je jak lubi... zwłaszcza jakieś grubsze, zbite grudy lubi pochrupać ;) Ale jak przyjdzie odwilż, znowu się zajmie ziemią- cholera! :wink: Quote
Wega Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Moja sunia nagminnie żre ziemie a może raczej korzonki. Jej córunia (3,5 miesiąca) )też zaczeła to praktykować. Nic sie im po tym dzieje, tzn. nie mają żadnych sensacji zołądkowych. Śnieg też nieżle pałaszują i całkiem im smakuje. Quote
mrowka Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 Chyba kazdy psiak uwielbia ziemie ;) Mejk to tez uwielbia korzonki.. Kiedys mialam z nim problem bo kazdy papierek wcinal ale teraz to mu naszczescie przeszlo.. Quote
Tjahzi Posted January 21, 2004 Posted January 21, 2004 a czy aby nie brakuje psu czegos kiedy zjada ziemie? Quote
coztego Posted January 21, 2004 Author Posted January 21, 2004 a czy aby nie brakuje psu czegos kiedy zjada ziemie? No też się nad tym zastanawiam... :roll: Mój Pierwszy nie miał takich zapędów, więc nie wiem jak to rozumieć... 8) Quote
Toffi Posted January 26, 2004 Posted January 26, 2004 A ja się dziwiłam dlaczego moja sunia biega od fragmentów ziemi wystających ze śniego do innych. W sobote wybrałam się z nią do koleżanki i wiecie co?Kiedy zobaczyłam jak dopadła do donicy, to wyglądało jakby mój piesek głodował conajmniej przez tydzień. Było mi bardzo głupio, że mój pies wsuwał ziemię aż mu się uszy trzęsły!!! :oops: Quote
Recommended Posts