Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja mała wcina ziemię.

Najpierw wsuwała z doniczek w domu, więc wszystkie donice, stojące na podłodze, zostały zabezpieczone.

Ale teraz, jak stopniały śniegi- wcina też ziemię na dworze...

Akurat tak pechowo się składa, że ostatniej jesieni przekopano nam całe podwórko i spod śniegu nie wyszła trawa- tylko grudy ziemi. Kreska łazi i zajada tę ziemię... :evil:

Żadne takie "feee", czy "zostaw" nie odnoszą skutku- żre i koniec.

Po pierwsze- czy to jej może szkodzić?

Po drugie- co może powodować taki ziemny apetyt?

Po trzecie- jak z tym walczyć?

:roll:

Posted

Mam ten sam problem ! Wszystkie kwiatki musialam wyniesc do 1 pokoju bo Tekilla najpierw wywalala ziemie a potem ja zrzeraza. Tez niedziala zadne "fee" lub "zostaw". Na dworzu ziemia sie nieinteresuje jak na razie woli patyczki :D

Posted

U mnie tak samo :D .

Tylko, że wyłącznie w zimie przysmakiem Tobiego staje się śnieg. Nie widziałam jak dotą żeby mu to zaszkodziło (a je śnieg już od 8 zim).

Posted

Na szczęście teraz jest dużo śniegu, więc oczywiście wcina śnieg. To mi zupełnie nie przeszkadza, niech sobie je jak lubi... zwłaszcza jakieś grubsze, zbite grudy lubi pochrupać ;)

Ale jak przyjdzie odwilż, znowu się zajmie ziemią- cholera! :wink:

Posted

Moja sunia nagminnie żre ziemie a może raczej korzonki. Jej córunia (3,5 miesiąca) )też zaczeła to praktykować. Nic sie im po tym dzieje, tzn. nie mają żadnych sensacji zołądkowych. Śnieg też nieżle pałaszują i całkiem im smakuje.

Posted

Chyba kazdy psiak uwielbia ziemie ;) Mejk to tez uwielbia korzonki.. Kiedys mialam z nim problem bo kazdy papierek wcinal ale teraz to mu naszczescie przeszlo..

Posted
a czy aby nie brakuje psu czegos kiedy zjada ziemie?

No też się nad tym zastanawiam... :roll:

Mój Pierwszy nie miał takich zapędów, więc nie wiem jak to rozumieć... 8)

Posted

A ja się dziwiłam dlaczego moja sunia biega od fragmentów ziemi wystających ze śniego do innych. W sobote wybrałam się z nią do koleżanki i wiecie co?Kiedy zobaczyłam jak dopadła do donicy, to wyglądało jakby mój piesek głodował conajmniej przez tydzień. Było mi bardzo głupio, że mój pies wsuwał ziemię aż mu się uszy trzęsły!!! :oops: