Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Sobotę otrzymałam od znajomego, którgo psinka odeszła
[*] (serducho), karmę Brit 15 kg i jeszcze dobrych kilka kilogramów innej karmy suchej. Miałyśmy ją (ja i sleepingbyday) przekazać do schronu, taka była pierwsza wersja ale że pmyślałam o Dauli i że mam bliżej do niej, tak też zrobiłam. Dzisiaj miałam wiadomość telef. że karma jest tolerowana , nie ma biegunki ale są bąki :razz:

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Jestem w kontakcie telefonicznym (nadal) z dt Dauli, jest bez zmian, jeśli chodzi o problemy żołądkowe, ale przynajmniej wiadomo że sunia jest też w razie potrzeby pod opieką super wetki (potwierdzam bo skorzystałam z jej opinii - trafnej diagnozy). Sunia ma swój wiek i swoje w życiu przeszła, w stosunku do Pana Domu jak już pisałam nastąpiła poprawa, jest pełna komitywa chyba że Daula ma gorszy dzień ;).

• 2 weeks later...
Posted

sleepingbyday napisał(a):
cisowianka, dawaj znać, jak będzie trzeba kasę kombinować.

Witam, właśnie dostałam wiadomość że karma sucha by się już przydała......
Jak wspominałam, mam fanty na bazarek, tylko muszę obfocić ;) a zrobiłabyś bazarro ? :oops:

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='ewa gonzales']Dauluniu kochana zaglądam z pozdrowieniem ogromnym

Dzięki piękne za odwiedziny, jak będę na wizycie w dt to przekaże że są z nimi ciepłe myśli naszych cioteczek dogomaniaczek :Rose:

Posted

Wczoraj wpadłam na chwilkę i przekazałam 2 małe puszeczki Royala Hepatic (kupione w Otwocku sklep wet.-cena jak na weta super)bo na więcej nie mam kasy. Dowiedziałam sie telefonicznie że pożarte i Daula woła więcej :lol:

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='cisowianka']Wczoraj wpadłam na chwilkę i przekazałam 2 małe puszeczki Royala Hepatic (kupione w Otwocku sklep wet.-cena jak na weta super)bo na więcej nie mam kasy. Dowiedziałam sie telefonicznie że pożarte i Daula woła więcej :lol:[/QUOTE]

Witajcie,

chyba mogę pomóc...
Nie w puszkach.
Ale w suchej to mam sporo i chętnie wspomogę potrzebujacą.
Tylko o jakiś namiar poproszę.
I jak ktoś korzystał i ma namiar to informację na tanią firmę kurierską bo po trzech miesiącach prób uratowania mojej Melki jestem dobita finansowo.
Aaa i mam jeszcze trochę hepatica Trovet. Tak z 1/3 worka to dorzucę.
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Meluzynkaa']Witajcie,

chyba mogę pomóc...
Nie w puszkach.
Ale w suchej to mam sporo i chętnie wspomogę potrzebujacą.
Tylko o jakiś namiar poproszę.
I jak ktoś korzystał i ma namiar to informację na tanią firmę kurierską bo po trzech miesiącach prób uratowania mojej Melki jestem dobita finansowo.
Aaa i mam jeszcze trochę hepatica Trovet. Tak z 1/3 worka to dorzucę.
Pozdrawiam[/QUOTE]

Meluzynko dziękujemy serdecznie, wprawdzie wczoraj dostarczyłam 12 kg karmy Royal Canin Hepatic 12kg z pieniążków uzbieranych na bazarku i od prywatnego darczyńcy.
Ja niestety nie korzystałam z firmy kurierskiej więc Ci nie mogę niczego polecić , jeśli mieszkasz gdzieś w pobliżu mogłybyśmy spróbować zorganizować jakiś transport, a o konkretach możemy porozmawiać na pw

Posted

[quote name='cisowianka']Meluzynko dziękujemy serdecznie, wprawdzie wczoraj dostarczyłam 12 kg karmy Royal Canin Hepatic 12kg z pieniążków uzbieranych na bazarku i od prywatnego darczyńcy.
Ja niestety nie korzystałam z firmy kurierskiej więc Ci nie mogę niczego polecić , jeśli mieszkasz gdzieś w pobliżu mogłybyśmy spróbować zorganizować jakiś transport, a o konkretach możemy porozmawiać na pw[/QUOTE]

Niestety, nie mieszkam w poblizu.
Jestem z Gdańska.
Jak widzę, z karmą nie ma straszliwego pośpiechu, 12kg powinno na trochę wystarczyć.
Poszukam firmy na spokojnie i rozejrzę po znajomych, może ktos będzie jechał w tamtą stronę i podrzuci.
Mam prawie cały worek Royala, tak z 1/3 Trovet i dorzucę jeszcze Arthrofos bo chyba mignęło mi, że się tez przyda (?)
I zaraz się ogarnę gdzie się wysyła wiadomości na prv bo zalozyłam konto wczoraj i jeszcze słabo się orientuję :)
Pozdrawiam.

Posted (edited)

hej :-).

dobrze zobaczyć tu nową osobę i chętną do pomocy :-).

a tu prosze fotki dauli z karmą i paragon:

daula w całej okazałości:
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/2013_041_zpsf74c81a2.jpg[/IMG]

konsumpcja ;-)

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/2013_039_zps8dc82871.jpg[/IMG]

miesiąc jedzenia

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/2013_035_zps48d641ae.jpg[/IMG]

koszt:

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/2013__zps7f57ae75.jpg[/IMG]

bardzo dziękuje prywatnemu sponsorwoi za dorzucenie się sporych kilkudziesięciu złotych do worka karmy :-0

Edited by sleepingbyday
Posted

[quote name='sleepingbyday']hej :-).

dobrze zobaczyć tu nową osobę i chętną do pomocy :-)[/QUOTE]

Nio ;)
Już obgadałyśmy sprawę, wyk. parę telefonów, adres poszedł za zgodą dt Dauli.
Daula została wymiziana, wycałowana (my też, bo byłam z siostrą)ale są i niewesołe wieści w dt, mąż opiekunki Dauli poważnie się rozchorował.

Posted

[quote name='sleepingbyday']matko, bardzo poważnie? ta fantastyczna rodzina ma wciąz pod górkę, jak to mozliwe :-(?[/QUOTE]
Tak to w życiu bywa, i gdzie to dobro co powraca?
Cioteczko odpoczywaj na urlopie, wracaj do nas szybko (bo czas leci..... jak szalony) a my będziemy coś myśleć i wymyślać i coś robić, bo pomoc tam jest potrzebna.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...