cisowianka Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Dla Dauli jeśli karma sucha to Royal Gastro weterynaryjna czyli wór 12kg kosztuje ponad 200 zł, po innych suchych miała biegunki, mo i nie za bardzo miała ochote na jedzenie innych (mniej dobrych ;) a tak w domu tymczasowym gotują jej na drobiu delikane papu. Moja wetka powiedziala że jeśli rosół z kury dla psa (mój Reks [*] też jadał delikatne w wieku nastu lat, papu) to tylko z wiejskiej , dlaczego? Kury sklepowe (hodowlane ) są odpowiednio faszerowane odpowiednimi chemikaliami . I bądź tu mądry i pisz wiersze. Ale wiadomo że jak nie ma co się lubi.......My też żremy takie "dobroci", prócz vegetarian (chyba że trafią na warzywko genetycznie zmodyfinowane) . Ja jeszcze nie dojrzałam (nawyki w domu) do decyzji o rozstaniu się z dietą mięsożercy..... Quote
sleepingbyday Posted July 25, 2012 Author Posted July 25, 2012 może i dt się zakcohał, ale sami mówili, że jakby dobry dom się znalazł, to Dauli się należy. Quote
Dżdżowniś Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) cisowianka napisał(a):Dla Dauli jeśli karma sucha to Royal Gastro weterynaryjna czyli wór 12kg kosztuje ponad 200 zł, po innych suchych miała biegunki, mo i nie za bardzo miała ochote na jedzenie innych (mniej dobrych ;) a tak w domu tymczasowym gotują jej na drobiu delikane papu. Moja wetka powiedziala że jeśli rosół z kury dla psa (mój Reks też jadał delikatne w wieku nastu lat, papu) to tylko z wiejskiej , dlaczego? Kury sklepowe (hodowlane ) są odpowiednio faszerowane odpowiednimi chemikaliami . I bądź tu mądry i pisz wiersze. Ale wiadomo że jak nie ma co się lubi.......My też żremy takie "dobroci", prócz vegetarian (chyba że trafią na warzywko genetycznie zmodyfinowane) . Ja jeszcze nie dojrzałam (nawyki w domu) do decyzji o rozstaniu się z dietą mięsożercy..... A tam, weci zarabiają kasę jak proponują przy byle biegunce karmy royala i wcale one nie są jakieś mega dobre. Moja miss Sprę jest wrażliwa na chemię w suchym papu, ale też żadnych puszek jeść nie może bo ,dosłownie ma 2-dniowe zatrucie z wymiotami. Sranko to miała duługo już będąc u mnie w domu i to przy royalach. W ktorymś momencie dostałam tego tańszego Brita i je to od roku na przemian z joserą i nic jej niedolega.Brit jest czeski to i tańszy.Skład ma dobry.Zalewam papu rosołem z korpusu kuraka, skubie mięsko albo smażę wątrobki kurze i zalewam je wodą papkując. Co do zmiany diety(: Ja wege absolutną nie jestem , bo jem kury i ryby/ ale też rzadziej ,ale tylko to z mięsiwa i piszę Ci że wcale jakoś strasznie nie walczyłam żeby wprowadzić radykalne zmiany w kuchni. Pewnego dnia przestałam kupować kiełbalony, mięcho , zaczęłam częściej odwiedzać wege bary i zamawiać wege papu idąc na miasto i tak się zdrowo bujam już dobre kilka lat razem z moim facetem. On wpyla czasem coś z wieprza, ale że zrzucił prawie 20 kg (: to teraz sam tak uważa na to co je że nawet na zakupy nie muszę z nim brykać. Zdrowie no i świadomość tego mięsożerczego syfu dodaje skrzydeł wprowadzanym zmianom(: Edited July 27, 2012 by Dżdżowniś Quote
sleepingbyday Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 ja polecam brit care - jest super, jakością moim zdaniem jest taki sam, jak nie lepszy od royala. i kosztuje 2 razy mniej. Quote
cisowianka Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Kurcze muszę wykonać telefon, ale teraz przed urlopem jestem zakręcona :nerwy: Quote
sleepingbyday Posted July 30, 2012 Author Posted July 30, 2012 hej, słuchajcie, zawiązała sie skarpeta owczarkowa, rzuccie okiem: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywil%C3%B3w-Szarik%C3%B3w-Rex%C3%B3w-i-Alex%C3%B3w Quote
Dżdżowniś Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Super porozsyłam. Są różne skarpety tylko takiej brakowało, no i jest(: Quote
cisowianka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Już telefon wykonany, sunia ma się dobrze, biegunki brak, robi powolutku postępy w kontaktach z mężem opiekunki, bo na początku omijała go szerokim łukiem, obszczekiwała, teraz podchodzi (czasami jeszcze szczeka). powolutku, ale bardzo powolutku następuje przemiana ;) Quote
Ikusia Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 Przepraszam za offa: Prośba od Iwoniam W Nowym Mieście na ul. Tomaszowskiej, biega około 12kg, średniej wielkości piesek podobny do Mokki. Pies się boi, jest na pewno głodny, bo jest bardzo chudy, sierść w kołtunach. Iwoniam wraca z Warszawy do Krakowa sama z maleńkim dzieckiem. Nie miała możliwości psiaka zgarnąć:shake:. Bardzo proszę o rozsyłanie. Może ktoś zdoła pomóc. Zdjęcie Mokki na pierwszej stronie wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/223045-Pieski-wyciągnięte-z-olkuskiej-mordowni-pod-moją-opieką-pilnie-szukają-domów Quote
sleepingbyday Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 hej ludziska. zajrzyjcie do linka w moim podpisie :-). poznacie zaje.....ste dziewczyny i może im uda się znaleźć wspólny dom? Quote
sleepingbyday Posted September 4, 2012 Author Posted September 4, 2012 a ja witam sie powakacyjnie :-) Quote
cisowianka Posted September 4, 2012 Posted September 4, 2012 sleepingbyday napisał(a):a ja witam sie powakacyjnie :-) O Witamy, witamy! Wypczęta czy zmęczona od biegania ;) po kurortach . A żaden wampisz Cię nie nadgryzł? ;) Quote
sleepingbyday Posted September 5, 2012 Author Posted September 5, 2012 jakie tam kurorty, ja nie kurortuję, umarłabym z nudów :-). wypoczeta owszem, mam nadzieję, ze na długo wystarczy. Quote
cisowianka Posted September 17, 2012 Posted September 17, 2012 Odwiedzam Daule. Z rozmowy telefonicznej z opiekunami, wychodzi że jest ok. Quote
sleepingbyday Posted September 17, 2012 Author Posted September 17, 2012 i dobrze. w jej wieku i po jej przejściach, jak jest ok, to znaczy, że jest bardzo ok :-) Quote
cisowianka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Dzisiaj w końcu wyk. telefon do DT Dauli, może w sobotę wpadne i zrobie więcej zdjęć, no i dowiem się czegoś więcej ;). Na razie duuuże zmiany w kontaktach z panem domu. Już nie boi się nawet wejść do łóżka jak pan śpi ;) i to jest megowa (określenie mojej młodszej znajomej ) zmiana na + Quote
sleepingbyday Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 mądra sunia, wie, że łóżko waz niejsze, niż jakies tam pany ;-). cisowianka, pozdrów ludzi dauluni :-) Quote
Olusia88 Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Ode mnie teżm jak już łóżko oswojone to Daula na dobrej drodze:multi: Quote
Ellig Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Prosimy o wklejenie w 1 poscie, dziękujemy:) Quote
cisowianka Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Jak na razie jestem w kontakcie telefonicznym z bdt gdzie jest Daula no i nie jest za dobrze, Daula co jakiś czas ma biegunki- dostaje delikatne gotowane jedzenie, wizyta u wetki niepokojąca, Daula ma podobno jakieś problemy z trzustką (powiększona?) nie wiadomo dokładnie co bo Daula nie jest chętna do pobrania krwi. No i Zuza sunia koleżanka Dauli złapała nużycę (prawdopodobnie od Dauli - ponoć nosicielki) Wetka miła i znajoma - nie wzięła kasy. Był incydent zmoczenia się Dauli w mieszkaniu.No i dt jest podłamany -choroby suniek, problemy finansowe. Quote
sleepingbyday Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 musimy się spiąć i finansowo pomóć. czy ktoś coś na bazarek by miał? ja coś wygrzebię na pewno, ale czy wystarczy? Quote
cisowianka Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 sleepingbyday napisał(a):musimy się spiąć i finansowo pomóć. czy ktoś coś na bazarek by miał? ja coś wygrzebię na pewno, ale czy wystarczy? Ja mam jeszce trochę z pozostałości z bazarków z moimi fantami jutro zrobie zdjęcia i opisy po pracy, dodam parę nowych dekupaży ;) Quote
Recommended Posts