Olusia88 Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Jestem i ja , dobrze , ze karma Dauli pasuje ale z tym szpitalem niedobrze . Ja też sie cisowianka zastanawiam czasem gdzie to dobro wraca Quote
sleepingbyday Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 skąd sie ta zasada wzięła? z nadzie może? Quote
cisowianka Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='sleepingbyday']skąd sie ta zasada wzięła? z nadzie może?[/QUOTE] Chyba dobry chłyt marketingowy też ..... Quote
cisowianka Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 No i skończyła sie karma ! Rozmawiałam telefonicznie bo nie mogę się do nich na razie wybrać. Dt ze swoich skromnych pieniędzy zakupił joserę. Quote
sleepingbyday Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 cisowianka, jeśli państwo chcieliby za darmo usg jamy brzusznej psów, to mam możliwośc załatwić, tylko musza 24 listopada dojechać z psami do sekocina (al. krakowska). w ramach warsztatów dla wetów. spytaj, czy sa zainteresowani, ok? jesli ty masz jakieś psy, które bys chciała przebadac, to też nie powinno byc problemu, jeszcze są miejsca. Quote
cisowianka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='sleepingbyday']cisowianka, jeśli państwo chcieliby za darmo usg jamy brzusznej psów, to mam możliwośc załatwić, tylko musza 24 listopada dojechać z psami do sekocina (al. krakowska). w ramach warsztatów dla wetów. spytaj, czy sa zainteresowani, ok? jesli ty masz jakieś psy, które bys chciała przebadac, to też nie powinno byc problemu, jeszcze są miejsca.[/QUOTE] Tam gdzie jest wetka Dauli (też u niej byłamn ;)), jest aparat USG i zz tego co pamiętam Daula ma takie badania za free a na pewno byłby problem z dojazdem . W tej chwili nie ma palącej potrzeby na badania te są wykonywane na bieżąco (j.w.) jeśli zachodzi potrzeba. Palącym broblemem jest brak właściwej karmy, ja na razie jestem pusta (jeśli chodzi o kasę) Mam kilka Fantów od Pana DT Dauli sama też coś dorzucę. Tylko muszę zrobić zdjęcia , a w tej chwili jestem w niedoczasie i tu cały klops. Dam znać jak będą gotowe. Zrobiśż bazarek cioteczko ;) Quote
sleepingbyday Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 teraz musze zrobic bazarek dla podopiecznego na katsrację, potem (ale nie wiadomo, kiedy) bazarek na spłatę pomocy ze skarpety owczarkowej. wlasnie, daula może się zgłosic do skarpety owczarkowej o wsparcie. Quote
cisowianka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 (edited) [quote name='sleepingbyday']teraz musze zrobic bazarek dla podopiecznego na katsrację, potem (ale nie wiadomo, kiedy) bazarek na spłatę pomocy ze skarpety owczarkowej. wlasnie, daula może się zgłosic do skarpety owczarkowej o wsparcie.[/QUOTE] Nie wiem jak działa skarpeta owczarkowa, bo na pierwszej stronie jest konto Vivy że niby pod opieką tej fundacji jest Daula (nie wiem jak jest w regulaminie skarpety),chyba tylko Wetka (bardzo dobra) pomaga - bezpłatnie natomiast dt. zabiega i zadłuża się na zakup karmy - więc pomocy od Vivy nie vidać. Ja też nie wiele mogę, nie założyłam wątku, więc moja rola ogranicza się tylko do pomocy, z racji w miarę niewielkiej odległości od dt Dauli. Przed chwilą wykonałam telefon do DT u Magdy (działają pod opieką fundacji Viva ( zarobieni są z kotkami)ale ponoć dt (Renatka)nie alarmuje ich o sytuacji z brakiem karmy dla Dauli. Mam jeszcze dzwonić po południu. Edited October 15, 2013 by cisowianka Quote
sleepingbyday Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 vva udostepnia konto dla zbiórek, ale czy daula kiedykolwiek była pod jej opieką realnie? ja nie pamietam takich ustaleń. sprawdź regulamin tutaj nic nie ma. zreszta jesli nawet, to możemy udowodnic, ze daula nie ma wsparcia vivy.: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230056-SKARPETA-OWCZARKOWA-Dla-bezdomnych-Cywil%C3%B3w-Szarik%C3%B3w-Rex%C3%B3w-i-Alex%C3%B3w Quote
cisowianka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Będę jeszcze rozmawiać po południu z "dt u Magdy" bo taki był podawany dopisek do wpłat na Daule, ale p. Magda raczej skontaktuje się w Vivą i naprawdopodobniej załatwią karmę, raz na rok mogą chyba? (skoro podawali swoje konto do wpłat). Quote
sleepingbyday Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 to nie jest argument, bo zrobili po prostu przysługę, czy to naklada jakies obowiązki ;-)? Tzn nie mozna wymagac, prosić - zawsze. Bo karme może moga zalatwić, nie wiadomo, kwestia aktualnej sytuacji finansowej. Quote
cisowianka Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 [quote name='sleepingbyday']to nie jest argument, bo zrobili po prostu przysługę, czy to naklada jakies obowiązki ;-)? Tzn nie mozna wymagac, prosić - zawsze. Bo karme może moga zalatwić, nie wiadomo, kwestia aktualnej sytuacji finansowej.[/QUOTE] Oczywiście że będe prosić o pomoc, raczej prosząc nie stawiamy wymagań (warunków), grzecznie prosimy .....:mad: A tak bez żartów, nie prosimy dla siebie i swoich psów. Stukamy wszędzie gdzie się da. Quote
sleepingbyday Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 daj znac jak zadzwonisz do vivy, albo jak będziesz miała w planach. z kim tam zamierzasz rozmawiać? ludzie, zbieram na kastrację jednego facecika psiego, zajrzyjta na bazar. Quote
cisowianka Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Nie, nie do Vivy mialam wczoraj dzwonić do "dt u Magdy" nie zadzwoniłam , o miałam co innego do załatwienia , sama wiesz jak to jest.... Jak tylko będę miała wieści dam znać oczywiście. Quote
sleepingbyday Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 oki, zobaczymy, co magda wykoncypuje :-). Quote
cisowianka Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Odwiedzam wątek, bo dt Dauli odwiedzam telefonicznie co i rusz, karma sie dawno skończyła ich kasa także, jest nie wesoło. Daula znowu miała problemy (biegunka) ale już jest lepiej delikatne gotowane żarełko. (Viva się nie odezwała) Jakaś karma była przekazana z gminy ale wiadomo jaka.... Ide szukać kasy, nie wiem kiedy wrócę..... Quote
sleepingbyday Posted November 27, 2013 Author Posted November 27, 2013 (edited) popatrz, a na wątku tylko my dwie. wiesz co? potrzebujemy pomocy. może zgłosisz ją do skarpety owczarkowej? Edited November 27, 2013 by sleepingbyday Quote
cisowianka Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='sleepingbyday']popatrz, a na wątku tylko my dwie. wiesz co? potrzebujemy pomocy.[/QUOTE] No raczej, Ja dzisiaj puściłam dla dt Dauli przelewem 50 zł. Quote
cisowianka Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 [quote name='sleepingbyday']zmieniłam pierwszy post[/QUOTE] o fajnie ;) Quote
dineh Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 zapisuje. w chwili czasu poczytam(i jasnego umysłu) Quote
Nadziejka Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 Zagladam z kciukami i pozdrowieniem :buzi: suneczce :iloveyou: i panciostwu :wolfie::iloveyou: i Wam dziewczyny Quote
Recommended Posts