Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

cisowianka, jeśli państwo chcieliby za darmo usg jamy brzusznej psów, to mam możliwośc załatwić, tylko musza 24 listopada dojechać z psami do sekocina (al. krakowska). w ramach warsztatów dla wetów. spytaj, czy sa zainteresowani, ok?

jesli ty masz jakieś psy, które bys chciała przebadac, to też nie powinno byc problemu, jeszcze są miejsca.

Posted

[quote name='sleepingbyday']cisowianka, jeśli państwo chcieliby za darmo usg jamy brzusznej psów, to mam możliwośc załatwić, tylko musza 24 listopada dojechać z psami do sekocina (al. krakowska). w ramach warsztatów dla wetów. spytaj, czy sa zainteresowani, ok?

jesli ty masz jakieś psy, które bys chciała przebadac, to też nie powinno byc problemu, jeszcze są miejsca.[/QUOTE]

Tam gdzie jest wetka Dauli (też u niej byłamn ;)), jest aparat USG i zz tego co pamiętam Daula ma takie badania za free a na pewno byłby problem z dojazdem . W tej chwili nie ma palącej potrzeby na badania te są wykonywane na bieżąco (j.w.) jeśli zachodzi potrzeba. Palącym broblemem jest brak właściwej karmy, ja na razie jestem pusta (jeśli chodzi o kasę) Mam kilka Fantów od Pana DT Dauli sama też coś dorzucę. Tylko muszę zrobić zdjęcia , a w tej chwili jestem w niedoczasie i tu cały klops. Dam znać jak będą gotowe. Zrobiśż bazarek cioteczko ;)

Posted (edited)

[quote name='sleepingbyday']teraz musze zrobic bazarek dla podopiecznego na katsrację, potem (ale nie wiadomo, kiedy) bazarek na spłatę pomocy ze skarpety owczarkowej. wlasnie, daula może się zgłosic do skarpety owczarkowej o wsparcie.[/QUOTE]
Nie wiem jak działa skarpeta owczarkowa, bo na pierwszej stronie jest konto Vivy że niby pod opieką tej fundacji jest Daula (nie wiem jak jest w regulaminie skarpety),chyba tylko Wetka (bardzo dobra) pomaga - bezpłatnie natomiast dt. zabiega i zadłuża się na zakup karmy - więc pomocy od Vivy nie vidać. Ja też nie wiele mogę, nie założyłam wątku, więc moja rola ogranicza się tylko do pomocy, z racji w miarę niewielkiej odległości od dt Dauli.

Przed chwilą wykonałam telefon do DT u Magdy (działają pod opieką fundacji Viva ( zarobieni są z kotkami)ale ponoć dt (Renatka)nie alarmuje ich o sytuacji z brakiem karmy dla Dauli. Mam jeszcze dzwonić po południu.

Edited by cisowianka
Posted

Będę jeszcze rozmawiać po południu z "dt u Magdy" bo taki był podawany dopisek do wpłat na Daule, ale p. Magda raczej skontaktuje się w Vivą i naprawdopodobniej załatwią karmę, raz na rok mogą chyba? (skoro podawali swoje konto do wpłat).

Posted

to nie jest argument, bo zrobili po prostu przysługę, czy to naklada jakies obowiązki ;-)? Tzn nie mozna wymagac, prosić - zawsze. Bo karme może moga zalatwić, nie wiadomo, kwestia aktualnej sytuacji finansowej.

Posted

[quote name='sleepingbyday']to nie jest argument, bo zrobili po prostu przysługę, czy to naklada jakies obowiązki ;-)? Tzn nie mozna wymagac, prosić - zawsze. Bo karme może moga zalatwić, nie wiadomo, kwestia aktualnej sytuacji finansowej.[/QUOTE]

Oczywiście że będe prosić o pomoc, raczej prosząc nie stawiamy wymagań (warunków), grzecznie prosimy .....:mad:
A tak bez żartów, nie prosimy dla siebie i swoich psów. Stukamy wszędzie gdzie się da.

• 1 month later...
Posted

Odwiedzam wątek, bo dt Dauli odwiedzam telefonicznie co i rusz, karma sie dawno skończyła ich kasa także, jest nie wesoło.
Daula znowu miała problemy (biegunka) ale już jest lepiej delikatne gotowane żarełko. (Viva się nie odezwała) Jakaś karma była przekazana z gminy ale wiadomo jaka....
Ide szukać kasy, nie wiem kiedy wrócę.....