Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przybiegam z cegiełek Ulv-jesuuu, co się dzieje??? czy BDT jest zostawiany sam sobie, bo jest Bezpłatny??? bo nie wyrzuci psa? bo "jakoś" sobie poradzi? bo "po co bierze psa/kota jak go nie stać? naprawdę wyć się ze złości chce...
Myślę jak pomóc...kasy za bardzo nie mam...ale co potrzebne jest z ludzkich rzeczy? jeśli nie chcecie pisać tu-poproszę o pw-mogę się podzielić tym co mam

Posted

[quote name='Hope2']Przybiegam z cegiełek Ulv-jesuuu, co się dzieje??? czy BDT jest zostawiany sam sobie, bo jest Bezpłatny??? bo nie wyrzuci psa? bo "jakoś" sobie poradzi? bo "po co bierze psa/kota jak go nie stać? naprawdę wyć się ze złości chce...
Myślę jak pomóc...kasy za bardzo nie mam...ale co potrzebne jest z ludzkich rzeczy? jeśli nie chcecie pisać tu-poproszę o pw-mogę się podzielić tym co mam[/QUOTE]
Dzięki piękne za odwiedziny ;) Ja mam najbliżej do tego bdt ok. 12 km, jak znajdę czas to jadę, jak znajde jakieś pieniądze to tez podrzucam. Teraz idą święta niemalże nasze narodowe a oni mają sytuacje podbramkową , nie znam aż tak dokładnie ich finansów ale jak już była jedna licytacja samochodu (używanego ) męża to można się tylko domyślać. Chciałabym też na święta przygotować dla Nich paczkę żywnościową to już będzie dla nich dużo, odsapną na chwilę no i poczują że nie są sami :-(. Prócz Dauli mają też basetkę Zuzie (rezydentka) i co najmniej 3 kotki jak nie więcej bo także są ptrzygarniane odczasu do czasu jakieś miauczące biedaki.

Posted

i wiecie co? od dłuższego już czasu mam wrażenie,że tam gdzie się ładnie prosi o wsparcie-jest cisza...jak stanie sie tragedia-ruch, krzyk...bez sensu :(

Posted

[quote name='Hope2']Przybiegam z cegiełek Ulv-jesuuu, co się dzieje??? czy BDT jest zostawiany sam sobie, bo jest Bezpłatny??? bo nie wyrzuci psa? bo "jakoś" sobie poradzi? bo "po co bierze psa/kota jak go nie stać? naprawdę wyć się ze złości chce...
Myślę jak pomóc...kasy za bardzo nie mam...ale co potrzebne jest z ludzkich rzeczy? jeśli nie chcecie pisać tu-poproszę o pw-mogę się podzielić tym co mam[/QUOTE]

hope - bardzo ważna jest pomoc w karmie - albo wątrobowej dla dauli, czyli chorowitej, wyeksploatowanej suni na bdt, albo zwykłej dla bassetki (są jeszcze koty) - to też pozwoli odsapnać finansowo i przeznaczyć kaske na karmę weterynaryjną.

to prawda, że Daula została niejako wcisnięta państwu, pomoc za to była dośc krotka. daula ponad rok przychodziła do siebie psychicznie i wszystko wskazuje na to, że była w pseudo. zdrowotnie też soporo czasu zajęło wyprowadzić ją na prosta,a le poprzednie życie sprawiło, ze do końca się nie da. problemy wątrobowe będzie mieć już zawsze, generalnie ukłąd trawienny ma w kiepskim stanie i stąd te potrzeby. organizm jest osłabiony poprzednim życiem i nie jest różowo.

Państwo z kolei mają faktycznie fatalnie i pomoc im odczuwam w pewien sposob jako nasz moralny obowiązek. w ramach możliwości, z doskoku, bo wiadomo, ale potrzebują jej, a my o tym wiemy.

Posted

Zapisuję, na razie czuję się przytłoczona ilością celów, jakim chciałabym zrobić bazarki/pomóc, ale pomyślę! Czy ten BDT jest w W-wie czy gdzieś w okolicach?

Posted

[quote name='Bonsai']Zapisuję, na razie czuję się przytłoczona ilością celów, jakim chciałabym zrobić bazarki/pomóc, ale pomyślę! Czy ten BDT jest w W-wie czy gdzieś w okolicach?[/QUOTE]

Wiem cioteczki drogie każdy pomaga ile się da, ja też podrzucam grosiki a potem dla Dauli mam marne resztki. Daula przebywa w Międzylesiu pod Warszawą, choć ta miejscowość jest już wcielona do Warszawy.Jak zwał tak zwał to podwarszaska miejscowość.

Posted (edited)

Przychodzę ze SKARPETY OWCZARKOWEJ z dobrą nowiną :)
Kupimy Dauli worek karmy Hepatic
Mam tylko pytanie: jakiego hepatica teraz je albo jadła ostatnio ? Royal Canin, Trovet, Hill`s l/d ???
Wyczytałam, że zmiana karmy powoduje u niej rewolucje żołądkowe, więc chciałabym zamówić taką, do jakiej jest przyzwyczajona. Proszę o adres do wysyłki i kontaktowy numer telefonu dla kuriera

Edited by DONnka
Posted

[quote name='DONnka']Przychodzę ze SKARPETY OWCZARKOWEJ z dobrą nowiną :)
Kupimy Dauli worek karmy Hepatic
Mam tylko pytanie: jakiego hepatica teraz je albo jadła ostatnio ? Royal Canin, Trovet, Hill`s l/d ???
Wyczytałam, że zmiana karmy powoduje u niej rewolucje żołądkowe, więc chciałabym zamówić taką, do jakiej jest przyzwyczajona. Proszę o adres do wysyłki i kontaktowy numer telefonu dla kuriera

Pięknie dziękujemy!! Ostatnio kupowałyśmy (bazarek) Royal Canin Hepatic, "rewolucje" były jak nie miała odpowiedniej karmy, teraz powróciły bo domek otrzymał jakąś karmę z gminy a my nie byłyśmy w stanie zadbać o dobrą karmę. Zamiennie było tez gotowane jedzenie (ryż drób , marchewka).
Zaraz przekaże namiary kontaktowe na pw.
Jeszcze raz pięknie dziękujemy !