sleepingbyday Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 (edited) POMÓŻCIE PRZED ŚWIĘTAMI!!Daula ma biegunke, nieustannie odzywają sie kłopoty żołądkowe, specjalna karma szybko wychodzi, a bez niej jest o wiele gorzej. w dodatku BDT ma spore kłopoty finansowe, brak pracy i kasy i na dobrą sprawę potrzebują pomocy też ludzie. Myślimy nad ludzką paczką świąteczną, która by ich wspomogła, ale także potrzebujemy karmy. Cały czas pomoc dla tego BDT, ktore stało się BDT w sumie bez własnej woli (przecież nie wyrzuci się psa, a że ktoś psa przekazał i nie pomaga, to już inna kwestia) organizują 3 osoby na krzyż, potrzebujemy zastrzyku dobrej woli, optymizmu i wsparcia! proszę Was o pomoc! potrzebna: karma lecznicza hepatic (trovet lub royal, lub jakas inna) wszelka pomoc dla ludzi - rzeczy świąteczne, środki czystości, jedzenie. Dostałam zgłoszenie :shake:Sunia wyglądająca na rasowego owczarka niemieckiego ok.3tyg. tygodnie błąkała się po Międzylesiu. Była bardzo nieufna, nie dawała do siebie podejść - ukrywała się na terenie pustostanu. Po kilku dniach dokarmiania przez znajomą kociarę dała zwabić się na podwórko pewnej PANI,KTÓRA OD LAT POMAGA BEZDOMNYM ZWIERZAKOM.Suczka była bardzo wychudzona, rzucała się na jedzenie, była też przeziębiona i dostała cieczki. Nie jest psemnajmłodszym - może mieć ok. 6-8 lat, zaczynają boleć jąstawy(dysplazja). Wygląd i rodzaj wychudzenia oraz zachowanie miała typowe dla wyekslopatowanej maszynkoi do robienia żywych zabawek. Tak, wiecie, co mam na myśli... :roll:. Tak, podejrzewamy, że wyrzucono ją z pseudohodowli, gdy zaczęła mieć problemy ze zdrowiem. Teraz już nie boi się ludzi, nawet daje się głaskać i z każdym dniem nabiera sił. I teraz - potrzebna jest pomoc. Sunia ma farta - tam gdzie jest mogłaby zostać do czasu znalezienia DS, mimo że próbuje dominować psy tej Pani. Ale potrzebujemy wsparcia!!!Pani, która ją uratowała za dużo kasy nie ma - lata ratowania zwierzaków i brak dochdów krezusa sprawiają, że na sunię nie ma funduszy. A potrzeba, oprócz karmy leczniczej (bardzo by się taka przydała) : kasy na sterylkę (załatwimy taniej), na leczenie stawów, na szczepienia itd.Mam namiary na osoby zaangażowane w sunię.Pomóżmy suni znaleźc dom i zrekompensować jej zniszczone niewolnictwem życie!Najlepsze byłyby deklaracje - niewiele, bo Pani nie chce kasy za danie suni schronienia. Ale potrzebujemy na karmę i na pierwsze wydatki zdrowotne, czyli, jak pisałam, sterylkę, szczepienia etc....Bardzo proszę, pomóżmy człowiekowi, który nigdy nie waha się ratować zwierzęta. pomózmy suni qw drugiej ;połowie życia doświadczyć spokoju, poczucia bezpieczeństwa, miłości.... Edited December 17, 2015 by sleepingbyday Quote
malagos Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Śliczna! Duzo coś ONków ostatnio, cholerka...... Quote
sleepingbyday Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 mam wrażenie, że zawsze tak było. wiecznie modna rasa. Quote
Vutz Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 ma tatuaż ? jakiś czas temu ukradli z posesji mojej koleżance rodowodową starszą sukę ON-kę... wysterylizowaną... coprawda w Zalesiu... ale... Quote
sleepingbyday Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 nie wiem, ale raczej by sprawdzili, z kolei - ona dostała cieczki, to jak, wysterylizowana bym dostała? chyba, że to nie cieczka tylko inny problem. może na wszelki wypadek wyślij jej fotki koleżance, co? Quote
ewa36 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Piekna ! Ola gdzie Ty takie cuda wynajdujesz ... ? Podnosze ! Koniecznie trzeba pomóc tej wspaniałej Pani Quote
puniaiwika Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 tylko podniosę sunia cudna bo niestety finansowo nie mam jak Quote
sleepingbyday Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 jezu, jak to w liczbie mnogiej?!?! ona jest jedna - na szczęście ;-). dokładnie, pomoc potzrebna. wiem, że kociarze z vivy pomagają, pewnie zbiorą na sterylkę, ale potzreba deklaracji choćby na karmę. bo ja wiem, ile to? początkowo pewnie dużo, ona teraz je jakąs dobrą weterynaryjna, może dla rekonwalescentów? ile to będzie miesięcznie,z akładając, z ejak już się odkuje żywieniowo, to będzie mogła przejśc na jakąś normalną, no może wpsomagającą stawy, ale bez szaleństw? wolę pomóc pani zebraniem mniej na porządną karmę, niż nie zebraniem na mega specjalistyczną. a pewnie nie będzie (tfu tfu) takiej cały czas potrzebować. Quote
ewa36 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Pewnie tak jest jak mówisz. Eukanuba w internecie jest w rozsadnych cenach. Dobra karma. Ode mnie 50 na dobry poczatek. Podaj Ola dane do wplaty. Suńka w górę ! Quote
sleepingbyday Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 dzięki bardzo! słuchajcie, dziś mnie powaliło w sekundę, nie wiem, hiszpankę amm cxy co? weszłam tylko na chwilę usprawiedliwić się, że musze zniknąć, bo nie jestem w stanie nawet na ekran patrzeć. zobaczymy jutro czy będzie lepiej, ale na razie wygląda to b. kiepsko. plis, podrzućcie czasem wątek..... jak tylko ożyję,w szystko nadrobię, włącznie z kontami etc. Quote
ewa36 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Pewnie że tak ! Nie martw się my tu trzymamy straż :) Sunia w górę ! Quote
ewa36 Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Podnoszę śliczną dziewczynkę. Ola musi dojśc do siebie, na pewno się odezwie Quote
malagos Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Pewnie, ze dojdzie, nich się wykuruje :) Quote
sleepingbyday Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 dziewczyny, dzięki za pamięć. czuję się niby lepiej, ale dalej cos zbrzuchem. zobaczymy, jak przez weekend, na razie gniję i szzcerze mówiąc jestem troche yntelektualnie spowolniona...:razz: Quote
malagos Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Co za cholera sie przyplątała do Ciebie, żeby tylko "tymczas" nie trwał za długo...... Quote
ewa36 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 No taka pora że się różne wirusy przyplątują. Quote
puniaiwika Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 oj znam to ja teraz chora jestem i odpoczywam razem z moim 4-letnim synkiem tez cos z przedszkola załapał :):) Quote
sleepingbyday Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 już zyję, dziewczyna jest w kolejkce róznych spraw do załatwienia zaległych. pamiętam o niej i dam wam znać, jka tylko wywiem się paru rzeczy i wyciagnę nr konta. tymczasem, bo to ważne, proszę ślicznie o drobne deklaracje - docelowo nie tzreba wiele i boję się, ze to sprawę zgubi ;-) Quote
sleepingbyday Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 mam trochę tyłów w psich sprawach. dziś dowiedziałam się nowych rzeczy, mi tego, że leki na dysplazję ma sunia podawane niemal od początku. była wysterylizowana - miała w środku szczeniaki ewa36 - w pierwszym poście wklejam konto do wpłat. czy mam zapisać twoją propozycje finansową jako deklarację, czy wpłatę jednorazową? myslicie, ze znajdzie dom?? ech... :-/ Quote
sleepingbyday Posted March 30, 2012 Author Posted March 30, 2012 (edited) [FONT=arial]słuchajcie, wiem, ze dawno nic nie pisałam, i że mało osób tu zagląda, ale musimy ruszyć z pomocą tej suni. zrobię bazarek. A tymczasem informacje: [/FONT][h=3][FONT=arial]Daula ma się w miarę dobrze, ale czasem nękają ją biegunki i jest cały czas mocno wylękniona ( szczególnie w stosunku do mężczyzn i obcych), rozważane jest zastosowanie leków przeciwlękowych. Trochę przytyła i pozbyła sie tasiemca, ale nadal jest bardzo szczupła i wygląda na mocno zużytą wieloma porodami. Potrzebujemy funduszy na jej dalsze utrzymanie. Na razie dla suni wpłynęło tylko 125zł, a na karmę, leczenie i sterylizację wydaliśmy już ponad 1000zł. Prosimy o wsparcie – musi na stałe dostawać leki przeciwbólowe i dobrą karmę![/FONT][/h] Nie wiem, czy to pisałam - sunia była sterylizowana, BYŁA W POCZĄTKOWEJ FAZIE CIĄŻY. Edited March 30, 2012 by sleepingbyday Quote
Recommended Posts