Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dreag napisał(a):

. Może się nie odzywać:cool1:.

Czy mu to powiedziałaś? Czasem ludziska dziwne so ;) myślą, że oby tylko ktoś zechciał psa od nas -to od razu po rękach będziemy całować :/

A drugiej strony Aga - czy zapytałaś "pana" po co mu pies który będzie tylko w kojcu siedział? Zawsze mnie to zastanawia? PO CO?

Posted

O rany ja tak czułam, że z tym znajomym to lipa będzie. On nawet go jeszcze nie widział a już by go wziął. Koniku bez obaw Dreag byle komu cię nie odda!!!;)

Posted

[quote name='Maia']O rany ja tak czułam, że z tym znajomym to lipa będzie. On nawet go jeszcze nie widział a już by go wziął. Koniku bez obaw Dreag byle komu cię nie odda!!!;)[/QUOTE]
Spoko;).
Koniś ma jeszcze antybiotyk do końca tygodnia i w poniedziałek znowu badanie moczu. Dostał też Carprodyl, bo z łapką nie lepiej, dziś znowu trzymał ją w górze:shake:. Mam nadzieję, że mu się polepszy...

Posted

piove napisał(a):
Moja skromna wplata poszła:) Dpiero dziś usiadlam aby popatrzec na swojego nowego psiaka:) Uroczy psiak. Ostatnio zauważylam, że ogloszenia czynia cuda, więc mam nadzieję, że mały będzie mial szczęście:))
Jak zwykle niezawodna piove:). Pieska wybrałaś sobie naprawdę fajnego;).

Posted (edited)

Wczoraj zadzwoniła do mai kobieta, że to jej pies i chce go odebrać, była jakaś taka dziwnawa...:roll: W rozmowie z nią jasno wyklarowałam, że to nie może być on. Jak zapytałam czy szukała np. w schronisku, powiedziała, że nie... bo myślała, że sam wróci. Nie mogę się pohamować - debilka:angryy:!

Tamten zaginął 2 tygodnie temu na Słonecznym Stoku, miał ok. roku i cecha charakterystyczna - na tylnej łapie jeden pazur/palec mocno odstający..

Doszłyśmy z maią do wniosku, że dobrze, że to nie właścicielaka, bo miałybyśmy kolejne zmartwienie, jak takiej (...) babie oddać z powrotem psa:p.

Edited by dreag
Posted

Byłam właśnie u Konika:lol:, chłopak dostał wór karmy, był zaciekawiaony, co tam przyniosłam;) Czekałam, że zaraz umyśli sobie zaznaczenie swojej własności, ale na szczęście nie wpadł na taki głupi pomysł jak ja:oops:.

Dziewczyny mówią, że zaczęły nazywać go Prince, bo on jest taki cudowny jak książę i mają nadzieję, że trafi też na takiego księcia - pana:).

Bardzo się przymilał, uwielbia jak się go przytula i głaszcze po pycholku:loveu:.

Mocz okazał się nadal nie do końca w porządku (jednak sprawa prostaty), antybiotyk do piątku, w sobotę kastracja o 9.00.
Z łapką trochę lepiej, ale nadal podnosi, dostał zastrzyk od siostry Agnieszki;).

Na szczęście TOZ opłaca leczenie:multi:, bo inaczej byłoby ciężko:roll:. Trochę kosztuje jego obsługa weterynaryjna;). Mamy tu niewiele deklaracji, trochę uzbiera się z bazarku, więc na luty mam nadzieję starczy na utrzymkę.

Maia ma podobno zdjęcie z dzisiaj, może pokaże;).

Posted

Wow!! szybko to załatwiłaś:-). Czyli jutro nie muszę iść do naszego księcia? I tak szybko kastracja! :-) super! A fotkę wstawię jak tylko będę mogła

Posted

dreag napisał(a):

Dziewczyny mówią, że zaczęły nazywać go Prince, bo on jest taki cudowny jak książę i mają nadzieję, że trafi też na takiego księcia - pana:).

to może być niezły chwyt :D - napiszcie to w ogłoszeniu

Posted

[quote name='kaszka10']Podnoszę wątek i czekam na nowiny :cool3: - wciągnęło mnie Zapraszamy:).
Konik wczoraj miał kastrację, chłopak był bardzo dzielny, długo nie dał się pokonać "głupiemu jaśkowi";). Nie wymiotował.
Po zabiegu trochę miał problem z utrzymaniem pionu, ale szybko stanął na 4 łapy i już sam wyszedł z lecznicy po stromych schodach. A w ogólne zrobił nam niespodziankę, bo po raz pierwszy się przemógł i powolutku po nich zszedł:crazyeye:, a to duuuża sprawa:lol:.
Na razie odpukać wszystko ok. W domu był wczoraj trochę pobudzony, teraz już normalnie.

Koniś nieprzytomny, gotowy do operacji:

Kroplóweczka na wzmocnienie i do domku...