goska25 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 witam.pomózcie mój 2 letni spaniel od tygodnia zaczoł sie strasznie drapac lizac,grysc okreslone czesci ciała:łapy,brzuch,narzady płciowe.dzis było juz tak zle ze chodzac sie przewracał bo ciagle musiał sie drapac i grysc.pojechalismy do weta,ale trafiłam na sadyste a nie na lekarza :angryy: przy narzadach pł. ma juz ranki zaczerwienienia.pies dostał zastrzyk i miało mu przejsc ale jest juz wieczor i pies dalej cierpi :-( weterynarz powiedział ze to cos uczuleniowego ale niczego przez ostatni czas mu nie zmienialismy karme ma jedna juz dosc długo i wszystko było ok.pies nie ma pcheł.dodam ze mam z nim duzy problem bo praktycznie nie daje sobie nic nawet zobaczyc.prosze jesli ktos miał podobny problem z psem napiszcie :-( Quote
filodendron Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 To nie musi być alergia pokarmowa. Może być kontaktowa - przemyśl, czy coś się w domu nie zmieniło - nowa wykładzina, inny proszek do prania, nowe legowisko. A może wcale nie alergia, tylko jakaś choroba. Trzeba szukać pomocy u weta - nie powinien w ciemno leczyć objawów alergii tylko jednak przyjrzeć się tej skórze, może pobrać zeskrobiny do badania, może da się włączyć jakieś kojące kąpiele. Quote
goska25 Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='filodendron']To nie musi być alergia pokarmowa. Może być kontaktowa - przemyśl, czy coś się w domu nie zmieniło - nowa wykładzina, inny proszek do prania, nowe legowisko. A może wcale nie alergia, tylko jakaś choroba. Trzeba szukać pomocy u weta - nie powinien w ciemno leczyć objawów alergii tylko jednak przyjrzeć się tej skórze, może pobrać zeskrobiny do badania, może da się włączyć jakieś kojące kąpiele.[/QUOTE] własnie nic nie jest nowego w domu nic sie nie zmieniało.a wet skasował jak za zboże i stwierdził ze to przez sol drogowa tylko ze u nas nie ma z tym stycznosci. Quote
Recommended Posts