Sabina02 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Mam dwie mlode sunie. Jedna z nich (Daisy) niedawno dostala pierwsza cieczke i obydwie zaczely sie dziwnie zachowywac. Daisy stala sie bardzo zaczepna wobec tej drugiej (Mayi). A z kolei Maya co chwile wskakuje na Daisy i zachowuje sie jak samiec podczas krycia! Gdy Maya miala niedawno pierwsza cieczke to nie bylo u nich tego zachowania (byc moze ze wtedy Daisy jeszcze nie byla rozwinieta plciowo?????) nie wiem...Czy to normalne zachowanie????? Majka "bzyka" Daisy nawet na spacerach:oops:.... Quote
KAŚKA Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Nie przejmuj się, to zupełnie normalne. Moje suki mają z reguły zawsze w tym samym czasie cieczkę i w chałupie odbywają się wielce niestosowne zabawy. :oops: Jedna to nawet przed zbliżającą się cieczką próbuje obłapiać znajome sunie. Wszystko jest OK. Quote
Marta i Wika Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Czasem sunia która jest w cieczce może "kopulować" z innym pieskiem, niezależnie od płci... No, jest napięcie, jakoś trzeba je rozładować :evil_lol: Quote
Sabina02 Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Nie mialam pojecia:oops: . Myslalam ze to specyfika psow (samcow). Nalepiej to jak robia to na spacerach przez moimi sasiadami...:evil_lol: :evil_lol: . Kurcze, musze im szybko streylke zafundowac:cool3: . Czy ktos wie czy te zachowania ustepuja po sterylce? Quote
AnkaG Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 U mnie jak trzy na raz miały cieczkę to nie tylko wskakiwały na siebie, ale i tyłki podstawiały jedna drugiej pod nos. A jedną to już mam chyba innej orientacji, bo nawet jak ma cieczke to na psy warczy a ma ochotę na te moje sunie. :evil_lol: Quote
puli Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Fajnie macie, że one równoczesnie mają cieczkę. Moje suki się niestety nie zsynchronizowały w tej kwestii. I opisane atrakcje funduja mi na przemian Quote
togaa Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 U mnie sterylka niczego nie rozwiązała.Mam 2 sunie i właśnie przerabiam cieczkę tej niesterylizow. No i dzieje się;Sodoma i Gomora.!!! Quote
Vidge Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 U mnie jedna ma wyraźnie samczy charakter i mi młodzież gnębi. A młodzież tylko patrzy i mówi "zdejmij ją ze mnie";) W ogóle gości nie przyjmuje w tym okresie,bo na mnie dziwnie patrzą:lol: Quote
Sabina02 Posted February 7, 2007 Author Posted February 7, 2007 Ja tez mam problem gdy na spacerze moje sunie zaczynaja sie "kopulowac" przed moimi sasiadami....:oops: Quote
puli Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Sabina02 napisał(a):Ja tez mam problem gdy na spacerze moje sunie zaczynaja sie "kopulowac" przed moimi sasiadami....:oops: Moje często tak robia, ale ja z tego powodu problemu nie mam. A jeżeli widzowie robia z tego niezdrowe sensacje tzn ze problem maja oni :diabloti: Quote
margo69 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 nie wiem czy to normalene zachowanie mojego Mailo , jest u niego suczka do pokrycia ale on nie ma zainteresowanie tylko sie bawia, to juz jej 11 dzien cieczki czy to normalne zachowanie Quote
evel Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 margo69 napisał(a):nie wiem czy to normalene zachowanie mojego Mailo , jest u niego suczka do pokrycia ale on nie ma zainteresowanie tylko sie bawia, to juz jej 11 dzien cieczki czy to normalne zachowanie A Mailo jest doświadczonym reproduktorem z uprawnieniami ZKwP? ;) Quote
Recommended Posts