Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Zaczniemy od spaceru. No to tak: dzisiaj Klarusia jak zwykle wyskoczyła z boksu prze szczęśliwa. Ostatnio ciągle warczała na Kazana a dziś grzecznie z nim biegała na wybiegu. Bawiła się także piłką i sznurkiem. Potem zmęczona położyła się i odpoczywała :D

Potem porządne czesanko, a następnie spacerowanie i pieszczotki. Gdy zadzwoniła pani, która chciała zaadoptować Klarę szybko poszłyśmy do bramy pod schronisko się przywitać, a później na spacerek. Dużo rozmawialiśmy, aż w końcu wróciliśmy i poszliśmy do biura! ;) Gdy oficjalnie kierowniczka powiedziała, ze Klarcia jest zaadoptowana to byłam prze szczęśliwa! :D Poszliśmy przed schronisko i Pani dała jej kropelki przeciw pchłom. Już w swojej obróżce i smyczce prowadzona przez swoją Panią doszła z nami do auta. Jechała ze mną z przodu, troszkę się bała jak zwykle, ale była grzeczna ;) Na miejscu ja zostałam z Klarcią na dole a Pani poszła po swoją drugą suczkę.

Gdy zeszła na doł psy nie zwracały na siebie uwagę, więc poszliśmy się kawałek przejść. Pani pokazała mi okolicę - fajne zielone uliczki :D

a tutaj ze swoją współlokatorką ;)

Później poszłyśmy do domu Klarci. Obydwie psinki dostały gotowane jedzonko, co zjadły z apetytem. Klarcia była troszkę przestraszona, ale później się rozluźniła, wyszła też na balkonik ;D Bardzo dużo naszej wizyty przespała, w koncu mogła w ciszy odpocząć - to był cudowny widok jak Klarcia leży w swoim domku. Po półtora godziny przyszedł czas pożegnania, troszkę trudne to było i ten ostatni widok Klarusi, ojjj, ale najważniejsze, że jest teraz w domu! ;)To był cudowny dzień i na pewno pełen wrażeń dla Klarci. Teraz na pewno będzie się czuła szczęśliwa i wolna! ;)

Edited by Malina98
Posted

Ale suuuuuuuuper się Klarze trafiło!!!!!!:D
Za miesiąc to pewnie będzie psiak nie do poznania, futerko będzie miała ładniejsze, uśmiechnięty pyszczek i kochający domek! Oby nic tego nie zepsuło! Powodzenia!

Posted

Tak bardzo się cieszę! Bardzo się martwiłam o Klarcię, że mimo jej cudownego
charakteru nikt jej nie zechce ze względu na tą fałdkę na brzuszku.
Jednak są ludzie, którzy potrafią jeszcze patrzeć sercem :multi:

Posted

Dzisiaj wizyta u Klary! Były małe problemy z windą, Klara bała się do niej wchodzić, ale od dziś rana już wchodzi choć w niej jest bardzo wystraszona, ale pewnie się przyzwyczai :D najważniejsze, że już do niej wchodzi.

Jak weszłam to Klarcia była bardzo szczęśliwa. W ogóle Pani mówi, że Klarcia jest bardzo pogodnym, wesołym psem ;)

Poszliśmy też na spacer, gdzie Klarcia się bawiła patykiem, Frania nie chciała, więc uważnie przyglądała się swojej nowej współlokatorce! ;)

Z Panią jest w świetnym dobrym kontakcie, bardzo się lubią.

Zdjęcia nie są dobrej jakości bo robione komórką, ale są! Zapomniałam o tym, ze Klara nie sika w domu, nawet w nocy - nic. Byłam zdziwiona bo ponad rok w schronisku i jeszcze trafiła do niego z ogródków, ale bardzo się cieszę, że tak się zachowuje. Ogólnie jest bardzo grzeczna i jest wyjątkowym psem! ;)

• 2 weeks later...
Posted

Magda czy masz może zdjęcia z Klara, te które były na stronie Przystanek Schronisko, nie zapisałam a ktoś wszystko usunął, nawet te które były na stronie fundacji