Jump to content
Dogomania

Slalom dla kompetentnych inaczej...

Recommended Posts

Posted

PATIszon napisał(a):
Ja niestety też nie mogę pracowac z Kenią na piłeczkę.
Fakt, że prędkość na torze wzrasta jej wtedy dwukrotnie, ale staje się przy tym bardzo niedokładna, skacze nieuważnie i nie to co trzeba.
Może z wiekem jej trochę przejdzie, ale póki co wolę skakać za smakołyk, bo paradoksalnie mniej jej na nim zalezy. :niewiem:

Piłeczka natomiast została wykorzystana o uczenia jej komendy "na przód". Do tego nadawała się świetnie. :wink:

To byly piekne dni....:placz: :placz: :placz:

Posted

AniaP napisał(a):
Wyciągam stary temacik, bo nie chcę zakładać nowego, a mam pytanie na temat slalomu. W regulaminie jest powiedziane, że tyczki mają być rozmieszczone w odstępach 50-65 cm. No właśnie, więc jakie odstępy spotyka się najczęściej: 50 cm, 60 cm, 65 cm czy może jeszcze inne? :roll: :roll:

Ostatnio spotkalo sie 48 cm.:cool3:

Dla tego mysle, ze lepiej nauczyc psa na najciaszniejszym slalomie.

Posted

No dobra, dzięki za podpowiedzi :-) (chociaż liczyłam na więcej :mad: ) i chyba zostanę w takim razie przy 50 cm (w sumie, to właśnie tak trochę myślałam, ale wolałam spytać... :evil_lol: ).

• 2 weeks later...
Posted

APSA napisał(a):
Jakieś znaczenie to na pewno ma. Dlatego polecam ćwiczenie na wbijanych w ziemię tyczkach, bo można je sobie dowolnie rozstawiać.

Mo niestety już za późno, klamka zapadła: dziury w drewnianym stelażu wycięte i drewniane kołeczki na tyczki pobwijane w odległościach co 50 cm. :haha: Mam jeszcze tylko problem jak połączyć 4 części slalomu w całość na czas ćwiczeń i... możemy ćwiczyć. :multi: