Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy przeszło całkiem to nie wiem bo jak rozmawiam z jej panią to nie pytałam o to - zapomniałam szczerze mówiąc, na pewno się wzmocniła dostając dobre jedzonko wartościowe - ona miała słabiutkie mięsnie i jak się to odbudowało to była stabilniejsza

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Córka też prawdopodobnie rodziła (albo miała ciąże urojone), sutki ma też wyciągnięte jednak, nie tak jak starsza, ale ma.

Jak wydobrzeją trochę, podjadę i zrobię starszej wyniki krwi, a jak się uda złapać, też moczu.

Wetka mówiła, żeby z kąpielą poczekać, aż trochę ranki się wygoją, więc parę dni po weeekendzie dopiero je wypiorę i wyrównam włosy. A później dopiero te wyniki. Tak, ze z ogłaszaniem nieco poczekajmy, nawet myślałam o zdjęciu kamienia z zębów, ale to nie na żywca, a małe muszą ochłonąć po niedawnej narkozie. Bo z takim zapaszkiem z japy są niezbyt atrakcyjne.

Posted

malawaszka napisał(a):
- ona miała słabiutkie mięsnie i jak się to odbudowało to była stabilniejsza

Ta też wcale nie ma mięśni. Z daleka nie wygląda na chudą, bo ma ogromną klatkę, szerokie żebra. Ale jak dotknąć, to łapiny chude jak patyczki, żeberka wszystkie czuć, wszystkie kosteczki tylko skórką powleczone. Dlatego tak mnie te jej żebra i klatka niepokoiły, a to tylko kontrast pomiędzy innymi częściami ciała, a klatką sprawił, że klatka wygląda, jakby w środku miała piłkę połkniętą. Może stąd sunia kojarzy się ze starowinką, taką z uwiądem starczym.

Młoda wygląda zupełnie dobrze, ma cienką wartwę na kościach, łapki mocniejsze.

Posted

Nikaragua napisał(a):
też tu zawitałam :)

jak ich finanse? może mini bazarek jakiś zrobić? (fantów mam ledwo kilka ale może się przydadzą komuś?)

Nie pogniewam się, jak ktoś dorzuci się do leków lub dobrej karmy, bo jak na razie trochę mi kaski wypłynęło, bo jechałam przecież po nią, wczorajsze leki też niemało (84 zł, ale dużo tego było, i wet tłumaczyła się, ze naprawdę stara się tylko po kosztach nas traktować), no i niedożywione są trochę, zwłaszcza starsza, więc szarpnęłam się na RC dla małych ras póki co.

Więc bazarek jakby można było, z przyjemnoscią popieram, dzięki. Zobaczę, czy nie mam łyżew z butami dla malucha, a nawet 2 par, muszę poszukać, czy jeszcze są.

My jutro wyjeżdżamy (Głogów, gdzie zapoznamy się z Kasjas), więc dopiero wieczorem się pokażę i doniosę, co nowego. Na razie mogę powiedzieć, że coraz bardziej ogonki (tzn. ogonek i kikucik) latają, jak ktoś się zbliża, a jak ja, to już radość największa, bo ja jestem od karmienia i spacerków. Dziś były około godzinki, w lesie. Małej aż się boję, jak ma chęć na aporty. Szybka jest jak błyskawica, przynosi patyk i rzuca pod nogi, ale jak ja chcę podnieść, to wyścigujemy się, kto pierwszy złapie patyk, ale ja niestety wymiękam, albo muszę brać podstępem, bo jednak ząbki to ona ma ostre i łapie w tym samym miejscu, co ja.

A z ciekawostek: jak były rano głodne, a ja po spacerku krótkim zamiast dawać jeść poszłam do łazienki, to jedna z małych rozpoczęła koncert WYCIA i ZAWODZENIA, po kilku sekundach dołaczyła Honda, za chwilę reszta i było cudownie! Dotychczas moje to czasem robiły na trzy głosy, ale tylko w sytuacji, kiedy wychodziłam na ich oczach poza posesję, a one na ogrodzie zostawały i to widziały. A dziś po raz pierwszy w domu. I to na 5 głosów!!! W dodatku zaczęła mała - ta młodsza

Posted

[quote name='marako']
A z ciekawostek: jak były rano głodne, a ja po spacerku krótkim zamiast dawać jeść poszłam do łazienki, to jedna z małych rozpoczęła koncert WYCIA i ZAWODZENIA, po kilku sekundach dołaczyła Honda, za chwilę reszta i było cudownie! Dotychczas moje to czasem robiły na trzy głosy, ale tylko w sytuacji, kiedy wychodziłam na ich oczach poza posesję, a one na ogrodzie zostawały i to widziały. A dziś po raz pierwszy w domu. I to na 5 głosów!!! W dodatku zaczęła mała - ta młodsza

o matko :mdleje: następne wyjce??!!

marako za weta możesz wziąć fakturę na AFN to ze sznupiej kasy pokryjemy te wydatki, a bazarki będą mogły iść na karmę

Posted

Nikaragua napisał(a):
a imiona mają?

Myślałam o tych propozycjach, co padły (Fika, Mika), ale chcieliśmy, by odróżniały się brzmieniowo, a żeby coś je łączyło, a te są podobne w brzmieniu.
Nie mam pomysłu. Jestem dziś nastawiona geograficznie:
Titi Caca, Ama Zonka, Tonga Samoa, Montana Nevada, Costa Brava, Anda Luzja, Fila Delfia. Albo jakieś drobne owocki słodkie - Figa i ??? Jakieś dwusylabowe najlepiej, ale nie mam pomysłu, jaki jest jeszcze owoc rodzaju żeńskiego na dwie sylaby (Pestka, ale to nie owoc)

Posted

tylko nie te propozycje, strasznie sie je ciezko wymawia! ds bedzie zmienial, zaklad. a szkod aim tak macic. niech maja imiona z wysokim prawdopodobienstwem zostawienia ich w ds.
costa brava dla mnie najlepiej.

Posted

Czy znacie kalendarz e-sznaucerów 2011 - fotka wrześniowa?

Mamusia jak odrośnie będzie podobna bardzo z twarzy. Jak pokazałam to rodzince, to uwierzyli, że ona naprawdę jest sznaucerkiem! Wycofali się z epitetów "potworek", starowinka nad grobem", "brzydactwo", "trupia czaszka", odkąd dostrzegli podobieństwo do tej ślicznej, utytułowanej suni ze znanej hodowli.

Posted

Dzięki za propozycje Jak dla mnie to Neska i Inka (ale też podonba mi się Nuta i Fuga, z racji tego, że pięknie wyją). Co Ty, Kora na to? Czy ewentualnie ta Costa i Brava?

Posted

[quote name='marako']Dzięki za propozycje Jak dla mnie to Neska i Inka (ale też podonba mi się Nuta i Fuga, z racji tego, że pięknie wyją). Co Ty, Kora na to? Czy ewentualnie ta Costa i Brava?to by pasowało :)

Posted

ahahahha ale sie usmialam, z tej figi z makiem hahahaha

costa brava i neska i inka.
fufa i nuta chyba zbyt podobne i bedzie sie suniom mylilo. beda obie rzybiegac na wolanie.