Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GosiaNatalka napisał(a):
Są jak jedno, wszystko robią razem, bawią sie ,jedzą ,wypoczywają na moich kolanach jak tylko usiądę,ganiają sie z kotami, jednym słowem zawsze razem.

Oo proszę :)

Burchardt napisał(a):
A ja mam pytanie, jak dogadują się Master i Toro. Chyba mam ochotę na jeszcze jednego yorka.

Master i Toro, Toro i Master... Mówiąc krótko- całkowite przeciwieństwa. Toro nie dość, że z racji wieku głupoty mu w głowie, to jeszcze sam z siebie wariat :lol: Traktuje Mastera jako świetną zabawkę :razz: A Masterek, stateczny 3-letni york, spokojny charakterem, na razie uważa małego po prostu za gówniarza ;) Nie ma między nimi wielkiej miłości typu spanie razem, ale lubią się- to wiem na pewno :) Żadnych poważnych zgrzytów nie ma, a jeśli jest zabawa to na prawdę, aż miło popatrzeć :)

Zapraszamy do galerii- oprócz zdjęć i newsów z życia wziętych, są tam również filmiki, które całkowicie odzwierciedlają ich wzajemne stosunki :cool1:

Posted

hihi na to wszystkim naszym pociechom wszyskiego naj i duża zdrowka:loveu: :loveu: a przy okazj martwi mnietylnia noga pufika jak nie chodzi to trzyma ja ugóry a jak chodzi to lekko utyka ale go to nie boli sprawdzałam boja sie ze to wrodzone bo wczesniej tez tak robil ale nie zwracałam uwagi :shake:

Posted

[quote name='Gwiazdeczka*']hihi na to wszystkim naszym pociechom wszyskiego naj i duża zdrowka:loveu: :loveu: a przy okazj martwi mnietylnia noga pufika jak nie chodzi to trzyma ja ugóry a jak chodzi to lekko utyka ale go to nie boli sprawdzałam boja sie ze to wrodzone bo wczesniej tez tak robil ale nie zwracałam uwagi :shake:
Może spadł z czegoś albo niefortunnie skoczył? Nie zauważyłaś nic?
Toro ok miesiąca temu stał na fotelu, opierał się prednimi łapkami na stoliku, a że leżały na nim jakieś papiery, to łapki mu się obsunęły i spadł może z 30 cm, ale tak niefortunnie, że przez 3 dni kulał na jedną łapkę...

Posted

[quote name='Gwiazdeczka*']a przy okazj martwi mnie tylnia noga pufika jak nie chodzi to trzyma ja ugóry a jak chodzi to lekko utyka ale go to nie boli sprawdzałam boja sie ze to wrodzone bo wczesniej tez tak robil ale nie zwracałam uwagi :shake:

Gwiazdeczko, moze warto, zeby pufika obejrzal weterynarz. Czesto spotykanym schorzeniem u malych ras jest nawykowe zwichniecie rzepki, ktore ujawnia sie z czasem. Polecam lekture vetserwisu: http://www.vetserwis.pl/rzepka.html

Posted

Gwiazdeczko to może być rzepka, sunia mojej koleżanki miała takie same zachowanie i już jest po operacji
Sprawdz koniecznie to i zrób prześwietlenie

• 3 weeks later...
Posted

Byłam naprawdę przeciwko przystyrzeniu Coriny, jednak zdecydowałam się. Corina jest ogolona. Tzn. już z trzy tygodnie chodzi bez połowy kłaków. Wydaję mi się, że jest jej wygodniej, liście się nie przyczepiają i w ogóle ; )
Być może Twoja dziewczynka, wkrótce stanie się kobietką, Cornishon też się nieco zmienił, a najbardziej zmieniły się małej sutki, wiem, wiem, patrzę się tam gdzie nie trzeba ;p
Obecnie mokra, lecz szczęśliwa Corina śpi na moich kolanach, jest mi cholernie niewygodnie, ale czego się nie robi z miłości.

Posted

Toro też spoważniał... Ale tylko odrobinę, wariat z niego nadal niezły :lol: Ileż on ma w sobie energii, pomysłów ma nadal 100 na minutę... :lol:

Polecam krótką fryzurę na ciepłe, letnie dni ;) A zwłaszcza na wyjazdy- wygodniej i pieskowi i nam ;)

Pozdrawiamy wrześniowe skrzaty :)

[SIZE="1"]P.s. Właśnie przyszła przesyłka z Karuska, a w niej zamówiony kong :) Szukam przepisów właśnie i straszniem ciekawa jak sobie z nim poradzą moje chłopaczki :) Jak się sprawdzi ten, to dokupię tym razem podróbkę konga- tylko 1cm dłuższy, a tańszy :)

Posted

Ha Ha Udało się wstwaić zdjęcie :klacz: . Witam wszystkie wrześniowe psiaczki i jak co miesiąc 17go przypominam o mojej Mikusi. Dziś kończymy osiem miesięcy, waga bez zmian .[URL]" class="ipsImage" alt="">