Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malagos']Dziś ma mieć prześwietlenie, tak? ...
Chyba nie, bo Paulina pisze, że nie stać jej na lepszego weta.

.Na chwile obecną nie stac mnie żeby z nią jechać do lepszego weta

Dlatego apeluję o zbiórkę kasy, bo suni trzeba pomóc natychmiast.

Może ktoś by mógł jej dać domek ..

Obawiam się Paulinko, że przewożenie suni w takim stanie będzie sprawiało jej ogromny ból. Jeśli okaże się, że ma poważne obrażenia, być może będzie konieczny jej pobyt w klinice.
Na poczatek sunia musi mieć jak najszybciej zrobione prześwietlenie.

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paulina pewnie zaraz sama tu bedzie. Pisze od razu, bo pewnie bedzie potrzebna pomoc.

Dostalam wiadomosc, ze sunia ma zlamana miednice w trzech miejscach!!

Boze, biedna Malutka!:-(
Biedna Paulina! Nie wiem, skad ta Dziewczyna bierze sily na to wszystko.:shake:

Posted

Na złamana miednicę - bez przemieszczeń kości, nie ma innego leku, jak samozrost i ograniczenie ruchu. A tym przypadku? Musi lekarz zadecydować, bo czasem po prostu nie można operacyjnie złożyć kości i wsadzić w gips.

Posted

[quote name='paulina02']Sunia nie zagubiła się jestem jutro umówiona z wetem bo ona bardzo skomli nie rusza się , a jak robi kupę to dosłownie wyje ;( , sunia się nie zgubiła była miesiąc na poboczu czekała za panem a potem albo ktoś jej coś zrobił albo samochód , ale raczej samochód bo dowiedziałam się że leżała na jezdni i ktoś ją położył na pobocze i tak była trzy dni w deszczu .Sunia może ma ze trzy lata zęby białe , nie wiem .Waży pewnie z 9 kg ....
pewnie to jednach chodziło o rtg, choć czasem palpacyjnie da sie wyczuć złamania.Gdzie ta sunia jest, jaki lekarz ja oglądał? w ktorej lecznicy moze być lepiej zdiagnozowana?

Posted

[quote name='elik']
Poprosiłam nevadę o banerek dla dziewczynki.

nevadę, mówisz ciotka...

może i nevadę też :)
póki co ja dostałam PW więc wrzucam banerki dla suni

Paulina, jeśli możesz, wyślij mi większe zdjęcia na maila selenga@egonet.pl - zrobię suni allegro cegiełkowe

Posted

Witam to jest Strzelno koło Inowrocławia , sunia waży 6 kilo , nie wiadomo co będzie jutro mam z nią jeszcze raz jechać teraz byłam u dobrego weta tam jeżdżę z moimi kotami , jutro będzie miała jeszcze jedno zdjęcie i będzie szef on zadecyduje bo jest możliwość że może cały czas robić pod siebie .Ma miednice złamana w trzech miejscach i gdzieś przy kręgosłupie jest jakiś odłamek coś za dobrze nie widać .Ma czucie w tylnych łapkach i łapki są całe ale miednica za dobrze nie wygląda ;( .Zabrałam ją dziś do domu mam ją w klatce od psów , znów zrobiła siku pod siebie i przy tym piszczy nie chciałam żeby dziś była sama w altanie na działce , bo nie wiadomo co się jutro okaże ...

Posted (edited)

[quote name='Selenga']nevadę, mówisz ciotka...
może i nevadę też :)
póki co ja dostałam PW więc wrzucam banerki dla suni...[/QUOTE]
Cioteczko kochana, działasz jak błyskawica. Pięknie dziękuję :thumbs: :Rose:

A prosiłam na dwa fronty, bo jak sama widzisz sprawa bardzo pilna.

[quote name='paulina02']...Zabrałam ją dziś do domu mam ją w klatce od psów , znów zrobiła siku pod siebie i przy tym piszczy nie chciałam żeby dziś była sama w altanie na działce , bo nie wiadomo co się jutro okaże ...[/QUOTE]
Dobrze zrobiłaś. W takim stanie nie powinna być sama bidusia. Psychicznie na pewno lepiej się czuje w domu, choćby w klatce, ale w pobliżu człowieka.
Jak ona musi cierpieć, skoro nawet siusianie ja boli :placz:
Nie wahaj się podjąć kosztownej decyzji odnośnie jej leczenia. Nie jesteś sama. Musimy suni pomóc, uwolnić ją od cierpienia.

Edited by elik
Posted

[quote name='paulina02']Dziewczyny może znacie jakiś dt cokolwiek jakiś hotelik z dogo nie wiem , bo kobita mi truje i muszę zabrać pieska z dt od niej ....Pomyslcie bo mi mózg juz nie działa...[/QUOTE]
To gdzie teraz jest mała ? Nie u Ciebie ?

Posted (edited)

Mała śpi na siedząco , siedzi i łepek tylko ma zwieszony :-( przykry widok ..
Na razie mnie nie bedzie musze iść do moich na działkę bo rano nie zdążyłam ...do małej załatwiłam znajoma na ten czas bo nie wiem czy nie bedzie skomlała a to blok i sąsiedzi no wiecie....

Edited by paulina02
Posted

Niektóre koszty (na miarę możliwości) pokryje Fundacja KASTOR.
Za zdjęcia RTG, poradę i środki przeciwbólowe - koniecznie poproś o nie i to odpowiednio mocne i odpowiednią iość - weź fakturę na Fundację. Dane do faktury masz w banerku Fundacji w moim podpisie.
Proszę jeśli lekarz stwierdzi, że jest konieczny jej pobyt w szpitalu, klinice... zgódź się na to. Będziemy zbierać środki.

Czy możesz zbierać pieniądze na swoje konto ?

Tu masz instrukcję jak wstawia się banerek do podpisu. Mam nadzieję, że kkasiiiar nie będzie miała do mnie pretensji, że wykorzystałam Jej post z reszta z tego wątku, do którego link wstawiłaś - wątek Saby :)

[quote name='kkasiiiar']
Banerek.

Instrukcja : wchodzimy w ustawienia, po lewej stronie moje ustawienia --> edytuj sygnature ..kopujemy adres banerka i wklejamy ( tak jak noralnie zdjecie na dogo) obok ikony kuli ziemskiej z krzyrzykiem jest taka cos na podobe kula ziemska ze spinaczem (naciskamy na baner az sie zaznaczy) i naciskamy ta kule ziemka ze spinaczem, kopiujemy link z watkiem i wklejamy tam i gotowe..jesli jakos nie zrozumiale wyjasnilam pytajcie :)[/QUOTE]

Posted

[quote name='paulina02']Mała śpi na siedząco , siedzi i łepek tylko ma zwieszony :-( przykry widok ..
Na razie mnie nie bedzie musze iść do moich na działkę bo rano nie zdążyłam ...do małej załatwiłam znajoma na ten czas bo nie wiem czy nie bedzie skomlała a to blok i sąsiedzi no wiecie....

Paulinko, a Ona dostala dostatecznie silne leki p/bolowe??

Martwie sie, bo z Jej zachowania wynika, ze Ona cierpi Biduka:-(

Posted

[quote name='Yv1958']
Paulinko, a Ona dostala dostatecznie silne leki p/bolowe??

Martwie sie, bo z Jej zachowania wynika, ze Ona cierpi Biduka:-(

Kurczé, jesli to nieoperacyjne to bezwzglédnie musi dostac srodki przeciwbólowe.

Dziékujé Elu ze znalazlas wátek suni.

Posted

Dałam teraz suni jeszcze tabletke i mam dać rano .Dzwoniła do mnie pani z Fundacji Kastor podałam jej też nr telefonu do weta , rozmawiała z nim mam zadzwonić do weta jutro o 10 i będe wiedziała czy operacja będzie jutro czy w środe .Kupiłam psince puszke bardzo jej smakowała zjadła razem z tabletką wypiła troche wody i teraz patrzy na mnie ...