Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dokładnie zdjęcie tej małej dałam do kuriera - ale oczekujących ogłoszen jest wiele...Paulina zrobiła tez jej ogłoszenia. Najgorsze są mrozy... a Figa przyjedzie jutro na sterylkę do Lublina.

Posted

teresz10 napisał(a):
Dokładnie zdjęcie tej małej dałam do kuriera - ale oczekujących ogłoszen jest wiele...Paulina zrobiła tez jej ogłoszenia. Najgorsze są mrozy... a Figa przyjedzie jutro na sterylkę do Lublina.

Moje poszły bardzo szybko.

Posted (edited)

Wysłałam e-maila ze zdjęciami na kurier online. Dobrze? Sprawdzałam przed chwilą , jeszcze nie ma - i widziałam tam Twoje ogłoszenie - czekamy... może się ktoś ulituje nad tymi szczeniakami...

Edited by teresz10
Posted

teresz10 napisał(a):
Wysłałam e-maila ze zdjęciami na kurier online. Dobrze? Sprawdzałam przed chwilą , jeszcze nie ma - i widziałam tam Twoje ogłoszenie - czekamy... może się ktoś ulituje nad tymi szczeniakami...

Tak, na kurier online.
Mi najpóźniej na następny dzień chyba się pojawiało ale nigdy nie odmówili.
Dziennik Wschodni raczej nie zamieszcza, chyba, że nie znalazłam.

Posted (edited)

dziewczyny wyślę tę szorstka mikrosunię i tego szczylka szorstkiego w typie walijskiego teriera na forum terierów co?
a może temu małemu założyć osobny wątek,bo może zaginąć "w tłumie"

Edited by gryf80
Posted

gryf80 napisał(a):
dziewczyny wyślę tę szorstka mikrosunię i tego szczylka szorstkiego w typie walijskiego teriera na forum terierów co?
a może temu małemu założyć osobny wątek,bo może zaginąć "w tłumie"

Tak, tak! Koniecznie na forum teriera! :)

Posted (edited)

Mam nadzieję ze szczylka - bo to sunia znajdie dom z ogłoszen - takie to małei. Pani z kuriera wysłała zapytanie odnosnie suni - moze sie ogłoszenie ukaze, poszedł tez pakiet ogłoszen zrobiony przez Paulinę Mickey. Na razie telefon milczy ale moze cos sie zadzieje. Ogłoszenia robione na lubelskie i wrszawe.

Edited by teresz10
Posted

Jest już małe rude w KL.
Choroba, psiak śpiący na śniegu koło mnie biegł ale ja byłam zajęta rozmową ze Strażą dla zwierząt.
Ale jak zapytałam czy są w stanie zabrać psa śpiącego na śniegu to pan powiedział to nie nasza sprawa tylko schroniska.
A do Animalsów mam zły numer, pies wystraszony jakiś i pobiegł dalej.
Nie wiem czy muszę prywatne schronisko otworzyć czy co, bo jak poczytałam o schronie, który ma podobno umowę z moją gminą to wolę go nie wysyłać tam.

Posted (edited)

Figa została w klinice - czeka na sterylkę, miała usg aby sprawdzic czy nie ma ciąży.Nie było.
Sterylkę umawiam jutro lub pojutrze - na razie dzisiaj kąpiel - śmierdzi straszliwie , była w schronisku od 08 .2011
Jest słodziakiem. Skradła serce pani doktor - zrobiło jej się cieplutko, domowo - była bardzo zadowolona - ta sunia bedzie super - dała sobie wszystko zrobić bez oporów - mierzenie temperatury, usg, oględziny - nie była wylękniona ani zakłopotana - jest bardzo zrównoważona. Bardzo fajna - ciesze sie ze w koncu udało mi się wyciągnąc ją z tego schronu.

Zrobię zdjęcia jutro jak bedzie przed sterylką a po kapieli ...

Edited by teresz10
Posted

teresz10 napisał(a):
Figa została w klinice - czeka na sterylkę, miała usg aby sprawdzic czy nie ma ciąży.Nie było.
Sterylkę umawiam jutro lub pojutrze - na razie dzisiaj kąpiel - śmierdzi straszliwie , była w schronisku od 08 .2011
Jest słodziakiem. Skradła serce pani doktor - zrobiło jej się cieplutko, domowo - była bardzo zadowolona - ta sunia bedzie super - dała sobie wszystko zrobić bez oporów - mierzenie temperatury, usg, oględziny - nie była wylękniona ani zakłopotana - jest bardzo zrównoważona. Bardzo fajna - ciesze sie ze w koncu udało mi się wyciągnąc ją z tego schronu.

Zrobię zdjęcia jutro jak bedzie przed sterylką a po kapieli ...

Super, że dojechała;)

Posted

ASKO - pilnie potrzebna dzisiaj sesja zdjęciowa dla FIGI . Wczoraj rozmawiłam o jak najszybszej sterylce, podpisałam dokumenty i okazało sie ze lekarz przejął sie i jeszcze wczoraj wieczorem zrobił zabieg. Dzisiaj jak zadzwoniłam to okazało się ze mała jest po śniadaniu, sikaniu i w ogóle nie widac zeby się przejęła zbytnio. Tak więc jak najbardziej jest gotowa na sesję. Chciałabym bardzo czym prędzej ją ogłaszac.

Posted

teresz10 napisał(a):
ASKO - pilnie potrzebna dzisiaj sesja zdjęciowa dla FIGI . Wczoraj rozmawiłam o jak najszybszej sterylce, podpisałam dokumenty i okazało sie ze lekarz przejął sie i jeszcze wczoraj wieczorem zrobił zabieg. Dzisiaj jak zadzwoniłam to okazało się ze mała jest po śniadaniu, sikaniu i w ogóle nie widac zeby się przejęła zbytnio. Tak więc jak najbardziej jest gotowa na sesję. Chciałabym bardzo czym prędzej ją ogłaszac.

Jak tylko będę mogła to do Ciebie zadzwonię.
Mam straszne problemy z kotem. Wczoraj mała miała 40,5 stopnia gorączki i już myśleliśmy że będziemy ją ciąć. Spędziłam 4h u weta. Dzisiaj jadę znowu i to prawdopodobnie do dwóch, nie wiem ile mi się zejdzie. Jak jest poprawa to będzie szybko a jak dostanie znowu kroplówkę to się zejdzie.

Posted

Uf zawsze mam problem z tymi albumami, żeby się poprawnie otwierały.
Zgłosiłam małą na mikropsiaki na FB.
Teresz ja poczekam na tekścik z aktualnymi info o niej i ją poogłaszam.

Mogła byś tu wstawić link do tej strony kuriera? Bo ja nie mogę znaleźć :(

Posted (edited)

Cały post mi wyrzuciło - godzinę go pisałam... no to jeszcze raz...tylko krócej...

FIGUSIA bardzo grzeczna, była w klinice w klateczce adopcyjnej, ponieważ bardzo dobrze czułą sie po sterylce, w ogóle tak jakby nic sie nie stało. Klateczka adopcyjna to taka klatka kenelowa w korytarzu kliniki gdzie siedzi sobie delikwent/ka w oczekiwaniu na nowy domek. Kosztuje to tyle ile hotelik, a szansa na domek ...
SIUSIA NA DWORZE, CHODZI NA SMYCZY (raczej wczesniej nie chodziła na smyczy ale przy samej nodze, to taki piesek o charakterze "osobistego" asystenta... i jest grzeczniutka , nie odstepuje mnie na krok w domu, siada mi przy nodze wpatrzona we mnie jak w obrazek... mozna jej grzebac w misce, zaglądac w zeby i uszy , mozna ją wykąpac i nie wykona zadnego najmniejszego gestu agresji wobec człowieka...
Koty w klinice przed nią paradowały, podobno nie reagowała na nie - ale trzeba miec swiadomosc ze te koty nie boją sie nawet amstafów.

Mała jutro rano pójdzie do klateczki znowu - i zostanie tez w niej w sobote i niedzielę . Wiem ze to okrutne, ale kilka psów znalazło tak szybko domek z tej klateczki, lekarze są FIGUSIĄ zachwyceni .Ktoś o nią mocno wypytaywał, ale na razie sie nie zdecydował...

Wszystkie domki które wyadoptowały psiaki z Nowodworu z tej klateczki adopcyjnej to cudne domki - mam więc wielką nadzieję ze weekend przyniesie małej taki domek.

Jeśli sie tak nie stanie bedę ogłaszac ...

Edited by teresz10