teresz10 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 (edited) NIE MOGE SIE NACHWALIC FIGUNI... cudna psinka. Noc przespała na kocyku koło łóżka - nawet do głowy jej nie przyszło sie pchac do łóżka, jak chce wejsc do kuchni to pyta wzrokiem czy moze i dopiero wchodzi jak sie pozwoli , zupełnie bezproblemowa,NIE SZCZEKA I NIE PILNUJE DRZWI - wpuści każdego tylko patrzy co ja robię , noc przespała a rano poszłyśmy na spacerek gdzie zrobiła kilka razy siku. A poniewaz byłam i z Zuzią, Zuzi zmarzły zaraz nogi wiec szybko do domu ...Figa nie chciała iść , stanęła na klatce i się zaparła . Zaprowadziłam Zuzię i wróciłyśmy gdzie Figa zrobiła Qpkę - i rzeczywiście mimo iż pije duzo w domu nie siknęła ani razu od początku. Te wszystkie zachowania swiadczą ze Figa miała domek który bardzo dbale ja wychował - jje tez bardzo delikatnie i nie łapczywie , lubi karmienie z reki, siada wtedy grzecznie zupełnie jak moje sunie...i czeka na smakołyk ale nie szczeka tylko czeka. Teraz kiedy piszę ten post lezy sobie pół metra ode mnie i śpi, w domu jakbym nie miała kolejnego psa... takich psów mozna miec na raz i 10 na tymczasie... MUSZE SZYBKO DOMU SZUKAC BO ZOSTANIE JESZCZE !!! są takie psy które ujmują ... Figa jest takim psem ... nie piękna , nie rasowa, ale ma to coś... inteligentna, pogodna, stonowana... Edited February 10, 2012 by teresz10 Quote
rita60 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Normalnie psi ideał i pewnie mozna się szybko zakochać... Quote
teresz10 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Lubi starsze kobiety , jest ułożona - moze rodzina pozbyła sie psiaka bo nie wchodził w skład majątku... właściwie nie widze innego powodu... pozbycia sie psa. Figunia nie miała szczeniąt mimo iz ma napewno około 2 latek. Była upilnowana, ktoś o nią dbał, ma ładne ząbki i nie rzuca sie na jedzenie, głodu nie zaznała, kluseczki wylizywała z mięska powoli ...moje psy moga jej grzebac w misce - nie walczy o jedzenie. Była karmiona z reki , potrafi siedziec cierpliwie i czekac na swoją kolej... To wszystko świadczy ze miała dobry domek - az nastąpił jakis przełom i go straciła... Quote
Gosiapk Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 teresz10 napisał(a):(...) Mała jutro rano pójdzie do klateczki znowu - i zostanie tez w niej w sobote i niedzielę . Wiem ze to okrutne, ale kilka psów znalazło tak szybko domek z tej klateczki, lekarze są FIGUSIĄ zachwyceni .Ktoś o nią mocno wypytaywał, ale na razie sie nie zdecydował... Wszystkie domki które wyadoptowały psiaki z Nowodworu z tej klateczki adopcyjnej to cudne domki - mam więc wielką nadzieję ze weekend przyniesie małej taki domek. Jeśli sie tak nie stanie bedę ogłaszac ... trzymam kciuki za sobotnio-niedzielną akcję "Przygarnij Figusię z klateczki". Quote
teresz10 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Domku na razie ani widu ani słychu - ludzi w klinice mało bo znowu mrozy i nikomu sie nie chce z domu ruszac - jak jutro do wieczora nic sie nie wydarzy to zbieram Figusie i robimy ogłoszenia , chyba ze któras cioteczka zna kogoś kto chce taką grzeczniutką lalunię ... Quote
teresz10 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 UFF - wieści takie - dzisiaj mała pojechała do DT, jeszcze nie podpisałam ostatecznej umowy, tylko dt ... znajomi pana doktora szukali szczeniaka do domu - lecz Pan dotor bardzo polecał im Figusię i ją wzięli. Domek bardzo fajny ale są koty i nie wiadomo czy sie nie zezrą. Tak więc sunia ma pomieszkac w stadku i za tydzien podpiszemy umowę albo bedziemy domku szukac. Na razie wiec tylko dt - mam blisko , pewnie do środy juz tam bedę...nie wytrzymam...są takie psy które chwytają mnie za serce i to jet taki pies... Quote
as_ko Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 teresz10 napisał(a):UFF - wieści takie - dzisiaj mała pojechała do DT, jeszcze nie podpisałam ostatecznej umowy, tylko dt ... znajomi pana doktora szukali szczeniaka do domu - lecz Pan dotor bardzo polecał im Figusię i ją wzięli. Domek bardzo fajny ale są koty i nie wiadomo czy sie nie zezrą. Tak więc sunia ma pomieszkac w stadku i za tydzien podpiszemy umowę albo bedziemy domku szukac. Na razie wiec tylko dt - mam blisko , pewnie do środy juz tam bedę...nie wytrzymam...są takie psy które chwytają mnie za serce i to jet taki pies... Ufff....super wiadomość :) Figa grzeczna bądź, nie daj plamy! Quote
malagos Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 O, bardzo sie cieszę, moze ten domek będzie TYM domkiem?....... Quote
teresz10 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wszystko wskazuje na to ze sunia ma DS. dzisiaj rozmawiałm z Panią zmartwioną ze Figusia nie bardzo chce jeść a dawała jej pani i kurczaka i boczusiu i mleczka i serka i jajko...a ona zjadła tylko odrobinkę...kotów nie rusza, zna ich towarzystwo...uff Quote
malagos Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 To co, kolejna bida dotarła do swej przystani?........ Teresz, brawo! Quote
teresz10 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Mam nadzieję ze znalazła przystan - martwiłam sie bardzo o te koty...a wszystko wydaje sie ze bedzie ok...podziękować to panu doktorowi z kliniki - docelowo to ludzie pytali o pieska - szczeniaka , a on im wytłumaczył ze suczka po sterylizacji to lepsza od pieska, a odchowany psiak to lepszy od szczeniaka bo nie zniszczy... no i sunia ma byc pociechą dla starszej pani, a Figa już nazywa się Mika, Mikusia - własnie taka do starszych osób przylepka...skradła serce...i wcale mnie to nie dziwi. Quote
Gosiapk Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 teresz10 napisał(a):Mam nadzieję ze znalazła przystan - martwiłam sie bardzo o te koty...a wszystko wydaje sie ze bedzie ok...podziękować to panu doktorowi z kliniki - docelowo to ludzie pytali o pieska - szczeniaka , a on im wytłumaczył ze suczka po sterylizacji to lepsza od pieska, a odchowany psiak to lepszy od szczeniaka bo nie zniszczy... no i sunia ma byc pociechą dla starszej pani, a Figa już nazywa się Mika, Mikusia - własnie taka do starszych osób przylepka...skradła serce...i wcale mnie to nie dziwi. To ile dni czekamy, zanim puścimy kciuki? :) Quote
malagos Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Gosiapk napisał(a):To ile dni czekamy, zanim puścimy kciuki? :) no własnie?.........chyba jeszcze kilka dni, dla pewnosci :) Quote
teresz10 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Tak do przyszłej niedzieli - pierwszy tydzien to taki jeszcze zapoznawczy,jak koty przezyją drugi tydzien bez szwanku to podpiszemy umowę DS... Quote
Gosiapk Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 To już można puścić te kciuki? :hmmmm: Quote
matrioszka2 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 A co - bolą paluszki ?:cool3: Trzymać !:mad: Quote
Gosiapk Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='matrioszka2']A co - bolą paluszki ?:cool3: Trzymać !:mad:[/QUOTE] Trochę trudno się pisze na kompie z zaciśniętymi kciukami :) Quote
matrioszka2 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 No to wowufkiem można przecież.:lol: Quote
Gosiapk Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='matrioszka2']No to wowufkiem można przecież.:lol:[/QUOTE] eeee... a co to jest "wowufek" :hmmmm: ... ołówek? :D Quote
matrioszka2 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Nigdy nie pisałaś wowufkiem ? Phi !:obrazic: No, niech Ci będzie, że ... owółkiem :siara: No to może niech ktokolwiek czymkolwiek napisze, czy figa z domkiem, czy Figa w domku . Quote
Gosiapk Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='matrioszka2']Nigdy nie pisałaś wowufkiem ? Phi !:obrazic: No, niech Ci będzie, że ... owółkiem :siara: No to może niech ktokolwiek czymkolwiek napisze, czy figa z domkiem, czy Figa w domku .[/QUOTE] :D Koniecznie napiszcie, bo nie mam wowufka pod ręką, a z zaciśniętymi kciukami kiepsko sie pisze na klawiaturze :) Quote
Recommended Posts