Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

NIE MOGE SIE NACHWALIC FIGUNI... cudna psinka. Noc przespała na kocyku koło łóżka - nawet do głowy jej nie przyszło sie pchac do łóżka, jak chce wejsc do kuchni to pyta wzrokiem czy moze i dopiero wchodzi jak sie pozwoli , zupełnie bezproblemowa,NIE SZCZEKA I NIE PILNUJE DRZWI - wpuści każdego tylko patrzy co ja robię , noc przespała a rano poszłyśmy na spacerek gdzie zrobiła kilka razy siku.
A poniewaz byłam i z Zuzią, Zuzi zmarzły zaraz nogi wiec szybko do domu ...Figa nie chciała iść , stanęła na klatce i się zaparła . Zaprowadziłam Zuzię i wróciłyśmy gdzie Figa zrobiła Qpkę - i rzeczywiście mimo iż pije duzo w domu nie siknęła ani razu od początku.
Te wszystkie zachowania swiadczą ze Figa miała domek który bardzo dbale ja wychował - jje tez bardzo delikatnie i nie łapczywie , lubi karmienie z reki, siada wtedy grzecznie zupełnie jak moje sunie...i czeka na smakołyk ale nie szczeka tylko czeka.
Teraz kiedy piszę ten post lezy sobie pół metra ode mnie i śpi, w domu jakbym nie miała kolejnego psa... takich psów mozna miec na raz i 10 na tymczasie...
MUSZE SZYBKO DOMU SZUKAC BO ZOSTANIE JESZCZE !!! są takie psy które ujmują ... Figa jest takim psem ... nie piękna , nie rasowa, ale ma to coś... inteligentna, pogodna, stonowana...

Edited by teresz10
  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lubi starsze kobiety , jest ułożona - moze rodzina pozbyła sie psiaka bo nie wchodził w skład majątku... właściwie nie widze innego powodu... pozbycia sie psa.

Figunia nie miała szczeniąt mimo iz ma napewno około 2 latek. Była upilnowana, ktoś o nią dbał, ma ładne ząbki i nie rzuca sie na jedzenie, głodu nie zaznała, kluseczki wylizywała z mięska powoli ...moje psy moga jej grzebac w misce - nie walczy o jedzenie. Była karmiona z reki , potrafi siedziec cierpliwie i czekac na swoją kolej...

To wszystko świadczy ze miała dobry domek - az nastąpił jakis przełom i go straciła...

Posted

teresz10 napisał(a):
(...)
Mała jutro rano pójdzie do klateczki znowu - i zostanie tez w niej w sobote i niedzielę . Wiem ze to okrutne, ale kilka psów znalazło tak szybko domek z tej klateczki, lekarze są FIGUSIĄ zachwyceni .Ktoś o nią mocno wypytaywał, ale na razie sie nie zdecydował...

Wszystkie domki które wyadoptowały psiaki z Nowodworu z tej klateczki adopcyjnej to cudne domki - mam więc wielką nadzieję ze weekend przyniesie małej taki domek.

Jeśli sie tak nie stanie bedę ogłaszac ...

trzymam kciuki za sobotnio-niedzielną akcję "Przygarnij Figusię z klateczki".

Posted

Domku na razie ani widu ani słychu - ludzi w klinice mało bo znowu mrozy i nikomu sie nie chce z domu ruszac - jak jutro do wieczora nic sie nie wydarzy to zbieram Figusie i robimy ogłoszenia , chyba ze któras cioteczka zna kogoś kto chce taką grzeczniutką lalunię ...

Posted

UFF - wieści takie - dzisiaj mała pojechała do DT, jeszcze nie podpisałam ostatecznej umowy, tylko dt ... znajomi pana doktora szukali szczeniaka do domu - lecz Pan dotor bardzo polecał im Figusię i ją wzięli.
Domek bardzo fajny ale są koty i nie wiadomo czy sie nie zezrą. Tak więc sunia ma pomieszkac w stadku i za tydzien podpiszemy umowę albo bedziemy domku szukac. Na razie wiec tylko dt - mam blisko , pewnie do środy juz tam bedę...nie wytrzymam...są takie psy które chwytają mnie za serce i to jet taki pies...

Posted

teresz10 napisał(a):
UFF - wieści takie - dzisiaj mała pojechała do DT, jeszcze nie podpisałam ostatecznej umowy, tylko dt ... znajomi pana doktora szukali szczeniaka do domu - lecz Pan dotor bardzo polecał im Figusię i ją wzięli.
Domek bardzo fajny ale są koty i nie wiadomo czy sie nie zezrą. Tak więc sunia ma pomieszkac w stadku i za tydzien podpiszemy umowę albo bedziemy domku szukac. Na razie wiec tylko dt - mam blisko , pewnie do środy juz tam bedę...nie wytrzymam...są takie psy które chwytają mnie za serce i to jet taki pies...

Ufff....super wiadomość :)
Figa grzeczna bądź, nie daj plamy!

Posted

Wszystko wskazuje na to ze sunia ma DS. dzisiaj rozmawiałm z Panią zmartwioną ze Figusia nie bardzo chce jeść a dawała jej pani i kurczaka i boczusiu i mleczka i serka i jajko...a ona zjadła tylko odrobinkę...kotów nie rusza, zna ich towarzystwo...uff

Posted

Mam nadzieję ze znalazła przystan - martwiłam sie bardzo o te koty...a wszystko wydaje sie ze bedzie ok...podziękować to panu doktorowi z kliniki - docelowo to ludzie pytali o pieska - szczeniaka , a on im wytłumaczył ze suczka po sterylizacji to lepsza od pieska, a odchowany psiak to lepszy od szczeniaka bo nie zniszczy...
no i sunia ma byc pociechą dla starszej pani, a Figa już nazywa się Mika, Mikusia - własnie taka do starszych osób przylepka...skradła serce...i wcale mnie to nie dziwi.

Posted

teresz10 napisał(a):
Mam nadzieję ze znalazła przystan - martwiłam sie bardzo o te koty...a wszystko wydaje sie ze bedzie ok...podziękować to panu doktorowi z kliniki - docelowo to ludzie pytali o pieska - szczeniaka , a on im wytłumaczył ze suczka po sterylizacji to lepsza od pieska, a odchowany psiak to lepszy od szczeniaka bo nie zniszczy...
no i sunia ma byc pociechą dla starszej pani, a Figa już nazywa się Mika, Mikusia - własnie taka do starszych osób przylepka...skradła serce...i wcale mnie to nie dziwi.

To ile dni czekamy, zanim puścimy kciuki? :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='matrioszka2']Nigdy nie pisałaś wowufkiem ? Phi !:obrazic:
No, niech Ci będzie, że ... owółkiem :siara:

No to może niech ktokolwiek czymkolwiek napisze, czy figa z domkiem, czy Figa w domku .[/QUOTE]

:D

Koniecznie napiszcie, bo nie mam wowufka pod ręką, a z zaciśniętymi kciukami kiepsko sie pisze na klawiaturze :)

• 3 weeks later...