Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem wielkim laikiem jeśli chodzi o postepowanie z psem... ciągle sie ucze i poznaje mojego psa. Niedawno myślełem że dużo wiem o tresowaniu psa ale im więcej czytam i praktykuje tym bardziej jestem w szoku jak mało wiem i jakie robie/robiłem błedy. Mój pies ma PT1 ale przychodził do dogi bo wiedziaże jak nie przyjdzie to poczuje ból:oops: (kolczatka) itp metody na kursie. Teraz ucze go aby robił to samo co wcześniej tylko... dla nagrody. Jak przyleci do nogi odrazu to kiełbaska jak po chwili to tylko głaskanie i jestem w szoku jak widzę jak pies tylko czeka na "do nogi" i biegnie z rodością (nie ze strachu)... Czas zacząc szkolenie bo widze jak on na to czeka i jak ja ma być szczery to tylko czekam na okazje by wyrwać się z domu i cwiczyc z psem. Napiszcie mi na czym polego agility i czy każy pies może to robić czy tylko wybrane rasy. Czy pies musi miec jakieś podstawy, czy zaczyna sie od zera...??
Pozdrawiam

mój boksio... ze śląska

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dukat napisał(a):
Mój pies ma PT1 ale przychodził do dogi bo wiedziaże jak nie przyjdzie to poczuje ból:oops: (kolczatka) itp metody na kursie. Teraz ucze go aby robił to samo co wcześniej tylko... dla nagrody.

Swietnie, ze starasz sie naprawic to co zostalo popsute na "tpowym" szkoleniu!
Pamietaj tylko, zeby nie uzywac tych samych komend, ktore kojarza sie psu z bolem.
Zmiem je na inne i do roboty!
Agility Ci w tym pomoze, tam nikt nigdy nie uzywa (mam nadzieje:mad: ) przemocy wobec psa!
A jesli chodzi o sam sport to zapraszam do lektury calego dzialu agility, dowiesz sie stad prawie wszystkiego;)

Posted

Widzę, że coraz więcej ludzi się zgłasza, którzy chcą pohopsać sobie z psem:multi: Na spotkaniu będę, tylko narazie nie mam z kim biedać... Olo ma problemy ze stawami, ale może w czerwcu coś nowego pojawi się w moim domu ( ciiii bo nie chce zapeszać;))

Posted

Dukat Bokserek :D
Co prawda jestem z wielkopolski, ale będe wam kibicować w rozwijaniu się w agility :P
Też ćwiczę z bokserem i też robi wszytsko za kawałek kiełbachy :evil_lol: Tez uwielbiam pracowac z Bandziorem i mimo, że ma swój wiek to nadal szybko łapie o co chodzi :)

Posted

Dukat napisał(a):
. Mój pies ma PT1 ale przychodził do dogi bo wiedziaże jak nie przyjdzie to poczuje ból:oops: (kolczatka)

U mnie była IDENTYCZNA sytuacja. Szkoleniowiec mówił, że pies musi mieć kontrastowe sygnały. Kara i nagroda. A ja jak głupek słuchałam:angryy: Ale już od jakiegoś czasu wychowywujemy sie tylko pozytywnie i daje to o wiele lepsze efekty. A za ślązaków trzymam kCIUKI, bo sama się tam urodziła( nie daleko żyrafy:razz: ) i cieszę się,ż e ktoś się wreszcie zmobilizował:multi:
Pozdrawiamy:D

Posted

Hej Wszystkim

Fajnie, że jest nas trochę i montuje się ekipa jeszcze fajniej, że już nam kibicują.

,, Jest dokładnie tak jak chcemy żeby było „

To będzie super spotkanie......

Weźcie ze sobą wszystkie najlepsze pomysły
Co:???::???::???::???::???::???::???::???::???::???::???: głowyto nie jedna.

Ps.
Ponawiam zaproszenie do Flyballu mamy tory maszyny jesteśmy po kilku treningach.

Posted

Ecco napisał(a):

Ps.
Ponawiam zaproszenie do Flyballu mamy tory maszyny jesteśmy po kilku treningach.

Oooo to flyball tez ?? :cool3: :loveu:
Sluchajcie, moze zarezerwujemy sobie jakis lokal, bo cos mi sie zdaje ze to bedzie dluuuuuuugie spotkanie :cool1:

Posted

ma-ja napisał(a):
Sluchajcie, moze zarezerwujemy sobie jakis lokal, bo cos mi sie zdaje ze to bedzie dluuuuuuugie spotkanie :cool1:

O właśnie o tym samym niedawno myślałam :lol:

Posted

"Nie mówmy, że człowiek jest najinteligentniejszą istotą na ziemi, przecież w kosmos pierwszy poleciał pies."
[RIGHT][RIGHT]Andrzej Majewski [/RIGHT][/RIGHT]

ZAPISANA

Posted

A ja bym jednak była za tym, zeby spotkać się najpierw w Parku na spacerze, a później przejść do znajdującej się tam knajpki, w ktorej na pewno przyjmują psy. Dlaczego? Bo wydaje mi się, że na pierwszy spotkaniu dobrze, żeby psy zapoznaly się ze sobą (jak i ludźmi) na spokojnie.

Posted

ale po co chcecie zabierac psy na spotkanie organizacyjne?? Zamiast skupic sie na rozmowach bedziemy pilnowac zwierzakow. To nie sa dobre warunki na spotkanie tak roznej grupy psow . Proponuje to przelozyc na poczatki zajec, kiedy juz bedzie teren i duzo czasu.
Ja w kazdym razie chce miec swiety spokoj i efektywnie spedzony czas, wiec nie zabieram zadnego ;)

Posted

"Na tej przypadkowej planecie jesteśmy samotni. Między wszystkimi otaczającymi nas formami życia żadna, poza psem, nie zawarła z nami przymierza"

[RIGHT] A. Maurice Maeterlick

[/RIGHT]

Posted

Ja z innej beczki. Wiemy juz troche o naszych psach. Wiem że to strona o psach (a psiarze teoretycznie to psiarze i wiek itp sa nieważne) ale nic nie wiemy o sobie. Może napiszmy cos o sobie a wtedy łatwiej bedzie osądzić czy mamy ze soba coś wspólnego - taka grupa ma szanse wspólnie coś zdziałać. Tak ja myśle... a Wy ? :razz:

Posted

Dukat napisał(a):
Może napiszmy cos o sobie a wtedy łatwiej bedzie osądzić czy mamy ze soba coś wspólnego - taka grupa ma szanse wspólnie coś zdziałać. Tak ja myśle... a Wy ? :razz:

Mamy swira na punkcie swoich psow i chcemy z nimi robic cos fajnego :cool3:
Chyba mozna to nazwac cecha wspolna? i to w ciemno :diabloti:
Mysle, ze majac jeden cel, owszem - taka grupa ma szanse cos zdzialac :p

Posted

Godelaine napisał(a):
Wiesz, spotkanie jest dopiero 26 listopada. Może już ładny śnieżek wtedy leżeć. Albo słoneczko grzać :)

Tak, śnieżek może być, ale też i mrozek :eviltong:. A Desti pozostało jednak trochę sierściuchy(no nie jak wcześniej :evil_lol:), a nie jak moja krótkowłosa :eviltong:. Jeśli później by się spotkanie przeniosło do kawiarenki to Fiona by się zanudziła ;). No i busy też bankowo będą pełne :cool3:.