Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do terenu- mam jednapropozycję (w Mysłowicach, dokładnie w Brzęczkowicach z super dojazdem):

1. teren duży (nie wiem czy wielkość jest dobra na aglity...), prosty. Znajduje się na końcu ślepiej uliczki. Tylko nie wiem do kogo to należy. W około są pola uprawne i kilka domów, a tak wysoka trawa a ten teren jest jedyny teren, który jest skoszony. Albo to należy do właściciela ostatniego domu (coś tam robi ze swoimi końmi, bo czasami tam są ich odchody) lub ktoś kupił ten teren i zamierza budować dom ( ale po co by kosił trawę jakby zamierzał budować na wiosnę??). Jakby to było właściciela ostatniego domu to można to jakoś wynająć na te kilka godzin w tygodniu (ja tam chodzę z psem się bawić, gonic itp i nic mi nie mówi). Albo się dowiedziedź czy ktos to kupił lub czy jest do sprzedania. Niestety teren jest nieogrodzony, ale auta tam nie jeżdzą (bardzo żadko do ostatniego domu) i czasami chodzą ludzie.

pozdrawiam,

Karolina i Olo

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas sa duzę tereny zielone- gdzie zawsze wyprowadzam Arge i raczej ne należa do nikogo.

Na około same pola więc trudno mówić o ogrodzeniu.

Ulica oddalona o spory kawałem w sumie to jej tam nie ma.

Ale Piekary to dziura :D

A tak w ogóle to przeszkody trzeba by było za każdym razem zabierać ze sobą :(

Ps:

Teren cały wygląda tak

_368911_n.jpg

Posted

Jeśli by to kogoś interesowało :)

Napisałam kolejnego maila do Gostar a oto odpowiedź:

"Pozdrawiam i z przykrością muszę powiedzieć że tor agility jest niekompletny i na dzięń dzisiejszy nie możemy się tym zająć. Może w drugiej połowie przyszłego roku.

Życzę wytrwałości i powodzenia .

Małgorzata Starkiewicz"

Więc jeśli chodzi o Gostar to jeszcze duzo czasu :)

Posted

A ja niedawno słyszałam plotki, że Gostar musi się przeprowadzić :( Ponoć PKiW w Chorzowie wymówili mu dzierżawę terenu? Czy wiecie cos bliżej? Np. Gdzie Gostar sie przeprowadza?

• 4 weeks later...
Posted

A ja dzisiaj przejezdzajac obok policji miejskiej zauwazylam przeszkody zrobione dla psow. Jutro moze sie przejde i obejze je z bliska. Ciekawa jestem czy wogole jakies psy policyjne tam jeszcze cwicza, czy ten tor stoi bo stoi :wink:

Posted
A ja dzisiaj przejezdzajac obok policji miejskiej zauwazylam przeszkody zrobione dla psow. Jutro moze sie przejde i obejze je z bliska. Ciekawa jestem czy wogole jakies psy policyjne tam jeszcze cwicza, czy ten tor stoi bo stoi :wink:

Ja u nas oglądałam tor zrobiony dla psów SOKistów. I jakiś pan w bardzo niesympatyczny sposób przegonił mnie :(

Życzę powodzenia :kciuki:

Posted

No wiec bylam, widzialam i nawet zdjecia mam :lol:

92291148292.jpg

Slaba jakos bo juz ciemno troche bylo i musialam rozjasnic.. :wink:

Przeszkod jest 4: kladka, slalom (skladajacy sie z 3 patykow :roll: ), sciana i przeszkody przez ktora sie przeskakuje (?? ;) ). Teren ogolnie jest nawet duzy. Ciekawa jestem czy czkola tam jeszcze..

Posted

Hej! Szukam toru dla mojego psiaka, bo energia go, a raczej ją, rozpiera. Skacze kiedy tylko ma okazję i myślę, że to byłoby dobre rozwiązanie, tym bardziej, że ona kocha każdą formę zabawy byle tylko za mną i w biegu. Może coś się znajdzie?

• 1 month later...
Posted

halooo czy coś wiadomo o przeprowadzce GOSTARU??? może do Sosnowca?? :wink: dla mnie bomba :wink: 8)

EDIT: Właśnie zobaczylam na stronie gostaru - i dalej są w tym samym miejscu koło wes. miasteczka, ale mają też filie w Tarn. Górach, Orzeszu i na Lotnisku w Gliwicach :roll: wszystko tak daleko :(

Posted

malawaszka chodzimy z Bongiem na szkolenie do Gostaru. Pytałam panią Małgosię o agility, bo tor wygląda nawet dość przyzwoicie ale dowideziałam się, że może być problem ze szkoleniowcem, bo dziewczyny pokupiły sobie pieski i je trenują, ale trzeba naciskać. Mogę w sobotę podpytać czy planują coś w Sosnowcu

Posted

Hey!
W kalendarzu Gostaru na 2005 r. jest wymieniony Sosnowiec jako filia Gostaru, więc wychodzi na to, że będzie tam szkolenie, ale czy agility to nie mam pojęcia. Bo w Katowicach to kapeczka z tym agility, nie ma kto prowadzić :( A chętnie bym też poćwiczyła z moim sierściuchem...

Posted

Mam nadzieję, że tor do agility zostanie w Gostarze w Katowicach:D Ćwiczenia na przyrządach najbardziej podobały mi się w przedszkolu, mam nadzieję, że mojemu psu też.

Posted

Może i znalazłaby się osoba chętna do poprowadzenia - Kasia Darowska z Wrocławia.
"jeśli masz kompletny tor na ogrodzonym terenie, nie masz trenera, ale znajdzie się wśród Twoich znajomych min 8 osób chętnych do treningu pod moim okiem, możesz zorganizować takie spotkanie u siebie i mnie zaprosić, a poprowadzę treningi :-)))" Więcej informacji: http://www.mojepsy.v.pl/index.php?lang=0&f=szkolenie/week_a_s.html
Tylko ten tor Gostaru nie jest niestety ogrodzony:(

Posted

No właśnie

Już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła po raz pierwszy być na treningach agility z psem... Ale kiedy? :(
Czy na pewno zostanie on w Katowicach?

Posted

Na razie wszystko jest oczywiście w sferze planów, do realizacji jeszcze daleko.
1. Osoba chętna do poprowadzenia zajęć jest.
2. Tor w Gostarze jest niekompletny (przynajmniej ten na dworze), może resztę przyrządów mają schowaną, żeby nie "zniknęły". W tym tygodniu muszę się ich wypytać na temat toru, itp.
3. Jeśli z torem byłoby wszystko ok., najważniejsze jest znalezienie chętnych.
4. Jeżeli punkt 2. i 3. będzie spełniony, można umówić się na jakiś termin.
5. Szkolenie miałoby raczej formę "weekendowego szkolenia agility", czyli byłby to jeden weekend. Potem można byłoby ćwiczyć we własnym zakresie, najważniejsze, to poznać podstawy, itp.
Weekendowe szkolenie (na miejscu, we Wrocławiu) opisane jest tutaj: http://www.mojepsy.v.pl/index.php?lang=0&f=szkolenie/week_a_s.html
Myślę, że u nas byłoby podobnie, ale do tego jeszcze długa droga.

Posted

Ja bylabym chetna- tylko musze sie dowiedziec jakim autobusem moge tam dojechac z Tychow czy wogole jakis jezdzi bo innego transportu niestety nie mam.. Jesli ktos sie orientuje to bylabym wdzieczna za pomoc :) Chyba, ze ktos z Tychow sie znajdzie i 2 miejsca w samochodzie :lol: -dobra nie bede taka wygodna jedno starczy :lol:

Wyczytalam, ze szkolenie kosztuje 150 zl czy u nas tez bedzie tyle kosztowalo??
Zapowiada sie super, wkoncu cos sie dzieje.. Mam nadzieje, ze cos z tego wyjdzie :angel: