Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może faktycznie warto pogadać z ludziskami z Gostaru. Coztego... W Gliwicach jest filia, tyle że nie dam głowy czy oni mają odpowiedni tor. Ale popytać można.

Mi jest o tyle ciężko rozmawiać, że ja na razie zagwarantować pojawiania się z psem nie mogę. Z wiadomych przyczyn :( Myślę jednak, że gdyby grupa się w końcu dogadała, to coś by się dało zrobić.

Ja w Bytomiu też będę. A że nie wystawiam psa, miejsce jest obojętne.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Noooo i tutaj dopiero odkryłam Wasze perepetie agilitowe, ehhh zajęło mi trochę czasu, żeby to wszystko przeczytać :roll:

Szkoda, że nic nie wyszło z prób stworzenia Śląskiego Klubu Agility. Ja planuję zrobić tor na mojej działce koło Siewierza (w Brudzowicach dokładnie), ale to dopiero może w przyszłym roku, bo teraz będzie się tam dom budował, więc nie ma mowy, żeby było miejsce na rozrywki :(

A zresztą to i tak pewnie za daleko ... no lecz cóż, ponowię propozycję, jak już będzie można coś tam robić, a wtedy serdecznie zapraszam.

Wiem, że takie długoterminowe propozycje nikogo nie satysfakcjonują, ale musiałam się tym z kimś podzielić, bo strasznie się na to cieszę :oops:

Posted

BTW może wszyscy związani z tym topicem czytają go na bieżąco to pozwolę sobie wykorzystać tą możliwość:

Jadę w niedzielę do Rachowa (schronisko) busem - zawożę materace, które załatwiła Mecka i mam do Was prośbę:

Jeżeli ktoś z Was ma coś co mogłoby się przydać w schronisku (miski metalowe, garnki, koce, jedzenie dla psów - tylko suche odpada, bo Pani Stasia go nie uznaje, itp. rzeczy) to ja bardzo chętnie zawiozę pomoc od Was też. Prawdopodobnie jeszcze przed weekendem będę jechała do Chorzowa po sunię ze schroniska to mogłabym coś od Was zebrać 8)

No i jeszcze jakbyście mieli możliwość dorzucenia paru złotych do paliwa na ten transport to byłoby suuuper, bo ja już nie wyrabiam powoli.

• 3 months later...
Posted

Ostatni post sprzed 3 miesięcy, wtedy dopiero planowałam zakup psa. Teraz mam szczeniaka i w przyszłym roku będę zainteresowana szkoleniem agility. Rozumiem, że na Śląsku "rozeszło się po kościach"; klubu nie ma i nie będzie? Czy najbliższy klub jest w Krakowie? Czy ktoś coś wie o czymś bliżej? A może już gdzieś ćwiczycie tylko nikt się nie chwali?

Posted

Wpiszę cokolwiek, żebym miał temat w "moich postach" i mógł go śledzić, bo mnie interesuje. Temat zamarł, ale mam nadzieję, że odżyje. Jak zacząłem go czytać (16 stron), to ostatnia odpowiedź była z 23.06.2004, a jak skończyłem, to się już 2 odpowiedzi pojawiły (moja trzecia) - czyżby to oznaczało, że temat odżył i powróci?

Czy jest jakieś Agility na terenie Śląska?

Posted

Malawaszka,

jestem ze Świętochłowic. Mam czteromiesięczną pinczerkę, średniaczkę. Energia ją rozsadza. Agility byłoby świetne ale do Krakowa to jednak za daleko.

Zajrzyj na stronę

http://www.ovari.ipon.pl/

tam można się zorientować jaka jest skala trudności w zorganizowaniu czegoś takiego.

Przedsięwzięcie byłoby możliwe gdyby któryś z istniejących ośrodków szkoleniowych był zainteresowany rozszerzeniem dotychczasowego zakresu szkoleń.

Być może nikt nie wierzy, że przedsięwzięcie się powiedzie. Sprawa wydaje się beznadziejna a jednak takie kluby w Polsce powstają.

Posted

kurczę jakbym chciała taki klub otworzyć :-? ale najgorsze jest to, że mam pracę z której nie mogę i nie chcę rezygnować :roll: i fajnie by było jakby ktoś inny takie klubik otworzył :P łatwo powiedzieć, nie? wiem, wiem.... ale cóż innego mogę powiedziec poza tym co pisałam kiedyś, że chcę mieć swój tor agility na działce, ale to dopiero w przysżłym roku będzie możliwe, a skąd to wszystko wziąść? i skąd instruktor? bo chyba jest potrzebny, nie?

• 1 month later...
Posted

No Kochani,

W związku z odżyciem tematu, myślę, że nieistniejąca prezes nieistniejącego śląskiego klubu winna zabrać głos ;)

Niestety, z przyczyn losowych (chroniczne kłopoty ze stawami psicy) przestałam się interesować agility. W cichości ducha liczę na to, że z łapami sobie wreszcie poradzimy i Krecha jeszcze się nada do sportu, przynajmniej rekreacyjnie.

Ostatnio na stronach internetowych gostaru przeczytałam, że mają tam agility. Jako, że jestem zainteresowana szkoleniem PT u nich, napisałam maila i, ze względu na zaszczytną funkcję prezesa, zapytałam również o agility.

Obecnie czekam na odpowiedź. Poczekam jeszcze dzień lub dwa... potem zadzwonię 8)

ps.Malawaszka, ja mam pracę, z której chcę zrezygnować, mogę poprowadzić Twój klub 8) Chętnie się przeszkolę na instruktora (np. w Krakowie)

Posted

Taką wiadomość otrzymałam 25.09.04 z Gostaru na moje pytanie w sprawie agility

Nie mogę pomóc Pani ponieważ w naszym ośrodku nie prowadzimy już Agility.

Pozdrawiam Małgorzata Starkiewicz :(

Posted

Ale przecież w gostarze jest agility a przynajmiej tor.

Na przedszkolu pieski torche bawia sie na torze- a moja Arga wręcz zauwazyłam ze uwielbia to robić :)

Przecież szkolenia nie odbywają się tam codziennie.

Moze dało by się namówić ich jednak żeby udostępnili tor a zainteresowani może (jeśli ktos byłby chętny) pomogli by we własnym zakresie go troche odnowić.

Mi sie wydaje ze był by to dobre rozwiazanie dla obu stron.

Jest to oczywiście moje osobiste skromne zdanie.

Posted
Taką wiadomość otrzymałam 25.09.04 z Gostaru na moje pytanie w sprawie agility

Może nie prowadzą treningów, ale sprzęt na pewno mają. Być jeśli będzie gromada chętnych to im się zachce prowadzić zajęcia...

Mnie jeszcze nie odpisali. Ale jak mówię, ja chwilowo z Kreską trenowac nie będę, więc trudno mi z gostarem gadać tak na 100%. Chyba, ze dostanę od Was upoważnienie ;)

Na razie czekam na maila... :roll:

Posted
Ja będe za nie całe 2 tygodnie w Gostarze osobiście- może wam jakoś pomóc z tym Agiliti ?

No proszę, z nieba spadasz ;)

Pewnie, że wypytaj. Co osobiście to osobiście. 8)

Jak stoją ze sprzętem, dlaczego nie prowadzą zajęć, czy byliby chętni do współpracy (czyli użyczyli sprzętu i terenu) gdyby zgłosiła się do nich grupa ludzi... No i koniecznie wypytaj o teren: Gliwice czy Katowice...

Posted

Pewnie ze sie wypytam- chodze tam do przedszkola więc moge wpaść troche wcześniej i ich wypytać.

W katowicach jest agility ale można powiedzieć zę w kiepskim stanie.

Przedszkolaki tam się trochę bawią wiec teren się do tego nadaje!

Jak tylko będe cos wiedzieć to dam znać.

Pozdrawiam

Posted

Ehhhhhhhhh.... miałąm w niedziele jechać do Gostaru ale nei wiem czy pojadę.

Jak coś to bez Argi- niestety rana na jej łapie bardzo źle się goji i nie ma mowy o żadnym wysiłku ani o przedszkolu.

Mimo wszystko postaram sie tam pojechać - poogladac co piechy robią i wypytam się co z tym Agility

Posted

Oki :D Spytaj się... i o cenę :wink:

Aha

Podaj adres do tego Gostaru, bo chcę wiedzieć gdzie to jest. Miałam ulotkę, ale gdzieś się zapodziała :hmmmm: