sisay Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Ja zwerbowalam jeszcze znajoma z trzeba ZAJEFAJNYMI terierami :) tez nie moga przyjechac jutro, ale beda na pewno zainteresowane zajeciami. Juz sie ciesze :D Czuje ze to bedzie dluuuugie spotkanie ;) Bogusia, widzialam Ci dzis na Rynku o 20:30! Nie zdazylam pomachac ;) Quote
Godelaine Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Tak, jak się spodziewałam - nie bardzo mam możliwość odwiezienia po treningu psa i powrotu do Chorzowa na czas. Więc na spotkaniu pojawię się z suczyskiem. Pewnie w międzyczasie poszwędamy się z małą po Parku. Dzięki temu na spotkaniu pewnie padnie gdzieś pod stołem :) Ja jako miejsce proponuję te knajpkę niedaleko Zoo. Jest tam dość dużo miejsca, wpuszczają psy (dla mnie w tym momencie to dośc istotne), a i jest dość sympatycznie :) ma-ja napisał(a):Bogusia, widzialam Ci dzis na Rynku o 20:30! Nie zdazylam pomachac ;) Ups.. Ja Ciebie nie widziałam. Aż tak sę z przyjaciółką w oczy rzucałyśmy? :lol: Quote
AlaNowak Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Nathaniel- ty jestes z Bytomia??? jesli tak to bedzimy mogli cie zabrac:) Pozdrawiam! No i ja przyjade, z tata:D Quote
nathaniel Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Problem nie leży w samym transporcie-bo jak widać są dobrzy ludzie :loveu:,a raczej w tym , że nie mam jak sie z domu wyrwać. ;):diabloti: Quote
sporyszka Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Witajcie Ja jednak dzisiaj musze zostac dluzej w pracy i nie zdaze do Was chyba dojechac przeczytam Wasza relacje ze spotkania jak wroce i na nastepne spotkanie musze sie juz stawic jeszcze raz przepraszam coz takie zycie udanego wieczoru i burzy mozgow pozdrawiam Kasia Quote
AlaNowak Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 no to dolaczylam wlasnie do nathaniel i sporyszki...:( raczej nie uda mi si eprzyjechcac, aczkolwiek mozliwe, ze sie pojawie. czekam na relacje, gdyby cos to jestem z bytomia i gdyby nie bylo to gdzies daleko mnei to na prawde jestem chetna:) pozdrawiam! Quote
marmara_19 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 qrde duzo osob sie wykruszylo;/ beata i monika nie jada.... loara?chyba dobry nick.. tez nie jedzie... ehh a ja sie zbieram i zasuwam do Oli Quote
tanina Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Ja niestety nie pojawię się na spotkaniu, ale mam nadzieję, że napiszecie na forum co ustaliliście. Quote
asiunia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Hej! Już po naszym spotkaniu(przynajmniej z mojej strony;))dzięki za spotkanko nie mniej jednak tak jak słusznie zauwazył Sebstian vel Krasnal-Sosnowiec się wyłamuje.Dojazdy do Rudy Śląskiej to nie dla nas...Poza tym szukamy czegoś dla samego faktu zabawy a nie dla chorej rywalizacji na zawodach. Ps:To że rottek nie jest tak sprytny i szybki jak border we flyballu to nie znaczy zeby sie od nas odwracac plecami...:roll: Quote
Cimi Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 asiunia napisał(a):Poza tym szukamy czegoś dla samego faktu zabawy a nie dla chorej rywalizacji na zawodach. Nie wiem, ale ja nie odniosłam wrażenia, że mamy trenować tylko dla zawodów :roll:. Chyba każdy kto pojawił się na spotkaniu i się zadeklarował wcześniej, że chce stawia chyba na pierwszym miejscu zabawę.. a może odniosłam mylne wrażenie.. asiunia napisał(a):Ps:To że rottek nie jest tak sprytny i szybki jak border we flyballu to nie znaczy zeby sie od nas odwracac plecami...:roll: Nie wiem, ale równie nie poczułam aby Sebastian się odwrócił od Was plecami. W końcu bokser też nie jest szybki jak border :cool3:. Co do samego spotkania :cool3:. Było nas mało na tyle osób co się wpisało na listę. Przechodząc do rzeczy fajnie było tak sobie pogadac :loveu:. Pogadaliśmy nie tylko o agility, ale i o frisbee, flyballu, IPO i pasieniu :lol:. Ecco, tak mi się zachciało tego flyballu :evil_lol:. Może za tydzień w sobotę przyjadę poproszę mamę, żeby mnie przywiozła, a wrócę sama autobusem :lol:. Quote
Aten@ Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 asiunia napisał(a):Poza tym szukamy czegoś dla samego faktu zabawy a nie dla chorej rywalizacji na zawodach. gdybyście więcej słuchali, a nie ciągle chichrali się i przeszkadzali innym, to byście wiedzieli, że celem każdego z nas jest przede wszystkim dobra zabawa, kontakt i praca z psem, a zawody, to jest już odrębna sprawa i nie na chwilę obecną. asiunia napisał(a): Ps:To że rottek nie jest tak sprytny i szybki jak border we flyballu to nie znaczy zeby sie od nas odwracac plecami...:roll: a to, to już jest dla mnie zupełnie dziwne. Na jakiej podstawie tak uważasz? Dziękuję wszystkim za spotkanie i czekam na relację z jutrzejszej wyprawy do Psiej :) Quote
marmara_19 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Asia rzeczywiscie musialas cos zle zrozumiec... i tak jak Ola pokreslila.. kontakt,zabawa i nauka z psem.. na pierwszym planie... jakies zawody to daleka przyszlosc... a pzoatym jesli ktos sie zaangazuje to pewnie i na zawody ebdzie chcial sie wybrac:D Quote
asiunia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Aten@ napisał(a):gdybyście więcej słuchali, a nie ciągle chichrali się i przeszkadzali innym, to byście wiedzieli, że celem każdego z nas jest przede wszystkim dobra zabawa, kontakt i praca z psem, a zawody, to jest już odrębna sprawa i nie na chwilę obecną. Skoro nasze "chichranie"tak bardzo Ci przeszkadzalo trzeba było zwrócić nam uwage... Aten@ napisał(a): a to, to już jest dla mnie zupełnie dziwne. Na jakiej podstawie tak uważasz? A na takiej że(nie jestem w stanie tego zacytowac dokladnie-ale sens jest podobny) jak Sebstian stwierdził flyballu nam nie proponuje... Możliwe ze i nie słuchałam wszystkiego dokladnie ale ogolem co zapamiętałam to że nie bedzie czasu cwiczyc czegos na poziomie mniej profesjonalnym(w sensie nie przygotowujacym do zawodów)a to mnie kompletnie nie interesuje... Quote
tanina Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Hmmm a można prosić o jakieś informacje. Gdzie będą się odbywały treningi, od kiedy i jakie mniej więcej wyniosą koszty hopsania z psem? pozdrawiam, Karolina Quote
marmara_19 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Asia... flyball jest dla szybkich i zwinnych psow.. tam anwet moj Cekin by odpadl bo w porownaniu z terierkami jest za wolny! a czas na to zeby cwiczyc profesjonalnie i dokladnie bedzie!wlasnie najpierwq bedziemy musieli cwiczyc podstawy a dopiero pozniej calosc ogarnac jak najbardziej profesjonalnie! a jesli nie chcesz w zawodach brac udzialu to nie musisz... nie mzona psa na odwal nauczyc.. trzeba porzadnie:) Quote
sisay Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 No, dobra, najpierw przepraszam za nieobecnosc... :oops: Ale widze, ze sobie swietnie poradziliscie :p Jesli jest tak jak zrozumialam, ze ma byc tworzony KLUB, to chyba zupelnie naturalne ze bedzie mial swoja reprezentacje "zawodowa" no nie? Czy sie myle? Bo tak dla samego biegania,to mozna tez w lesie przez galezie skakac... a jaki sens jest w szukaniu miejsca i kompletowaniu toru, jesli to tylko tak dla zabicia czasu? :roll: Na pewno w trakcie treningow pojawia sie jakies ukryte talenty, ktore szkoda bedzie zmarnowac :diabloti: Nie sadze,zeby jedno z drugim jakos sie klocilo, jedni moga biegac dla zabawy, a inni dla zabawy+cos jeszcze :) Quote
asiunia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 marmara_19 napisał(a):Asia... flyball jest dla szybkich i zwinnych psow.. tam anwet moj Cekin by odpadl bo w porownaniu z terierkami jest za wolny! a czas na to zeby cwiczyc profesjonalnie i dokladnie bedzie!wlasnie najpierwq bedziemy musieli cwiczyc podstawy a dopiero pozniej calosc ogarnac jak najbardziej profesjonalnie! a jesli nie chcesz w zawodach brac udzialu to nie musisz... nie mzona psa na odwal nauczyc.. trzeba porzadnie:) Hej! Bogna ale ja absolutnie nie twierdze ze Metka to urodzony sportowiec(szczerze mowiac ze sportów ktor omawial Sebastian to poza IPO najlepsze byłoby dla niej pasienie:eviltong:),ale poprostu tak to odczułam,ze tylko dlatego ze to rottek to kompletnie dla nas wszystko odpada...:roll: Quote
patka i oskar Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 "A na takiej że(nie jestem w stanie tego zacytowac dokladnie-ale sens jest podobny) jak Sebstian stwierdził flyballu nam nie proponuje..." Asiu nam też nie proponował bo jak stwierdził owczarki niemieckie są za wolne i co z tego na samym flyballu świat się nie kończy. "nie bedzie czasu cwiczyc czegos na poziomie mniej profesjonalnym(w sensie nie przygotowujacym do zawodów)a to mnie kompletnie nie interesuje...[/quote]" Według mnie to czy to będzie bardziej czy mniej przygotowujące do zawodów zależy głównie od osoby trenującej, najważniejsze to poznać podstawy. Quote
asiunia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 [quote name='ma-ja']No, dobra, najpierw przepraszam za nieobecnosc... :oops: Ale widze, ze sobie swietnie poradziliscie :p Jesli jest tak jak zrozumialam, ze ma byc tworzony KLUB, to chyba zupelnie naturalne ze bedzie mial swoja reprezentacje "zawodowa" no nie? Czy sie myle? Bo tak dla samego biegania,to mozna tez w lesie przez galezie skakac... a jaki sens jest w szukaniu miejsca i kompletowaniu toru, jesli to tylko tak dla zabicia czasu? :roll: Na pewno w trakcie treningow pojawia sie jakies ukryte talenty, ktore szkoda bedzie zmarnowac :diabloti: Nie sadze,zeby jedno z drugim jakos sie klocilo, jedni moga biegac dla zabawy, a inni dla zabawy+cos jeszcze :) Hej! Idac tym tokiem myslenia , po co mam na IPO chodzic,skoro na zawody i tak nie pojade-lepiej psu powiesic kurtke na drzewie niech tez sobie poskacze i pogryzie:roll: Quote
sisay Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 asiunia napisał(a):Hej! Idac tym tokiem myslenia , po co mam na IPO chodzic,skoro na zawody i tak nie pojade-lepiej psu powiesic kurtke na drzewie niech tez sobie poskacze i pogryzie:roll: Ten twoj tok myslenia idzie jakby w troche innym kierunku, ale ja nie potrafie zgadnac w jakim :roll: Jesli chcesz cwiczyc wedlug regulaminu, na prawdziwych przeszkodach, to w czym problem? chyba taki wlasnie jest cel :razz: Quote
AlaNowak Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Heeeeeeej! Czy osoby niebędące na spotkaniu moga sie dowiedziec co zostalo ustalone??? Quote
Cimi Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Asia, a czy Twoja Metka pobiegnie szybko do maszyny po piłkę :cool3: ? Bo jak były rozmowy o frisbee, to powiedziałaś, żeby pobiegła za talerzem jakby był tam kotlet.. nie rozumiem teraz tego co piszesz :roll:. Właśnie Sebastain powiedział i Patce i Bognie, że owczarki są za wolne, a Oli, że nie widzi zbytnio Ateny na torze z innymi psami (nie pamiętam dokładnie jak było to powiedizane :oops:.) i jakoś nie widać, że są oburzone czy pisały teksty typu, ze odwrócil się od Nich plecami. Mnie już tak jakoś nie ciągnie na zawody agility. Bardzo chciałam w tamtym roku kiedy wszystko miało się rozpocząć. A teraz chce tylko trenować i zawody może kiedyś. Nie wiem po co porównywane jest IPO. Zwłaszcza, że to całkiem co innego. Quote
asiunia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 [quote name='Cimi']Asia, a czy Twoja Metka pobiegnie szybko do maszyny po piłkę :cool3: ? Bo jak były rozmowy o frisbee, to powiedziałaś, żeby pobiegła za talerzem jakby był tam kotlet.. nie rozumiem teraz tego co piszesz :roll:. Właśnie Sebastain powiedział i Patce i Bognie, że owczarki są za wolne, a Oli, że nie widzi zbytnio Ateny na torze z innymi psami (nie pamiętam dokładnie jak było to powiedizane :oops:.) i jakoś nie widać, że są oburzone czy pisały teksty typu, ze odwrócil się od Nich plecami. Mnie już tak jakoś nie ciągnie na zawody agility. Bardzo chciałam w tamtym roku kiedy wszystko miało się rozpocząć. A teraz chce tylko trenować i zawody może kiedyś. Nie wiem po co porównywane jest IPO. Zwłaszcza, że to całkiem co innego. Hej! Wybacz ogole lenistow,ale nie będe cytowac selektywnie wiec odpowiem pokolei;) ad1)Jak będzie miec odpowiednia motywacje to tak..a po drugie mam rowniez drugiego psa... ad2)Co to frisbee to miałbyć zart-chociaz latajacy kotlet to ciekawy widok..:eviltong: ad3)zabolał mnie poprostu tekst że z racji tego ze mamy rottki nam flyballu nie proponuje to wszystko!Nie mam o to wiekszych pretensji tak ot wyraziłam swoje zdanie... ad4)IPO to byl przyklad bo wiele psich sportów można w koncu potrenowac w lesie czyz nie?:evil_lol: Quote
Cimi Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 asiunia napisał(a):Skoro nasze "chichranie"tak bardzo Ci przeszkadzalo trzeba było zwrócić nam uwage... A czy Wy przyszliście się tylko pochcichrać zamiast omówić i porozmawiać o sprawach organizacyjnych ? Można były zauważyć, ze Wy w trójkę wyłączyliście z rozmowy zajmując się swoimi sprawami. Quote
Recommended Posts