Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dziś poszłam robić wysyłki bazarkowe no i nie wróciłam na pusto niestety.
Pod pocztą jakaś kobieta karmiła brudnego psiaka. Powiedziała, że on tak od rana siedzi.
Później inna pani mówiła, że widziała go kilka dni temu jak sobie chodził. Psiak ma obrożę, ale adresówki nie. Ma ok. 7 lat i koszmarne zęby.

Poszłam z nim do mojego weta - chipa nie ma. Ma za to ropień pod okiem.
Podejrzewam, że zwiał w okolicy sylwestra albo za jakąś suką pobiegł.
Jest grzeczny, nie pcha się do łóżka, samochodem jeździ jak stary wyjadacz, na dworze szedł za mną grzecznie i dał się zapakować do samochodu.

Nie wiem, co z nim zrobić, na razie mu zrobiłam tablicę i gumtree.
Szukam właściciela albo DT/DS.

edit: rozwiesiłam ogłoszenia, wrzuciłam info na stronę schroniska, jest gumtree i tablica i pakiet od Ziutki w robocie...

Uploaded with ImageShack.us
%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt="">

Edited by mmd
  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko, znowu PON! obroża świadczy, że kogoś ma. jego stan fizyczny świadczy, że raczej ma kogoś mało odpowiedzialnego. Bardzo prawdopodobna wersja fajerwerkowa. Jest mocno zachudzony ?

Posted

[quote name='docha']matko, znowu PON! obroża świadczy, że kogoś ma. jego stan fizyczny świadczy, że raczej ma kogoś mało odpowiedzialnego. Bardzo prawdopodobna wersja fajerwerkowa. Jest mocno zachudzony ?[/QUOTE]
W ogóle nie jest chudy i nie śmierdzi.
Wierzch ma czyściutki. Od dołu jest upaprany.
Może ktoś go wypuszcza, żeby sobie polatał, ludzie mają takie pomysły. Tylko ten ropień pod okiem wygląda na nieleczony, więc może jednak zguba. Sama nie wiem...
Nie wiem, czy to PON, majowa napisała, że podobny, poszłam popatrzeć co to takiego no i zgadza się, podobny bardzo.

[quote name='agatamakowska6@wp.pl']jestem śliczny jest a może go sobie zostawisz?:cool3:[/QUOTE]
Daj spokój... ja nawet jako DT dla drugiego nie bardzo.

Posted

[quote name='docha']on jest na pewno w typie PONa. Wywieś przy poczcie ogłoszenie.[/QUOTE]
Jutro rano wywieszę, bo i tak go wezmę jeszcze do weta, no i wysyłki musze porobić

Oszaleję z nimi - gwałci Kelbiego bez przerwy, jest tak napalony, że cały czas dyszy i żłopie wodę litrami, już mi raz się zlał na podłogę.

Posted

[quote name='mmd']Jutro rano wywieszę, bo i tak go wezmę jeszcze do weta, no i wysyłki musze porobić

Oszaleję z nimi - gwałci Kelbiego bez przerwy, jest tak napalony, że cały czas dyszy i żłopie wodę litrami, już mi raz się zlał na podłogę.[/QUOTE]

Tylko raz się zlał? Nie masz powodów do narzekania ;)
Też masz za swoje :eviltong:

Posted

[quote name='docha']jemu jest gorąco w domu.[/QUOTE]

Moje PONy zazwyczaj wolały leżeć pod samymi drzwiami, w rezultacie wywalałam ich posłania na korytarz...

Posted

[quote name='docha']dlaczego tak uważasz?[/QUOTE]
Dużo pije, dużo leje.
Ale ja zawsze panikuję. Byliśmy u weta, powiedział, żebym psu chorób nie wymyślała :)
Dostał antybiotyk w karczycho z powodu tego ropnia pod okiem. Jutro jeszcze zajrzymy się pokazać.
Przy okazji przykleiłam plakaciki ze zdjęciem tam gdzie go znalazłam.
Popytałam też panów, takich co tam zawsze stoją - nie znają go.

Mój wet też mówi, że wygląda jak PON. Co ja mam z tymi rasowcami, najpierw york, teraz PON. Ja kundle lubię ;)

Posted

[quote name='mmd']Dużo pije, dużo leje.
Ale ja zawsze panikuję. Byliśmy u weta, powiedział, żebym psu chorób nie wymyślała :)
Dostał antybiotyk w karczycho z powodu tego ropnia pod okiem. Jutro jeszcze zajrzymy się pokazać.
Przy okazji przykleiłam plakaciki ze zdjęciem tam gdzie go znalazłam.
Popytałam też panów, takich co tam zawsze stoją - nie znają go.

Mój wet też mówi, że wygląda jak PON. Co ja mam z tymi rasowcami, najpierw york, teraz PON. Ja kundle lubię ;)[/QUOTE]

nie martw się na zapas wszystko będzie dobrze w końcu byliście u weta :) psi przystojniak nie ma co :loveu:

Posted (edited)

[quote name='Fundacja Medor']daj mi opis fotki psiaka opis i imię na maila twin26@gmail.com kiedy znaleziony wrzucimy na medora a czy czip był sprawdzany
Nie ma chipa, byłam sprawdzić
Zaraz wyślę.

Edit: chłopak ma na razie DT u mojej sąsiadki do jutra. Jutro mi dadzą odpowiedź, czy nic strasznego nie zmalował i czy może zostać na DT dłużej.
Trzymajcie kciuki, żeby było ok :)

Edited by mmd
Posted

Jedno dobre z tego, że Kelbi śpi jak zabity.
Najpierw był molestowany 3 godziny.
Później zaczął się odwarkiwać.
Później urządzili sobie zapasy.
Później tak się zasapali, że myślałam, że padną na serce.

A z góry słyszę jakby poszczekiwanie - albo chłopak gada z nową panią, albo chce wracać na seks :diabloti: