Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

UWAGA DIANA ZAGINĘŁA ZE SZCZENIAKIEM - 09.03.2012 - URSYNÓW ZA REALEM

Aktualizacja (14.02.12r.)
Diana odnaleziona na Paluchu o szczeniaku żadnych informacji, nadal poszukujemy! Szczeniak ma ok 4 miesiące (sunia) jest krótkiej sięrści,bez ogonka, poniżej kolana. Jest lękliwa, nie garnie się tak do ludzi jak jej matka (na fotkach ta najciemniejsza).

Wieczorem 09.03.2012 z posesji gdzie przebywała sunia z małymi, zniknęła z ostatnim szczeniakiem!!!!!! nie ma żadnych informacji, właścicielka przepytała okolicznych sąsiadów, obsługę Realu i nic... Proszę wszystkich o pomoc, może być wszędzie! Ursynów, Piaseczno, Powsin, Pyry! Diana jest bardzo łagodna, garnie się do ludzi, zero agresji, da ze sobą zrobić wszystko. Niestety nie ma obroży, każdą ściągała z szyji, ma chip z Palucha. Właścicielka dzowniła i na dniach ma jechać i sprw. czy może gdzieś ją pominęli, Straż Miejska również poinformowana, ale nie wykazali się zbytnim zaiteresowaniem.
.
POTRZEBNA POMOC W OGŁASZANIU! PROSZĘ ROZSYŁAJCIE INFO!!!!!!!

Przed samymi świętami pod sklep przybłąkała się sunia, widać było że jest po szczeniakach, doprowadziła nas do swojego domu..Sytuacja finansowa właścicielki jest ciężka, ma trójke dzieci, kota i dwa psy (Diane i psa w typie kaukaza) plus trójke szczeniąt. Jej dom nadaje się do generalnego remontu.. Diana ma 4 lata a to jej 3 miot!!!! Nie stać jej było na sterylkę i takie są efekty...:( Urodziło się 5 dzieciaków 2 chłopców rozdała po znajomych a 3 dziewczyny zostały. Skończyły 6 tygodni. W czasie ciąży pogryzła się z kaukazem czego konsekwencją są kły do usunięcia, póki będzie miała mleko nie możemy podać jej narkozy i wszytsko się przeciąga a ona cierpi!!!!!:placz:
Maluchy 10.01. odrobaczone, trzeba będzie powtórzyć i zaszczepić, mam nadzieje że do tej pory znajdą się dla nich domy. Sunia przebywa na Ursynowie.
Zdjęcia jutro będą, niestety nie umiem ich wstawić i musze poczekać na wsparcie.

Sunie są wesołe i rozrabiają jakto dzieciaki. Jedna urodziła się z krótkim ogonkiem i jest ciut większa od reszty sióstr. Wczoraj wieczorem odwiedziłam gromadkę, właścicielka powiedziała że robali było duuuużo, także 20.01 ponowne odrobaczenie. Udało się taniej załatwić prochy więc poszło 20zł. Bardzo was proszę o pomoc w zbieraniu kasy na szczepienia i odrobaczenia. Od Aman Vardy mam rzeczy na bazarek także wkrótce się ukażę. Jedzonko donoszę również podarowane przez jedną z cioteczek:)dziękujemy!
Co do reszty zwierząt, to kocur wykastrowany, kaukaz też ciachnięty, została Dianka.

Podaje mój tel: 507 369 233

Co jest potrzebne - Diana:
sterylka - (załatwiona)
zęby - (załatwione-podczas sterylki)

Maluchy:
odrobaczenie - na pewno 2 razy = 2x20zł
szczepienia - 3 razy każda (pierwsze szczepienie)

07.03.2012r. - Dwa szczeniaki poszły do adopcji. Kaukaz niestety za TM, najprawdopodbniej był to skręt żołądka :(((

Edited by agnieszkaK
Posted (edited)

Jestem już i już wstawiam fotki
agnieszkaK opisz pliss fotki jakby co ja tylko wstawię
a cioteczki sunia Diana jest cudna , spokojna , miła miałam okzję ją poznac :) ale zęby grrr paskudne trzeba czym prędzej zebrac kase na te wszystkie szczepienia i zabiegi Aga jak sie poorienuje mam nadzieje opisze wszystko dokładnie ja biegnę wstawiać zdjęcia i zapraszać cioteczki :)

Edited by Aman Varda
Posted

[quote name='pumcia02']znajoma może zrobić wymianę ;) zajmie się szczeniakami, a Ty weź malamuta :)
http://www.dogomania.pl/threads/220993-Malamut-na-%C5%82a%C5%84cuchu-w-ka%C5%BCdej-chwili-mo%C5%BCe-quot-znikn%C4%85%C4%87-quot-Warszawa-Otwock
A tak poważnie to nie ma żadnych telefonów i się robi nie wesoło. Maluchy wychodzą z domu na "zakszaczone" podwórko i się trochę obawiam, że mogą tam "zniknąć"

niestety całe podwórko to jeden wielki bałagan;( do tego siatka dookoła już nie jest już ogrodzeniem, wszędzie porwana i wyciągnięta...

Posted

Szukamy kogoś z Warszawy kto mógłby w najbliższych dniach przeprowadzić wizytę przedadopcyjną , w Warszawie na Bielanach.
Szukamy tez transportu dla suni ( średniej wielkości tak do 20 kg wagi ) do Warszawy.

Posted

[quote name='doris66']Szukamy kogoś z Warszawy kto mógłby w najbliższych dniach przeprowadzić wizytę przedadopcyjną , w Warszawie na Bielanach.
Szukamy tez transportu dla suni ( średniej wielkości tak do 20 kg wagi ) do Warszawy.[/QUOTE]

a z jakiej miejscowości trzeba ją zabrać do wawy??

Posted (edited)

kurcze ale cisza nikt nawet smsa nie wysłał w sprawie maluchów ;(

wrzuciłam na kolejne serwisy ogłoszeniowe, część czeka do akceptacji:

http://www.ogloszeniamazowieckie.pl/warszawa_ogloszenia_5438_szczeniaki_szukaja_domow_.html

http://warszawa.oglaszamy24.pl/ogloszenie.php?advert_id=735821036

http://www.pajeczyna.pl/Spolecznosc-zwierzaki/649078-szczeniaki_szukaja_domow.html

http://sprzedajemy.pl/szczeniaki-szczenie-czekaja-na-domy,398840

Dzwoniłam do kobitki u której są szczeniaki, nadal 3 dziewczyny do adopcji, a zęby Diany są w takim samym stanie..martwi mnie ta cisza..wszystko się wydłuża a sunia cierpi :(

Edited by agnieszkaK
Posted

tekst do ogłoszeń:
Siedmiotygodniowe sunie szukają domów. Będą średniej wielkości, są odrobaczone, będą zaszczepione. Jedna sunia urodziła się z krótkim ogonkiem. Wszystkie maluchy to zadbane kluseczki, skore do pieszczot i zabawy. Od urodzenia przy mamie, samodzielnie jedzą, czekają na kochające i odpowiedzialne domy.
Zainteresowane osoby proszę o kontakt:
tel.: 507 369 233

Posted (edited)

wczoraj wieczorem rozniosłam plakaty, część powrzucałam do skrzynek i cały czas cisza ;( dziękuje pumcia02 za dodanie ogłoszenia:)
dzisiaj porozsnosiłam po sklepach i przystankach..ehhh czekamy

Edited by agnieszkaK