zootechniczka Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Dziś rano w wieku koło 6 lat odeszła moja najukochańsza, jaką do tej pory miałam świnka morska :(. Do tej pory nie wiem co się stało, wczoraj rano jeszcze wszystko było w porządku. Dziś wróciłam do domu a ona już nie żyła :placz:. Wątpię bym kiedykolwiek jeszcze trafiła na tak mądra i przywiązana do mnie świnkę morska. Tyle razem przeszłyśmy, jeździła ze mną na działkę, była na wakacjach nad jeziorem a nawet na wykładach na uczelni, które przespała na moich kolanach. Pamiętam ostatnio spacer po mieszkaniu, jak wspięła mi się na ramiona i lizała po twarzy a ja ją wtedy odsunęłam bo stwierdziła że zbyt namolna jest a może one już wtedy coś przeczuwała. Nie wiem, trudno mi się będzie z tym pogodzić. Wiem że wezmę po niej kolejną, ale wiem też że na pewno nie zastąpi mi ona mojej Pusi :placz:. Takie cudowne zwierzęta trafiają się raz na milion. Quote
Gezowa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Współczuję... :(. Jak byłam mniejsza to miałam chomika. Dla niektórych "tylko" chomika, ale dla mnie to był zaraz po psie (albo nawet na równi) najlepszy przyjaciel. On... a właściwie ona, była po prostu cudowna, zupełnie jakby mnie rozumiała, jakby łączyła nas jakaś więź. Wszędzie ją zabierałam. Reagowała na imię, reagowała jak ją wołałam, pamiętam jak biegała po mieszkaniu i wspinała się na meble... Odeszła w wieku ponad 4 lat. Ja, jako że byłam gówniarą około dwunastoletnią, przeżywałam to strasznie. Po nocach ryczałam jak bóbr. Nie chciałam następnego chomika przez rok, może półtora. Po niej były dwa i żaden nie był taki sam. Bez obrazy, ale one mi wydawały się takie... bez duszy. Nie wiem jak to określić. Nie czułam ich. Od tamtej pory nie mam żadnych innych zwierzaków, chociaż bardzo chciałabym mieć szczury albo gekony, no ale niestety to nie teraz. Teraz najważniejszy jest pies, który ostatnio znowu doprowadza mnie do szału... :razz: Trzymaj się :calus:. Quote
Sonka95 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Trzymaj się ... bardzo ci współczuje :-( , bo wiem jak to stracić świnkę morską. Foksik odszedł mi na rękach po operacji , a Tosia odeszła na zawał serca :placz: Zawsze kiedy oglądam ich zdjęcia to chce mi się płakać :-( Quote
Iria Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 To straszne stracić przyjaciela... Bardzo ci współczuję. jedyną wadą zwierząt jest to, że tak szybko odchodzą :( Quote
zootechniczka Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia :). Nadal jest mi ciężko :(. Ale w moim domu zjawił się właśnie ktoś kto mam nadzieje wniesie trochę radości, czyli około 3 miesięczna puchata kulka (nowa świnka morska) :). Jak się trochę oswoi, to zrobię jej jakies zdjęcia i wstawię tu. swinka jest trzykolorowa rozetka labo długowłosa (trudno powiedzieć co zniej wyrośnie). Ja mam nadzieje że długowłosa. Quote
Sonka95 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Z Majki , która miała być krótkowłosa wyrosła świneczka długowłosa :) więc nigdy nie wiadomo ... jestem ciekawa jak nowy domownik wygląda. :) Quote
Sonka95 Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Śliczna świneczka :loveu: a jak ją nazwałaś ? Quote
zootechniczka Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 Pusia. Wszystkie świnki u mnie tak się nazywały. A to jest Pusia nr.5. Na razie strasznie się boj i prawie się nie rusza, jak się ją wyjmie ale mam nadzieje że w końcu się zaaklimatyzuje. Dziś już dała się obwąchać psu. Quote
zootechniczka Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 Wstawiam zdjęcia Kostka w końcu. Bo w sumie to jego galeria. Muszę, choć pewnie nie powinnam zapeszać, wspomnieć że dziś szedł w parku niedaleko bloku na lince ale puszczonej ;). Spotkał samca, niekastrowanego sznaucera miniaturę i co powąchał i na moje wołanie przyszedł co mnie. Małe sukces a cieszy :) .Może jednak czasem warto mu zaufać a nie ciągle go trzymać pod płaszczem pani ;). Quote
Gezowa Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 Oj, znam to... Zaciesz z małych sukcesów u mnie wygląda tak, jakbym co najmniej w totka wygrała :lol:. U nas jeszcze jest "ten okres", więc jak zaufałam młodemu to on po kilku dniach pokazał mi jak bardzo NIE MOGĘ mu ufać... Teraz znowu ciągle na lince, czasami ją puszczę, czasami nie - grunt, że ciągle pod kontrolą. Od dzisiaj zamierzam nic z nim nie robić, bo wydaje mi się, że jest przeforsowany taką pracą i zabawą na każdym spacerze i zaczął mieć to totalnie gdzieś. Rano byłam z nim na krótkiej wycieczce rowerowej, a teraz idę na spacer bez zabawy z nagradzaniem gnojka za samo przyjście na zawołanie. Nic więcej. Zobaczymy jak nam pójdzie :) Oby Kostek nie odwalił ci takiej akcji jak mój młody. Trzymam za was kciuki :) Quote
puchu Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Bardzo współczuję :( Gryzonie stanowczo za krótko żyją. Nowy domownik śliczny i lepszego imienia mieć nie może :grins: Gratulacje sukcesów spacerowych :) Jak wam idzie na agility? [quote name='Asiaczek']I mam pytanie, co to za śmiesznota jest pierwsza z lewej? http://i50.tinypic.com/9vi99x.jpg pzdr. Szczurzyna :D Quote
zootechniczka Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 (edited) Na zachętę z wczorajszego leśnego spacerku :). Dzisiaj byliśmy zapisani na psi spacer organizowany przez dog line, ale niestety pogoda jest gorsza niż wczoraj i wolałam nie ryzykować 14 km spaceru przy takiej pogodzie. Liczę natomiast że spacer w Lesie Kabackim organizowany przez Dog Master, w następną niedziele na który również się zapisaliśmy wypali ;) [video=youtube;ftDgnut7J3M]http://www.youtube.com/watch?v=ftDgnut7J3M&feature=youtu.be[/video] oraz filmik jak mój kochany piesek :diabloti:, stwierdził że śnieg za duży i piłki mi nie przyniesie, niech się pani sama po nią pofatyguje a co ;) [video=youtube;p0iy1B_TKMM]http://www.youtube.com/watch?v=p0iy1B_TKMM&feature=youtu.be[/video] Więcej zdjęć i filmików później. Edited March 10, 2013 by zootechniczka Quote
Sonka95 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Ja też już się nie mogę doczekać spacerku po Lasku Kabackim :cool3: oby pogoda dopisała ;) Quote
Riven Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 (edited) No znalazłam Waszą galerię ;D Zaraz i Tu wstawię fotki Twojego przystojniaka :loveu: Kostek z nową 15-sto letnią koleżanką Brynią <3 Edited March 16, 2013 by Riven wstawienie zdjęć Quote
Sonka95 Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Zdjęcia to macie piękne :) jutro wam wkleje zdjęcie z dzisiaj ;) Quote
Gezowa Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 https://lh4.googleusercontent.com/-rvrGC-_HtxA/UUSxZdvMRpI/AAAAAAAABSc/y2yqCzE23QA/s640/fb13.JPG to jest świetne! :D. Taki urok od niego bije :) Quote
Recommended Posts