Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja niestety samochodem nie dysponuję, sunia ma się świetnie, jak mi się uda wstawię foty,
chętnie dołożę do paliwa, jednak narazie w niczym innym pomóc nie mogę.
Mogę zadzwonić i umówić termin wizyty jednak ktoś musi pojechać do Wrocławia.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka30 napisał(a):
ja niestety samochodem nie dysponuję, sunia ma się świetnie, jak mi się uda wstawię foty,
chętnie dołożę do paliwa, jednak narazie w niczym innym pomóc nie mogę.
Mogę zadzwonić i umówić termin wizyty jednak ktoś musi pojechać do Wrocławia.

Ja też apeluję, żeby ktoś mógł zabrać sunię do wrocławia na wizytę najlepiej w poniedziałek skoro jest umówiona na wtorek na operację. Ja niestety nie mogę jechać do Wrocka, czas mi nie pozwala. Z chęcią dołoże się do paliwka.
Nie powinnyśmy czekać z tą łapką. Na mój gust jest jednak do amputacji. Ona jest całkowicie bezwładna a sunia nie czuje kompletnie nic. Uszkodzone nerwy. Wet wygląda na doświadczonego i czułego na psie nieszczęście. Myślę, że jeśli by miał jakiekolwiek obiekcje co do amutacji to by powiedział. Diagnoza jednak była jednoznaczna.
Jednak, jeżeli uważacie z doświadczenia, że jest jakakolwiek szansa, to proszę, zabierzcie małą do wrocławia!!
Może podajcie agnieszce telefon do niego??
Wiem, ze przez telefon do niczego nie dojdą, ale można powiedzieć co powiedział weterynarz ze Świdnic i jak sunia reaguje na tą łapę.

Posted

pusia2405 napisał(a):
Ja też apeluję, żeby ktoś mógł zabrać sunię do wrocławia na wizytę najlepiej w poniedziałek skoro jest umówiona na wtorek na operację. Ja niestety nie mogę jechać do Wrocka, czas mi nie pozwala. Z chęcią dołoże się do paliwka.
Nie powinnyśmy czekać z tą łapką. Na mój gust jest jednak do amputacji. Ona jest całkowicie bezwładna a sunia nie czuje kompletnie nic. Uszkodzone nerwy. Wet wygląda na doświadczonego i czułego na psie nieszczęście. Myślę, że jeśli by miał jakiekolwiek obiekcje co do amutacji to by powiedział. Diagnoza jednak była jednoznaczna.
Jednak, jeżeli uważacie z doświadczenia, że jest jakakolwiek szansa, to proszę, zabierzcie małą do wrocławia!!
Może podajcie agnieszce telefon do niego??
Wiem, ze przez telefon do niczego nie dojdą, ale można powiedzieć co powiedział weterynarz ze Świdnic i jak sunia reaguje na tą łapę.

Kochani tu link do bazarku dla Suni podnoście jak tylko będziecie mogli: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2908961#post2908961

Posted

Dokladnie tak, Pusia ma rację, oprócz ścięgien jest porażenie stawu promiennego czy cos tak, daleka jestem od fachowości...
Tak jak wspomniałam wstępna wizyta jest na wtorek,więc w poniedziałek musiałoby być wszystko sprecyzowane.

Posted

ostatnim decydentem w tej sprawie powinna być Abpt Sól, ja tylko się nią opiekuję.
Ale oczywiście uszanuję każdą decyzję.
Jestem przekonana że łapka jest do amputacji...
Opieram się jednak na zdaniu weta, który dla mnie jest autorytetem!

Posted

agnieszka 30 chwilka

nie mozna sie zgodzić na amputacje bez konsultacji
BeataJ zaoferowałą pokryc jej koszt
jesli trzeba ja poprosze wplacajacych na uciachów by zgodzili sie zeby przelać z uciehowskiego kilka groszy
skoro jes szansa ratowania łąpki sprobujmy
proszę :-(

amputować chyba zawsze zdazymy a przecież nie odrośnie.......
moze sie myle.........

tu link do kolejnej aukcji na rzecz suni
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40056

prosze dziewczyny nie decydujcie same........
skonsultujcie to

Posted

justynavege napisał(a):
agnieszka 30 chwilka

nie mozna sie zgodzić na amputacje bez konsultacji
BeataJ zaoferowałą pokryc jej koszt
jesli trzeba ja poprosze wplacajacych na uciachów by zgodzili sie zeby przelać z uciehowskiego kilka groszy
skoro jes szansa ratowania łąpki sprobujmy
proszę :-(

amputować chyba zawsze zdazymy a przecież nie odrośnie.......
moze sie myle.........

tu link do kolejnej aukcji na rzecz suni
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40056

prosze dziewczyny nie decydujcie same........
skonsultujcie to

Zgadzam się z Justyną jeden dzień nie zaszkodzi...teraz tylko transport i koniecznie umówić się na wizytę z tym wetem we Wrocku. Aga30 nikt nie neguje kompetencji Waszego weta ale konsultacja nie zaszkodzi przecież (ja pomimo olbrzymiego zaufania do swojego powazniejsze rzeczy...ot chocby podejrzenie przetrwałego rdzenia chrzęstnego kosultowałam z kilkoma i na szczęście - pies biega i rosnie a miał byc cięty i to obie łapy). Nie można składać decyzji na barki jednej osoby...DZIEWCZYNY JEŚLI ISTNIEJE CIEN SZANSY NA URATOWANIE ŁAPKI...CHOCBY CIEŃ DAJMY MAŁEJ TĄ SZANSĘ...I WY I MY BĘDZIEMY MIAŁY SPOKOJNE SUMIENIE, ŻE ZROBIŁYSMY WSZYSTKO.

Posted

Molkas własnie :)
ubrałaś w słowa to co w mej głowie...........
nie odbierajmy suni szansy na posiadanie czterech łap sprawnych........
amputacja to taka ostateczna droga na ktora zawsze jest czas..........

Posted

Dziewczyny, spróbowac można a nóż widelec postawia suk na nogi jesli nerwy sa do uratowania.

do poniedziałku wieczora trzeba wszystko zapiąc na ostatni guzik tzn transport a tu się pojawia problem......
Aga moze dzwionic i umawiać jeśli bedzie transporcik....wiadomo, my tu z Wałbzycha mamy klape kurna z środkai do przemieszczania się...
trzeba na watek transportowy zaraz wrzócić i przlecieć moze ktoś bedzie jechał.....
no nic trzeba zaczac działać być moze Słonko bedzie miała szanse....

Posted

agnieszka30 napisał(a):
Dokladnie tak, Pusia ma rację, oprócz ścięgien jest porażenie stawu promiennego czy cos tak, daleka jestem od fachowości...
Tak jak wspomniałam wstępna wizyta jest na wtorek,więc w poniedziałek musiałoby być wszystko sprecyzowane.

Agnieszka 30 oprócz transportu małej na konsultację z wetem we Wrocku trzeba byłoby pomysleć, kto z nią może pojechac nie? Sama na bank nie dogada się z wetem...

Posted

Apbt_sól napisał(a):
Dziewczyny, spróbowac można a nóż widelec postawia suk na nogi jesli nerwy sa do uratowania.

do poniedziałku wieczora trzeba wszystko zapiąc na ostatni guzik tzn transport a tu się pojawia problem......
Aga moze dzwionic i umawiać jeśli bedzie transporcik....wiadomo, my tu z Wałbzycha mamy klape kurna z środkai do przemieszczania się...
trzeba na watek transportowy zaraz wrzócić i przlecieć moze ktoś bedzie jechał.....
no nic trzeba zaczac działać być moze Słonko bedzie miała szanse....

Apbt sól ja też jestem za konsultacją, ale jak napisałam post wyżej jeszcze pozostaje sprawa kto z małą jest w stanie pojechać na kosultację...kto ma czas i może go w poniedziałek trochę poświęcić małej...

Posted

agnieszka30 napisał(a):
Aż tak żle nie jest, anatomia nie jest czarną magią,

Aguś co szkodzi spróbować...za to nikt nas nie zbije. Skoro Beata J się zobligowala, że pokryje koszt wizyty...spróbujmy...

Posted

Albo pociąg. Z reguły taniej wychodzi. Jeżeli konsultacja będzie po g. 14, to mogę pojechać z Agnieszką i sunią.
Może się rzeczywiście nic nie da zrobić, a może nie. Lepiej sprawdzić i dać suni szanse na, jakby nie patrzeć, normalniejsze życie i większe szanse na adopcję...

Posted

właśnie albo pociag alem durna pipa......... tylko czy nie za zimno....????? hm....?

a własnie Casia dzis mi busa podpowiedziała..... macie jakies?????
TZN czy jeźdza do wrocka??????