Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapomniałam z tego wszystkiego wam donieśc, sunia pięknie podaje zagipsowaną łapkę!Kuleje coraz bardziej, boli ja, jest czucie.

Czyli jak moze ją podać to znaczy ze rusza i ma czucie, nerwy i sciegna pracują.
Kuleje bo jednak po kilku tygodniach zaczeła przenosic na nią cieżar. Pewnie tez jest jej troche ciezko z tą łapką w gipsie. Moze mieć też otarcia od gipsu. No i pewnie pod paszką też boili bo rusza nią i też trudniej w takim miescu ruchomym goją się rany.
Czy ta paszka już jej się całkiem zagoiła? Czy jeszcze nie?
JAk głęboką miała te rane?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biedny psiaczek....przecież Hallera to w środku miasta a nie jakieś tam zadupie czy odludzie. Ciężko się czyta takie rzeczy. W takich chwilach marzy mi się żeby działała zasada oko za oko , ząb za ząb niezależnie czy winowajca krzywdę wyrządził czlowiekowi czy zwierzęciu. Ale takie czasy nie nastaną niestety :shake:

Slonko, trzymam kciuki za twoją łapkę

Posted

Już odpowiadam..,ranka jest zagojona, ale dziura została...
otarćtam gdzie mogę dojrzeć -nie ma, kupiłam wielką pakę waty i obkładam naokoło, żeby własnie otarc nie było,
A to że kuleje to bardzo dobrze, to bardzo dobrze rokuje!!!
Podawanie łapki świadczy o tym,,ze jest czucie, że pracują ścięgna i mięśnie

Posted

ranka jest zagojona, ale dziura została...

A jak głęboka? Czy to nie powinno się zabliźnić - zasklepić?
Moze ją jeszcze uraza w tym miejscu?
Mam nadzieje ze po zdjeciu gipsu tez bedzie próbowac sie opierac.
Co z ta witamina B w zastrzyku?

Posted

agnieszka30 napisał(a):
głęboka dziurka na 0,5 cm, a do weterynarza udam się jutro.
Możesz mi wytłumaczyć działanie wit B na mięśnie??

To raczej na przewodzenie nerwów. Ale to jest to co wczesniej pisałam

Posted

COMBIVIT inj. 100ml (witamina B1, witamina B2, witamina B6, witamina PP, witamina C)

Co do Vit B i Cocarboxylazy-mają na celu odżywienie komórek i wzomcnienie mięśni

Posted

trochę tak, ale nie do końca, to twarda baba i nie robi nic żeby jej współczuć, zapitala ZE schodów i PO schodach tylko jej na to pozwolić, szczerzy kły na wszystko co ma 4 łapy, obawiam się ze pod tym względem moąe być długo niereformowalna..

Posted

Agnieszko, koniecznie pamiętaj, żeby wziąć faktury (prawdopodobnie na AFN) za wizyty u weta. Na tej podstawie dostanie sunia kasę, która będzie w jej skarpecie. W innym wypadku chyba nie. Musi być faktura
Dlatego, może umówmy się między sobą tutaj, że jeśli będziemy robić jakieś wpłaty na sunię, żeby to szło na konto Agnieszki. łatwiej będzie tymi pieniążkami dysponowac w razie potrzeby. CO WY NA TO?

Posted

Ze strony AFN

Numer konta:
78213000042001038801430001

VWBank

ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

NIP 7412025929
KRS 0000264523

nr konta dla przelewów z zagranicy
INGBPLPW78213000042001038801430001 opłata za przewalutowanie 40zl :/

Na konto wplacajcie nawet najmniejsze kwoty. przydadza sie.

Zasady wypłacania środków z konta:
Generalnie dla wyplaty z konta fundacyjnego _zawsze_ musi być papier (rachunek, f-ra) wystawiony na naszą fundację i o tym pamietajcie.
Przedstawie kilka przypadkow:

Pojedyncza wypłata (na okreslony cel np oplata za weta):
Wypłata na podstawie faktury wystawionej na naszą fundację.

Dla osób, które pobierają pieniądze na więcej niż jeden cel :
Sposób ten, z powodów oczywistych nie będzie dostępny dla każdego: pieniądze są pobierane na podstawie wniosku o zaliczkę i muszą być rozliczone rachunkami lub fakturami w ustalonym terminie, nie pożniej jednak niż kwartał później.

Refundacja poniesionych kosztów: Na postawie rachunku lub f-ry wystawionej na naszą fundację i wniosku o refundację.

Dla domków tymczasowych :
Osobom, które mają pod opieką zwierzaki posiadające na naszym koncie "skarpetki" jeżeli nie mogą potwierdzić fakturami tej opieki, będziemy przekazywać darowizny, zatwierdzane uchwałami Zarządu. Jednocześnie będziecie otrzymywać pisemne informacje, że w konkretnym dniu została Wam przekazana kwota, która ma byc wykorzystana na utrzymanie i np. leczenie konkretnego zwierzaka. Tym sposobem rozwiązany zostanie problem nurtujących sporą grupę osób.

pozostałe przypadki: prosze o kontakt PW ;-)

Posted

Na śmieć zapomniałam wczoraj o aukcji yewci, kurczę, nie wiwem gdzie wpłyną pieniążki, wiem,że to co tam wygrałam wkładam do " portfelika" suni, sprawdzę i poprawię, przepraszam:oops: