Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też już nie nadążam:razz:

Jeśli chodzi o zachowanie Słonka, to myślę, że musiałaby temu przypatrzeć się osoba, która zajmuje się zachowaniem zwierząt i zorientować się o co chodzi.
Przez internet naprawienie zachowania Słonka może być trudne i do tego jeszcze przez osoby trzecie.

W każdym razie znowu będę trzymać kciuki za sunie w poniedziałek.

Posted

Molkas napisał(a):
Jak to w poniedziałek? Z jakiegoś konkretnego powodu jest przsunięta...bo z tego co czytałam to najpierw miała być w piątek, później w sobotę...

Na pewno nie z powodu porządków ...;) np...

Posted

Mam bardzo złe wieści.Ale od początku...
Wiola pamiętasz te wyłysienie koło ogona??
Zaczęłą sobie wygryzać tak bardzo, że polała sie w sobotę krew,
Dostała dziś drugi zastrzyk( steryd) i powoli drapanie i gryzienie mija...
Jak wpadłam w odwiedzinki, suńka tradycyjnie wywaliła koła do góry...
NA podbrzuszu ma guzek, wielkości grochu, widać przez skórę, że jest czarny...jakby krwawy.
Wet nasz dał propozycję, ze usunie go podczas sterylizacji...
I dlatego przeciągam amputację, bo z kikutem i potwornym swędzeniem suńka szału dostanie!

Koszt obecnego leczenia -2 zastrzyki po 15 zł.
Razem 30zł.
I wierzcie mi, mogę gdzieniegdzie przejawiać głupkowate podejście do tematu, ale TEGO psa nie dam skrzywdzić.
Ona jest jak moja.
I chyba wiecie co to oznacza...
Czekamy na ustąpienie drapańska i amputacja na 75% powinna odbyć się w środę.
Najbardziej teraz martwi mnie ten cholerny guz.

Posted

Aga nikt nie chce suni skrzywdzić, a już na bank nikt Ciebie o to nie podejrzewa. Skoro zaistaniała taka sytuacja to jasne, że trzeba z jednym zrobić porządek a dopiero łapka.

Posted

Bardzo się martwię...
wiola zmień tytuł, poproś moda o przeniesienie,...dom już ma na 100%
Chodzę,odwiedzam, wszystko gra...

A co do dzieci, jest już spokój...Aga umie wyegzekwować posłuszeństwo...
Ale ona sama zachowuje sie jak pies po szkoleniu, naprawdę.

Posted

agnieszka30 napisał(a):
Bardzo się martwię...
wiola zmień tytuł, poproś moda o przeniesienie,...dom już ma na 100%
Chodzę,odwiedzam, wszystko gra...

A co do dzieci, jest już spokój...Aga umie wyegzekwować posłuszeństwo...
Ale ona sama zachowuje sie jak pies po szkoleniu, naprawdę.

Aga ale co wet powiedział na te łyse placki-jakie podłoże tego,alergia pokarmowa czy jak...??Ja rozumiem że steryd jest dobry na chwile po złagodzi skutki ale nie przyczyne tego :roll:

Można małą na samo suche z jagnięciną przezucić,bedzie jesc bo to jedno z najmniej alegrizujacych żarć dla psa???

Jezeli małą da sie skusic tylko i wyłącznie na suche z jagnięcina to stane na głowie i jutro przywioze na próbe z 2-3kg

Posted

Kasiu, to leczenie ma włąsnie złagodzić skutki,musimy wreszcie przeprowadzić amputację, Agę od k.... wyzwał pijany sztajmes ,że pies ma łapę złamaną i ona go nie leczy...
A karma jest wołowa i z łososiem, drób odstawiony całkowicie.
Agi nie stać, ale ja kupuję i dajemy radę, jak będzie potrzeba to dam znać!!!
Będę leczyć, nie martwcie się...
Łagodzę skutki uczulenia,amputacja, zaczynam leczenie kompeksowe( wykluczenie nużycy i świerzba), sterylizacja i usunięcie guza.

Posted

OK Aga-ja sie nie martwie bo wiem ze ty swiat do góry nogami postawisz dla Słonka a jak tylko bedziesz potrzebować żarełka to pisz a przy okazji zakupie tran dla małej bo ma duzo kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6 które pomagaja w odbudowie i wzomcnieniu okrywy włosowej.

Posted

agnieszak po doswiadczeniach z Chojrakiem ktory jest alergikiem podpowiem ze jemu pomoglo leczenie sterydami ale konieczne bylo zlikwidowanie alergenu w przypadku Chojrusia to bylo proste bo byl uczulony na siano ale na co jest uczulona Słonko??:crazyeye: jak to sprawdzić ?

Posted

aga widzialam juz takie cuda
tamtego lata z Chojrakiem schroniskowcem jeszcze zasiadłąm na doopie zapalic faje on na smyczy a ja obloczki skowronki ;) po 5 min popatrzylam na niego a on z dupska zrobił sobie prawie kotlet mielony...........