Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

@all
zapraszam na strone:
http://www.meapraetoria.com/mono060.html

wreszcie udało mi sie dokonczyc material o wystawie z Maja 2006! ( a teraz wypadaloby sie zabrac za poprawianie reportazu z 2004...:lol: )

Zdjecia dzieki uprzejmosci Klubu, L. Magula i C. Chemakina.

No i najwazniejsze: dwa psy urodzone w Polsce (nota bene z mojej hodowli) zdobyly wazne tytuly:

ENKELADOS Mea Praetoria (o: Mortero de Almallutx, m: Cala de Can Estruch) - Junior Winner i Best Junior

CENTURIA Mea Praetoria (o: Argos Juhasz, m: Cala de Can Estruch) - CAC i I lokata w otwartej klasie

na tej wystawie CAC przyznawany jest tylko jednej suce i jednemu psu!

---------------------------------------------------------------

Klub zaprasza na nastepna Monografike w ostatni weekend kwietnia 2007, do miejscowosci Arta na Majorce. Sedziowal bedzie Carlos Salas Melero.
Miejmy nadzieje, ze tym razem frekwencja dopisze! a musze zabrac zapas kart pamieci do aparatu

Posted

@Pretoria

Dzięki za informacje,zaraz lecę oglądać fotki,i jak mówią lepiej późno niż wcale;) :)
Gratulacje !!!! dwa psy z Twojej hodowli:crazyeye:
Pozdrowionka dle Leonka:bye: :bye: :bye:

Posted

tak!
ROS urodzil sie 17.10.1993 ze skojarzenia Chimo i Mora, nie ma przydomka, ale jego hodowca jest Gaspar Garcia Pagan, ktory obecnie ma zarejestrowana hodowle jako Rompehuesos.
Ciekawostka:
zgloszony byl takze BRU ur. 02.09.1992, ale niestety nie dojechal...

Ros jak na swoje latka prezentuje sie dosc dobrze, prawda? No i jest naprawde potezny, obecne psy Gaspara nie sa az tak "duze" (tzn. sa masywne, ale raczej w dolnej granicy wzrostu, no poza RAMBO oczywiscie:crazyeye: )

Posted

Moze uda mi sie zobaczyc go na zywo, ciekawa jestem dlaczego akurat on zrobil na J. Sanchezie az takie wrazenie, ze dal mu tytul Zwyciezcy Monografiki. Ogolnie ocenial dosc ostro (stad taka slaba frekwencja?), przeciez nawet psy prezydenta schodzily z bdb. W poprzednich latach nie bylo az tak duzo obnizonych ocen
Moze zdjecia nie oddaja jego uroku, moze w ruchu byl najlepszy? ciezko powiedziec po kilku fotkach.
Wedlug mnie obecnie najlepszym psem Gaspara jest Zeus, a moim rosyjskim przyjaciolom on sie nie spodobal!?
coz, de gustibus non dispotandum est...

Posted

Pretoria napisał(a):

Ros jak na swoje latka prezentuje sie dosc dobrze, prawda?

Pretoria,

Tak, i to napawa mnie największym optymizmem :multi: że mimo iż wiekowy kondycja pozwala mu brać udział w wystawach.

Masz zdjęcie Bru? Wiesz jak wygląda?

Posted

mam chyba tylko jedna jego fotke, w pozycji siad. Jest ciemnym pregusem.

@all
zapraszam ponownie na moja stronke: w dziale Monografica dodalam wyniki wystaw od 1999 roku. Przydaloby sie to jeszcze opatrzyc zdjeciami, ale jeszcze nie wiem co na to autorzy zdjec.