Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mmd']Staram się nie pisać, żeby nie zamulać niepotrzebnie wątku, ale zaglądam i trzymam kciuki.[/QUOTE]
Ja też. Powodzenia pieseczku.

Posted (edited)

Rozmawiałam dzisiaj z szefową kliniki - Kilutek nie chce jeść, je tylko z ręki i tylko ich dodatki do kanapek, psiego nie ruszy - pani doktor pytała, czym ja go karmiłam, czy on był tak karmiony..... ależ skąd! sucha karmę u mnie maja zawsze pieski w miskach "na przegryzkę" a rano i wieczorem gotowany ryż z mięskiem dostają... a Kilusiek nie je, bo go boli po jedzeniu...

dostał surowicę - wszystko ok, bo trochę się pani doktor obawiała przy jego osłabieniu podawać....
i chyba chciała mnie pocieszyć na koniec mówiąc, że dzisiaj jest jakby silniejszy odrobinkę
powiedziała, żeby zadzwonić w poniedziałek do niej

edytuję, ponieważ przyszły wpłaty na konto stowarzyszenia zatytułowane "dla Kilerka"

50,- Jacek M. i Anna W,-M. z Wrocławia (11.01.)
10,- Karolina S., Przygodzice (12.01.)
30,- Tomasz O. z Wrocławia (12.01.)

za całego serca dziękuję za wpłaty i za wielką pomoc, jaką od Was wszystkich otrzymałam - tę materialną i tę duchową
DZIĘKUJĘ !!!!!
i przepraszam, że się tak rozkleiłam, załamałam, poddałam się rozpaczy zamiast wziąć się w garść i walczyć....
gdyby nie Wasza pomoc.....

Edited by mari23
Posted

Witajcie w niedzielny zimowy poranek :-)
Kilerku wracaj szybko do zdrowia bo ktoś bardzo tęskni za Tobą :-)
Marysiu - PAMIĘTAJ :) TYLKO JEDNO ... , NIC WIĘCEJ NIE TRZEBA TO WYSTARCZY I SPRAWI WIELKA RADOŚĆ :-)

Posted

Marysiu, ależ nie masz za co przepraszać.

Bardzo bym prosiła osoby które wystawiły jakieś bazarki na Kilutka o podrzucenie mi tu na wątku lub pw linków ok? Bo się zgubiłam..

Posted

[quote name='matrioszka2']Jakoś pesymistycznie zabrzmiał twój post , mari23 :-(

starałam się wykrzesać z siebie optymizm i nadzieję i z Wami się z nią podzielić.....
widać jeszcze nie mam na tyle optymizmu.....
mówią, że nieszczęścia parami chodzą - a na mnie ostatnio lawina prawdziwa spadła..... trudno się podnieść...

[quote name='Iljova']Witajcie w niedzielny zimowy poranek :-)
Kilerku wracaj szybko do zdrowia bo ktoś bardzo tęskni za Tobą :-)
Marysiu - PAMIĘTAJ :) TYLKO JEDNO ... , NIC WIĘCEJ NIE TRZEBA TO WYSTARCZY I SPRAWI WIELKA RADOŚĆ :-)

tak, teraz bez względu na to, jak długo i ciężko Kilerek by nie chorował - dla Was wszystkich kochanych za serce i pomoc mam jedno:

Z CAŁEGO SERCA BARDZO, BARDZO WAM DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='Iljova']Proszę...To wspaniałe uczucie móc pomagać komuś takiemu jak Ty :loveu::loveu::loveu: i pozostali się ze mną na pewno zgodzą :loveu::loveu::loveu:

Pewnie , że się zgodzimy:)!!

Wczoraj rozmawiałam z panią Marysia i miała już dużo lepszy humor:)

DLA PANI MARYSI ZA JEJ WIELKIE SERCE!!!!!

Posted

[quote name='_ogonek_']Marysiu, ależ nie masz za co przepraszać.

Bardzo bym prosiła osoby które wystawiły jakieś bazarki na Kilutka o podrzucenie mi tu na wątku lub pw linków ok? Bo się zgubiłam..[/QUOTE]

Ogonku w poście 4 lub 5 dodałam wszystkie linki o których wiem.

Będę jutro na dogo :)

Posted

[quote name='Bjuta']Poproszę o dane do przelewu.

Na pierwszej stronie jest podane, ale proszę bardzo:

WPŁATY NA LECZENIE KILERKA PROSIMY KIEROWAĆ NA KONTO STOWARZYSZENIA:
(pod jego opieką jest Kiler, Marysia to zawsze zaznacza)

85 9589 0003 0007 2023 2000 0010

Adres:
ul. Sienkiewicza 10A
55-320 Malczyce

z dopiskiem:
NA leczenie KILERKA

Dziękujemy za wsparcie Kilerka i jego BDT :) :loveu:

Posted

Rozmawiałam z Marysią. Kilutek być może niebawem opuści Klinikę. Wygląda na to, że bóle po jedzeniu ustąpiły lub są mniej dolegliwe. Niestety nadal nie ma apetytu. Być może jest to związane z tęsknotą za domem - taką mam nadzieję.

Trzymajcie mocno kciuki.

Posted

[quote name='Marinka']Rozmawiałam z Marysią. Kilutek być może niebawem opuści Klinikę. Wygląda na to, że bóle po jedzeniu ustąpiły lub są mniej dolegliwe. Niestety nadal nie ma apetytu. Być może jest to związane z tęsknotą za domem - taką mam nadzieję.

Trzymajcie mocno kciuki.[/QUOTE]
No jak to "trzymajcie"?
Przecież nie było pozwolenia na zaprzestanie trzymania.Odkąd Kiluś choruje to wszystkie kciuki wszechświata są mocno zaciśnięte nie tylko za jego zdrowie ale i za całą rodzinkę ogonków które u mari23 mieszkają.Za opiekunkę ogonków też!
:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='PACZEK']No jak to "trzymajcie"?
Przecież nie było pozwolenia na zaprzestanie trzymania.Odkąd Kiluś choruje to wszystkie kciuki wszechświata są mocno zaciśnięte nie tylko za jego zdrowie ale i za całą rodzinkę ogonków które u mari23 mieszkają.Za opiekunkę ogonków też!
:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE]

No masz rację - źle się wyraziłam :oops::oops::oops:
Zaciskajcie mocno! Od teraz MUSI BYĆ TYLKO DOBRZE!

Posted (edited)

[quote name='Marinka']Rozmawiałam z Marysią. Kilutek być może niebawem opuści Klinikę. Wygląda na to, że bóle po jedzeniu ustąpiły lub są mniej dolegliwe. Niestety nadal nie ma apetytu. Być może jest to związane z tęsknotą za domem - taką mam nadzieję.

Trzymajcie mocno kciuki.

dziękuję Wam wszystkim za kciuki i modlitwy, za pomoc wszelką i wsparcie duchowe, kiedy się "posypałam" i załamałam....

rozmawiałam dzisiaj długo z doktor Hanusz - jutro wybieram się po Kilerka, ponieważ:

- stan się nie pogarsza, ani też nie poprawia, chociaż przez weekend i w nocy dzisiaj kaszlał troszeczkę
- psiak nie chce wcale jeść, tylko odrobinkę, z ręki i tylko kanapkowe specjały, psiego nie ruszy nawet z ręki, ani suchej, ani puszki, ani saszetki - może to tylko z tęsknoty, ale pewności nie ma
- jest przerażony i zestresowany, więc trudno określić, czy tak go coś boli, czy tylko ze strachu piszczy, jak się go dotyka
- dostał surowicę, leki bierze, będzie miał wypisane do domu i szkoda malca tak dalej stresować - być może w domu poczuje się lepiej, a jeśli nie - można go wozić na zastrzyki i kroplówki, nie stresując rozłąką

w domu bardziej będzie widać, jak on sie czuje - czy będzie jadł i czy go coś boli

to takie streszczenie tego, co pani doktor powiedziała, tak więc jutro około 14 - 15 odbiorę maluszka ze szpitala

i jeszcze bardzo dziękuję za wpłatę - na konto Stowarzyszenia wpłynęło:

100,-na leczenie Kilerka - Paweł Piotr W. z Wrocławia

właśnie się zastanawiam, czy fakturę za szpital wziąć na swoje nazwisko, czy też na stowarzyszenie....

Edited by mari23
Posted

[quote name='Marinka']Kochani przypominam o jednej z form pomocy Kilerkowi i jego BDT - Aukcja Allegro trwa jeszcze 8 dni. Zapraszam gorąco:) POMÓŻMY.

Pamiętając że: " Jeden wszystkich nie wspomoże, ale wszyscy jednego tak"

http://allegro.pl/ratunku-nosowka-pomocy-kiler-potrzebuje-pomocy-i2050063322.html#tabsAnchor

wpłaty z allegro zostaną tutaj dokładnie rozliczone, a ja sumuję podawane wcześniej wpłaty, aby jawnym było, ile wpłynęło dla Kilerka:

50,- Jacek M. i Anna W,-M. z Wrocławia (11.01.)
10,- Karolina S., Przygodzice (12.01.)
30,- Tomasz O. z Wrocławia (12.01.)
100,- Paweł Piotr W. z Wrocławia (13.01.)

190,- razem wpłaty na konto Stowarzyszenia
250,- pomoc klubu Baloniarek

Koszty:
286,20 faktura za leczenie w Środzie Śląskiej
100,- surowica 5 szt. - od Tomka ( zapłacił 200 złotych,połowę wziął tylko ode mnie, resztę - dla Kilerka ofiarował)

Jeżeli coś przeoczyłam - bardzo proszę mnie poprawić

Posted

[quote name='PACZEK']No jak to "trzymajcie"?
:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE]

Jak najbardziej :)

Posted

podczytuje cały czas i mocno zaciskam piąsteczki:kciuki:

Teraz Kilerek wróci na stare śmieci i poczuje się lepiej. Napewno w klinice był zagubiony i tęsknił... Cieszę się, że z resztą psiaczków ok.

Posted

_ogonek_ napisał(a):
Marysiu, ja przepraszam że to ty musisz rozliczać Kilerka, ja miałam to zrobić :(
a jak z kliniką, pewnie dużo tam wyjdzie...

Dzisiaj będzie wszystko jasne....

Posted (edited)

Kilerek właśnie wyrusza do domu. Zmizerniał chłopaczek...

Cieszył się bardzo jak zobaczył Marysię...merdał ogonkiem i wycałował jej buzię :)
Jest słabiutki, nie miał siły wskoczyć na kolanka.
Teraz będzie dochodził do siebie w domu, wśród ludzi i psiaków które kocha :lol:

Nie zdołałam dłużej porozmawiać z Marysią, bo zgubiłyśmy zasięg

Edited by Marinka