_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Myślę, że spróbować trzeba wszystkiego. Marysia jutro skonsultuje podanie tego leku Zylexis z wetką. Quote
matrioszka2 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Może nie jest choróbsko jeszcze tak zaawansowane ... Quote
mmd Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 matrioszka2 napisał(a):Jeżeli można psa uratować za 180 zł (na początek) to myślę, że z obecnymi tu na wątku nie będzie problemu uzbierać tej kwoty.Tak myślę ja.Co myślą pozostali ? Nie będzie problemu. "Baloniarki" się dołożą na pewno - idę składać wniosek. Wyzdrowiej piesku. Quote
Marinka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) [quote name='LisPustyni']Aczkolwiek miejcie swiadomosc, ze w tym wieku pies ma naprawde male szanse. Niestety. Proszę mi tu nie zionąć takim myśleniem... :razz: Obowiązuje TYLKO POZYTYWNE MYŚLENIE KILEREK jest dobrze odżywiony...DA radę I JUŻ A tak w ogóle mam inne info (od doświadczonych wetów) i związane z tym własne doświadczenie...mniejsze szanse ma szczeniaczek, niż dorosły pies. Nawet w wieku Kilerka, bo to nie jest stary pies. "Mój" Maksio nie był wcale taki młody... a przeżył i żyje sobie dalej. Edited January 10, 2012 by Marinka Quote
Marinka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='Erica']Przypadkiem zobaczyłam wątek. :( Koszmar :( Na dniach będę robiła bazarek dla Tiary ( też psina mari23), jeśli mari się zgodzi to zrobię większy - dla obu psiaków. Bazarek miałam robić jeszcze w święta, ale aparat wylądował w serwisie i do tej pory czekam aż wróci. A mogę dorzucić trochę ciuchów nowych w małym rozmiarze? Quote
NikaEla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Może osobny bazarek dla Kilerka by zrobić, nie łączyć celów. Ale ja niestety nie mam już prawie fantów, Quote
_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Ja mam sporo fantów od Magdy ulv na szczylki... Chyba się nie pogniewa, bo nie dodzwoniłam się do niej jeśli zrobię bazarek 50/50 szczylki i Kilerek. Quote
NikaEla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 _ogonek_ napisał(a):Ja mam sporo fantów od Magdy ulv na szczylki... Chyba się nie pogniewa, bo nie dodzwoniłam się do niej jeśli zrobię bazarek 50/50 szczylki i Kilerek. na pewno nie, rób rób :) Quote
_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Nikaragua napisał(a):na pewno nie, rób rób :) ale jutro... już zawaliłam ogłoszenia.... zabiją mnie kiedyś.... Quote
emilia2280 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Sluchajcie, w Czechach jest surowica typowo ukierunkowana na parwowirozé, nic wiécej. My mamy taká wlasnie surowicé, resztki. Jesli na nosówké, to jest mowa o staglobanie/interferonie. To sié kupuje na Slowacji, nie w Czechach. No i zróbcie ten test na nosówké o któym mówi LisPustyni. Quote
mmd Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Na tym wczęsniejszym wątku: elik napisał(a):Zapytaj weta czy mogłaby być krew od szczeniaka, który niedawno przechodził parwo, potem nosówkę. Jeśli masz takie możliwości, to chętnie kupiłabym od Ciebie kilka fiolek tej surowicy na parwo, poważnie. Quote
_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 WYjaśnię MArysi co i jak, ona nie może się zalogować na dogo, coś ją wywala. Quote
NikaEla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 czytałyście??? [quote name='kaja69']Ginn do mnie napisała,ze ma takiego ozdrowieńca i pyta czy surowica potrzebna... Quote
Marinka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 emilia2280 napisał(a):Sluchajcie, w Czechach jest surowica typowo ukierunkowana na parwowirozé, nic wiécej. My mamy taká wlasnie surowicé, resztki. Jesli na nosówké, to jest mowa o staglobanie/interferonie. To sié kupuje na Slowacji, nie w Czechach. No i zróbcie ten test na nosówké o któym mówi LisPustyni. Kilerek to miał już dwukrotnie robiony test na nosówkę! Z pozytywnym wynikiem. No to jak to w końcu jest w tą surowicą na nosówkę? Czechy? Słowacja? Quote
mmd Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 A to u Baloniarek: Drzagodha napisał(a):Pisałam już na jamnikach - miałam w schronie suczkę, która w zeszłym roku wyszła nam z nosówki. Jest już adoptowana, postaram się skontaktować jutro z właścicielami... Ile krwi potrzeba? Quote
Marinka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) [quote name='Nikaragua']czytałyście??? Napisał kaja69 Ginn do mnie napisała,ze ma takiego ozdrowieńca i pyta czy surowica potrzebna... Ale gdzie pisała? oczywiście, że jest potrzebna! Edited January 10, 2012 by Marinka Quote
emilia2280 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Marinka napisał(a):Kilerek to miał już dwukrotnie robiony test na nosówkę! Z pozytywnym wynikiem. No to jak to w końcu jest w tą surowicą na nosówkę? Czechy? Słowacja? Zdecydowanie Slowacja. Mam nadziejé ze Ginn nie pisze o moim Brunonku, on jest dopiero po parwo, ale moze ma innego psiaka. EDIT: Ginn ma naszá surowicé, czyli tez czeská ;/ Quote
_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Drzagodha jest w zasadzie blisko... Jeśli ktoś będzie miał informacje konkretnie odnośnie tego że ma psiaka to prosimy o kontakt. mój nr tel. 790 241 451 proszę o smska, bo nie odbieram telefonów od rana aż do 15, odpiszę na pewno, rozmawiać nie mogę tylko. Quote
_ogonek_ Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 emilia2280 napisał(a):Zdecydowanie Slowacja. Mam nadziejé ze Ginn nie pisze o moim Brunonku, on jest dopiero po parwo, ale moze ma innego psiaka. EDIT: Ginn ma naszá surowicé, czyli tez czeská ;/ Też pomyślałam o Brunonku. Idę go ogłaszać :roll: Ale jak parwo to nam się nie przyda raczej :( Quote
emilia2280 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 _ogonek_ napisał(a):Też pomyślałam o Brunonku. Idę go ogłaszać :roll: Ale jak parwo to nam się nie przyda raczej :( hehe, bédé wdziéczna, ja Ci przeslé za 2 pakiety dziada. Quote
Marinka Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='mmd']A to u Baloniarek: Napisał Drzagodha Pisałam już na jamnikach - miałam w schronie suczkę, która w zeszłym roku wyszła nam z nosówki. Jest już adoptowana, postaram się skontaktować jutro z właścicielami... Ile krwi potrzeba? Dlaczego nie ma tego na wątku tu? Ile krwi?? Wet mi powiedział , że 15ml (żeby uzyskać 5ml surowicy) oczywiście dla jednego psa. Quote
Drzagodha Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Jestem. Jak zastanę jutro właścicieli w domu, to spróbuję pogadać z nimi, żebym mogła zabrać sukę od razu do lecznicy, w której przebywa Kiler. Nie będzie problemu z przewozem surowicy. Mam nadzieję, że się zgodzą... Quote
barb Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Drzagodha napisał(a):Jestem. Jak zastanę jutro właścicieli w domu, to spróbuję pogadać z nimi, żebym mogła zabrać sukę od razu do lecznicy, w której przebywa Kiler. Nie będzie problemu z przewozem surowicy. Mam nadzieję, że się zgodzą... Trzymam kciuki, żeby sie zgodzili. Quote
Ginn Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Oczywiście, że myślałam o Brunonku. Nie wiedziałam, że surowica na parwo nie działa na nosówkę. Sorki za wprowadzenie w błąd. Quote
Recommended Posts