Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jestem właścicielką 3-letniego rottweilera. Parę miesięcy temu Drako zaczął agresywnie reagować na dzieci. Próbowałam sama uporać się z takim zachowaniem ale rezultatów nie było.
Przez znajomą dowiedziałam się o Kasi Duszyńskiej z Poznania, która pracuje, z dobrymi rezultatami, z psami agresywnymi.Umówiłam się na konsultację i od razu widziałam poprawę w zachowaniu psa. Przed nami jeszcze 1,2 spotkania. Póki co jestem bardzo zadowolona z Kasi i jej podejścia do psa. Mam nadzieję, że niedługo Drako znowu będzie miłym psem i nie będę się obawiała, że zaatakuje jakieś dziecko.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to na priv mogę podać namiary na Kasię.
Uważam, że jest świetną specjalistką.

Posted

A ja uważam , że to autoreklama :) Trudno uwierzyć w to, że po jednym spotkaniu pies nagle się zmienia ... Ok przy specjaliście i owszem ... Ale jednak psiak ma wyrobione nawyki związane z opiekunką i osobami (np. dziećmi) które atakował. I jeżeli ta Kasia jest taką specjalistką to nie trzeba się reklamować na forum bo jeden klient przyciąga pięciu innych...

Posted

Witam
Po pierwsze - nie napisałam, że Drako atakował dzieci!!!!!
Po drugie - dlaczego twierdzisz, ze pani Kasia nie jest specjalistą? Znasz może tą osobę? Obserwowałeś może jak pracuje??
po trzecie - na jakie podstawie twierdzisz, że zachowanie psa to był nawyk a nie reakcja na sytuacje?
po czwarte - jakbyś uważnie przeczytał post to byś zauważył, że napisałam o jeszcze 1,2 spotkaniach...
po piąte - jeśli twierdzisz, że mój post jest autoreklamą to musiałabym być Kasią... a z tego co mi wiadomo to nią nie jestem!!!
po szóste - jeśli nie wierzysz, że po spotkaniu może coś się zmienić w zachowaniu psa to zapraszam do Poznania, umówię Cię z Kasią i będziesz miał sam się okazję przekonać...
Ale wydaje mi się, że nie skorzystasz z mojej propozycji... bo przecież już sobie wyrobiłeś zdanie na temat Kasi, mnie i przypadku mojego psa...

Posted

olaola915 napisał(a):
Witam,
- Parę miesięcy temu Drako zaczął agresywnie reagować na dzieci.
- Przed nami jeszcze 1,2 spotkania. Póki co jestem bardzo zadowolona z Kasi i jej podejścia do psa. Mam nadzieję, że niedługo Drako znowu będzie miłym psem i nie będę się obawiała, że zaatakuje jakieś dziecko.

Więc co Twoim zdaniem znaczy "agresywna reakcja na dzieci" ? Czyżby nie to, że gdybyś nie trzymała psa np. na smyczy to mógłby (zaatakować) ugryźć dziecko?

Czy ja gdziekolwiek stwierdziłem, że owa Pani Kasia nie jest specjalistka ? Może i jest i bardzo się z tego cieszę.
Po prostu uważam, że pies który kilka miesięcy temu zaczął reagować w określony sposób na dane bodźce, "obiekty" i sytuację nie zmieni się po pierwszym spotkaniu i właśnie to moim zdaniem stało się nawykiem. ale owszem, może inaczej zachowywać się przy specjaliście, który wie w którym momencie skorygować czy odwrócić uwagę psa - co zmniejsza intensywność zachowania na bodźce, które wyprowadzały go z równowagi. - Nie mam racji?

Nie, niestety nie widziałem w jaki sposób pracuje Pani Kasia.
A z Twojej propozycji niestety nie skorzystam bo troszkę daleko mam do Poznania.

PS. Mój pierwszy post w żaden sposób, nie był żadnym atakiem z mojej strony, tylko taka moja refleksja :) Pozdrawiam i życzę sukcesów w pracy z/nad Drakiem.

Posted

Soko napisał(a):
Ahahahahah, przepraszam, musiałam to napisać, takie histeryczne posty w obronie własnej zawsze mnie śmieszą :D (nie o Tobie Gajos)

niektórym to się nieźle nudzi...

• 2 weeks later...
Posted

Soko napisał(a):
Ahahahahah, przepraszam, musiałam to napisać, takie histeryczne posty w obronie własnej zawsze mnie śmieszą :D (nie o Tobie Gajos)

Mnie też :) Ale cóż... Reklama jest dźwignią handlu :) A ta cała Pani Kasia to polski Cesar M. :)

Posted

Witam Państwa. Krytykowanie czyjeś pracy, w przypadku, kiedy nie ma się żadnej wiedzy na ten temat, jest śmieszne i po prostu niekulturalne. Nie macie Państwo pojęcia o tym, jakimi metodami pracuję, ile mam lat doświadczenia w pracy ze zwierzętami za sobą, w co się angażuję...Porównanie mnie do Millana potraktuję jako komplement, a co do Soko, to tu wyśmiewałaś się z Oli, a na innym wątku obraziłaś, bo ktoś złośliwie pokreślił Twój wiek i brak doświadczenia.Cóż.... Katarzyna Duszyńska

Posted

arwena napisał(a):
Witam Państwa. Krytykowanie czyjeś pracy, w przypadku, kiedy nie ma się żadnej wiedzy na ten temat, jest śmieszne i po prostu niekulturalne. Nie macie Państwo pojęcia o tym, jakimi metodami pracuję, ile mam lat doświadczenia w pracy ze zwierzętami za sobą, w co się angażuję...Porównanie mnie do Millana potraktuję jako komplement, a co do Soko, to tu wyśmiewałaś się z Oli, a na innym wątku obraziłaś, bo ktoś złośliwie pokreślił Twój wiek i brak doświadczenia.Cóż.... Katarzyna Duszyńska

Nie krytykuję Pani jako szkoleniowca, to po pierwsze. Po drugie porównanie do C. Milana miało być komplementem, a po trzecie - fakt nie posiadam takich informacji, ale chętnie zapoznam się z nimi na jakiejś stronie www, zawierającej więcej informacji plus certyfikaty. Pozdrawiam.

Ps. A w tak szybką resocjalizację - stałą, bez obecności szkoleniowca po prostu trudno mi uwierzyć, ale cóż...

Posted

olaola915 napisał(a):
Witam,

Jestem właścicielką 3-letniego rottweilera. Parę miesięcy temu Drako zaczął agresywnie reagować na dzieci. Próbowałam sama uporać się z takim zachowaniem ale rezultatów nie było.
Przez znajomą dowiedziałam się o Kasi Duszyńskiej z Poznania, która pracuje, z dobrymi rezultatami, z psami agresywnymi.Umówiłam się na konsultację i od razu widziałam poprawę w zachowaniu psa. Przed nami jeszcze 1,2 spotkania. Póki co jestem bardzo zadowolona z Kasi i jej podejścia do psa. Mam nadzieję, że niedługo Drako znowu będzie miłym psem i nie będę się obawiała, że zaatakuje jakieś dziecko.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to na priv mogę podać namiary na Kasię.
Uważam, że jest świetną specjalistką.

Po pierwsze : Bardzo słuszna decyzja o pomocy specjalisty. W tym wypadku było to - moim zdaniem - jedyne słuszne rozwiązanie problemu.
Po drugie : Gdyby post zakończył się na tym stwierdzeniu i prośbie o pomoc w znalezieniu specjalisty, z pewnością nikt by nie przyczepił się do autorki topiku o reklamę.
Po trzecie : W pozostałych 6 ( sześciu ) postach autorka próbuje zabierać głos autorytatywnie, ale nie omieszka "zahaczyć" o "Kasię z Poznania"
Po czwarte : Autorka użyła słowa "agresja" a nie niepokojące zachowanie i to już po wizycie u specjalisty.
Buzz_marketing jest nie groźny u kogoś kto posiada kilka postów, ale niesmak pozostaje.....
Errare humanum est.... więc może pomyliliśmy się w osądach i może tylko olaola915 chciala się pochwalić postępami swojego pieska....
W takim wypadku ze szczegółami opisała by co się działo z psem i jak z nim usiłowała pracować....

arwena napisał(a):

Posty te to nie krytykowanie czyjejś pracy - bo o żadnej pracy mowy tu nie było....
To odpowiedź na nie jednoznaczny post olaola915
Nie zawsze zgadzam się z Soko czasem wręcz ją wkurzam :lol: ale w tym wypadku muszę przyznać jej rację.
Bardzo chętnie porozmawiam z Tobą arwena ( celowo nie pisze Pani Kasiu - gdyż na forum jesteśmy sobie równi :cool3: )na temat metod resocjalizacji i zmiany zachowania rottweilera po trzech spotkaniach.
Celowo podkreśliłem rasę, bo jako szkoleniowiec z pewnością wiesz o czym piszę :evil_lol:
Milo by było gdybyś jako arwena opisała swoje metody podzieliła się doświadczeniem z forumowiczami.
Przyniosło by to z pewnością więcej korzyści....

GAJOS napisał(a):
Nie krytykuję Pani jako szkoleniowca, to po pierwsze. Po drugie porównanie do C. Milana miało być komplementem, a po trzecie - fakt nie posiadam takich informacji, ale chętnie zapoznam się z nimi na jakiejś stronie www, zawierającej więcej informacji plus certyfikaty. Pozdrawiam.

Ps. A w tak szybką resocjalizację - stałą, bez obecności szkoleniowca po prostu trudno mi uwierzyć, ale cóż...

W twoim Ps jest Acu rem tetigisti jak mówił Plaut czyli mówiąc po ludzku Trafiłeś w sedno.
Pozdrawiam
Zbyszek