eurydyka Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 niezle zescie go odmienily :) myslalam, ze dam rade pomoc troszke finansowo, ale niestety dostalam po tylku przez problemy z kregoslupem (Marka troszke sie orientuje) jak sie uda cos odlozyc to Wam podesle, ale to chwile potrwa niestety Quote
Ania-Sonia Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Kosmo zmienił się nie do poznania! :crazyeye: :multi: Dorodny psiur! :loveu: Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Kosmo to istny Hawanczyk!!! Kosmo: Pies rasy Hawanczyk: Co Wy na to??? Moje dwie sunie w Avatarku to tez Hawanki, patrzcie jakie maja podobne pysiunie do Kosma! Zalozylam Kosmowi watek w dziale "Pozostale Rasy Ozdobne". Tam siedzi duzo milosnikow bichonow, w tym bichonow Hawanskich...wiec moze ktos go zauwazy i pokocha...? Oto ten watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=39246 Wkleilam tam fotki Kosma przed obcieciem wlosow zeby bylo wieksze podobienstwo do Hawanczyka. Niestety nie mialam fotki obcietego Hawanczyka zeby wstawic z Kosma ostatnimi zdjeciami, ale tez byloby podobienstwo... Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 eurydyka napisał(a):teraz to chyba ogolony hawanczyk:))) Niestety nie mam zadnych fotek z ogolonymi Hawanczykami :evil_lol: , chociaz jedna z moich sunieczek tez musiala byc ogolona po spedzeniu 4 miesiecy w malej klatce w sklepie zoologicznym...:shake: , i ogolony Kosmo tez jest podobny do ogolonego Hawanczyka ;)... Quote
zasadzkas Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Jakie tu atrakcje, Kosmo hawańczyk :multi: No, i super! Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Sabina02 napisał(a):Kosmo to istny Hawanczyk!!! Kosmo: Pies rasy Hawanczyk: Co Wy na to??? Moje dwie sunie w Avatarku to tez Hawanki, patrzcie jakie maja podobne pysiunie do Kosma! o ja cie kręcę! Faktycznie - mamy do wyadoptowania ślicznego hawańczyka!!!!!! :multi: Zaraz zmieniam temat - takie cacuszko, i do tego grzeczne i kochane - i nikt go nie chce????? :crazyeye: * * * PS. WAżNE INFORMACJE: "Kosmo" ma ok. 4 lata, wys. jakieś 25-30 cm, waży 6,9 kg, no i nie ma jednego oczka - czego w ogóle nie widać, bo ma ładne zagojone. Jest cichutki i grzeczny (nie nadaje się jako piesek dla dzieci!). W sprawie jego ADOPCJI można dzwonić do mnie: 0-507920043 lub pisać: dogomarka@gazeta.pl Quote
Bodziulka Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Sabina02 napisał(a):Kosmo to istny Hawanczyk!!! Kosmo: Pies rasy Hawanczyk: jakby się tak bliżej przyjżeć, to można by powiedzieć, że na fotkach są bracia bliźniacy ;) Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Asiaf1 rozmawiała z Panią, która opiekuje się tymczasowo Kosmo - i ta Pani stwierdziła, że jeszcze nigdy nie miała do czynienia z tak grzecznym psem! :loveu: Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 Kosmo na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=160895661 Quote
zasadzkas Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Mam pytanie: czemu nie nadaje się do domu z dziećmi? Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 bo ja nie lubię dzieci ;) A poważnie - nie napisałam, że "nie nadaje się do domu z dziećmi", tylko że "nie nadaje się jako pies dla dzieci" - co oznacza mniej więcej, że jeśli ktoś szuka małego pieska żeby się dzieci nim bawiły - to ten absolutnie nie wchodzi w grę, bo jest bardzo spokojnym i wrażliwym stworzeniem, potrzebującym czułej opieki i spokoju a nie zabawy i szaleństw. Quote
zasadzkas Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Tak podejrzewałam, to był tekst dla głupoli :p Skrót myślowy. Czy mam skasować zapytanie, żeby nie wystraszało? Czy zostawiamy razem z odpowiedzią? Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 zostawiamy wszystko jak jest :p (bo wiem z doświadczenia, że jak się pojawi do adopcji mały piesek przypominający maskotkę, to zaraz dzwonią w jego sprawie mamy kilkulatków po "pieska dla dzieci" :cool3:) Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 zasadzkas napisał(a):Jakie tu atrakcje, Kosmo hawańczyk :multi: No, i super! Nie widzialam Kosma na zywo, ale ze zdjec to bardzo podobny. Wlasciwie jedyna roznice jaka widze to w uszkach. Hawanczyki maja uszka na dol, a Kosmo tak bardziej do tylu...a poza tym to caaaly Hawan!:multi: Quote
Marka Posted January 25, 2007 Author Posted January 25, 2007 dokładniej - to Kosmo ma jedno uszko pionowo w dół, a drugie - poziomo :lol: i to mu niesamowicie dodaje uroku :loveu: Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Marka napisał(a):dokładniej - to Kosmo ma jedno uszko pionowo w dół, a drugie - poziomo :lol: i to mu niesamowicie dodaje uroku :loveu: ooohhh jaki slodki!:loveu: Quote
Ania-Sonia Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Wczoraj, jak zobaczyłam ostrzyżonego Kosma to skojarzył mi się taki obrazek psa rasy bichon frise, też taki śmieszny pucatek :lol: A tu jeszcze lepiej - bichon havanais!!!! Kto by przypuszaczał! Taki arystokrata!!! :cool3: :siara: Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ania-Sonia napisał(a):Wczoraj, jak zobaczyłam ostrzyżonego Kosma to skojarzył mi się taki obrazek psa rasy bichon frise, też taki śmieszny pucatek :lol: A tu jeszcze lepiej - bichon havanais!!!! Kto by przypuszaczał! Taki arystokrata!!! :cool3: :siara: Nasz arystokrata znajdzie napewno arystokratyczny domek...i bedzie sypial w lozeczku i zajadal pysznosci....i bedze miziany, tulony i calowany, bo zasluguje na to...:loveu: Quote
Sabina02 Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Bodziulka napisał(a):jakby się tak bliżej przyjżeć, to można by powiedzieć, że na fotkach są bracia bliźniacy ;) Conajmniej! Ja to bym nawet powiedziala ze to ten sam pies! Kosmo teraz, i Kosmo za jakis czas juz u tego szczesciarza ktory go zaadoptuje...;) Halo Szczesciarzu!!!! Gdzie jestes:candle: ??? Popatrz jakie Cudo czeka na Ciebie!!! Quote
Sabina02 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Kosmo w kolejnych ogloszeniach: http://www.adopcje.org/adopcja3603.html http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=24694&id_kat=11 Quote
Sabina02 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 No kto zgadnie? Ktory to ja, a ktory moj kolega Bichon Havanais???? A moze to moj brat blizniak??? :siara: :siara::siara: Quote
Marka Posted January 26, 2007 Author Posted January 26, 2007 Nikt nie dzwoni po małego śliczniaka :shake: dobrze, że ma chociaż dogo-ciocię Sabinę, która go winduje na górę listy :calus: Quote
Sabina02 Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Marka napisał(a):Nikt nie dzwoni po małego śliczniaka :shake: dobrze, że ma chociaż dogo-ciocię Sabinę, która go winduje na górę listy :calus: Beda dzwonic, zobaczysz...:lol: Ogloszenia dopiero co byly wstawione. A na tym nie skonczylam, bede wklejac do oporu...:razz: . Quote
Recommended Posts