Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dziewczyny byly dzis w pod bydgoskim Myslecinku na spotkaniu bydgoskich bulw (i nie tylko) i na terenie zamknietym moglam spuscic obie :lol:,balam sie troche ,bo obie dziewczyny ,bedac na smyczy ,rzucaja sie na wszystkie psy....i wszystko co sie rusza....:evil_lol:,ale bylo ok . Lula byla najbardziej fotografowana bulwa,pewnie z racji tuszy :diabloti: ;oczywiscie byla bardzo towarzyska i przytulasna,nawet podlaczyla sie do pana ,ktory karmil swoja goldenke :evil_lol:,zawarczala dopiero wtedy ,gdy anglik zabral jej pilke (musial oddac) !!!!:mad:.O Beke bardziej sie balam ,bo to jednak sunia z przeszloscia ,ale jestesmy z niej i jej zachowania DUMNI !:loveu:. Dziewczyna wracala na kazde zawolanie,odpuszczala gryzienie na fe ,aczkolwiek upodobala sobie jednego sznupa i niemilosiernie go gnebila :placz:-gonila i lapala za szyje ,ale zawolana -odpuszczala :multi:,za miesiac wybieramy sie znowu :eviltong:

Edited by lula2010
Posted

[quote name='lula2010']...aczkolwiek upodobala sobie jednego sznupa i niemilosiernie go gnebila-gonila i lapala za szyje ,ale zawolana -odpuszczala :multi:,za miesiac wybieramy sie znowu :eviltong:

oj tam :lol: bo sznupy po to włąśnie są :diabloti: ...i za miesiąc znowu "na sznupy" :multi:

Posted

[quote name='lula2010'] .O Beke bardziej sie balam ,bo to jednak sunia z przeszloscia ,ale jestesmy z niej i jej zachowania DUMNI !:loveu: Dziewczyna wracala na kazde zawolanie,odpuszczala gryzienie na fe ,aczkolwiek upodobala sobie jednego sznupa i niemilosiernie go gnebila-gonila i lapala za szyje ,ale zawolana -odpuszczala :multi:,za miesiac wybieramy sie znowu :eviltong:[/QUOTE]

To gratki :) Pamiętam jak ze swoim pierwszy raz szłam na takie spotkanie tylko u mnie zlot terrierów typu bull same pity i amstaffy. Trochę się obawiałam i wahałam .Ale ostatecznie się zdecydowałam i również nie żałowałam ...nikt nie ucierpiał a psy dobrze spędziły czas... Takie spotkania są potrzebne i można fajnie obserwować swojego pupila w swoim żywiole czyli stadko nowych znajomych :) :)

Posted (edited)

[quote name='wedara']To gratki :) Pamiętam jak ze swoim pierwszy raz szłam na takie spotkanie tylko u mnie zlot terrierów typu bull same pity i amstaffy. Trochę się obawiałam i wahałam .Ale ostatecznie się zdecydowałam i również nie żałowałam ...nikt nie ucierpiał a psy dobrze spędziły czas... Takie spotkania są potrzebne i można fajnie obserwować swojego pupila w swoim żywiole czyli stadko nowych znajomych :) :)[/QUOTE]
nie wiem czy przejrzalas caly watek-oprocz bulw mamy jeszcze 13-letnia FOXI(domowo BUBA),wlasnie TTB,ale ona nie toleruje juz w tej chwili ZADNYCH psiakow,szczegolnie malych,szczekajacych,natretnych ,biegajacych luzem....jej bulwy to jej wlasne i tylko je toleruje,moga z nia spac,ale wara od miski ,bo zaraz babcia ostrzega warczeniem i zeby pokazuje....nie odwazylabym sie z nia na taki zlot wybrac .....z bulwami byla zapoznawana na obcym terenie i o ile LULE (ciemna)zaakceptowala(jak to szczeniulka) ,to z Beka (,biala bulwa,ktora miala 5 lat jak ja wzielismy z pseudo), bylo juz gorzej:mad:.....przez tydzien albo i dwa pilnowalam sun ,bo byly zgrzyty:mad:...ale wszystko mozna opanowac .....:lol:,chociaz byl moment,ze Bubina byla przez ok 20 min do pol godz w kagancu ,bo strasznie chciala zezrec Beke....:cool3:

Edited by lula2010
Posted

wlasnie dostalam informacje ,ze nastepne spotkanie bulw( i nie tylko),w niedziele 21.04 o godz 13-ej :multi:,na pewno znow sie wybierzemy....:loveu:......a tak na marginesie.....bulwy spia ,glosno chrapia....:diabloti:,ciekawe co je tak ZMECZYLO :evil_lol:

Posted (edited)

Buba jest na wczesniejszych fotkach-bodajze od 41 stronki pt "jak to z panciem WIOSNY szukali nad Kanalem Bydgoskim ",ale nie znalezli i do domu nie przyniesli....:diabloti:

Edited by lula2010
Posted

SĄ :-) Tylko mi się ostatnia strona wyświetliła i pomyślałam, ze wcześniej nic nowego nie było...

Super spacerek :-) Oj, jak mi brakuje takich spotkań... Bulwy miały super zabawe :-)

Posted

[quote name='bira']SĄ :-) Tylko mi się ostatnia strona wyświetliła i pomyślałam, ze wcześniej nic nowego nie było...

Super spacerek :-) Oj, jak mi brakuje takich spotkań... Bulwy miały super zabawe :-)[/QUOTE]
my bylismy pierwszy raz dzisiaj ,bo prawie przez caly styczen i luty bylam chora i bralam antybiotyk,a w marcu nie chcialam ryzykowac ponownego chorobska ....a widzialas jak modelka astunia:diabloti: z panciem wiosny szukala ?:evil_lol:

Posted (edited)

[quote name='monia&nero']http://images10.fotosik.pl/3843/e874808a056cdb36.jpg ten gremlin to jakaś aluzja? nie rozumiem :cool3:
http://images10.fotosik.pl/3850/42842d2d8bec9667.jpg Pańcia puść mnie już :)

Super buldożkowe spotkanko!
...hm.....gdzies tam czytalam ,ze bulwy,ropuchy i gremliny to jedno :diabloti:,a ze zakupilam maskotke na bazarku ,to panciu fotke zrobil :evil_lol: .....a ten biedny bulwa byl tak chudy ,ze jak go wreszcie spuscili ze smyczy ,to balam sie ,ze inne bulwy i drugie psiaki go zdepcza.....:cool3:.

Edited by lula2010
Posted

....chyba faktycznie wiosna sie zbliza,a z nia przesilenie,bo astunia dzis slabiutka ....spacerowac nie chce .....duzo spi....ciezko jej bylo wejsc na drugie pietro.....:shake:

Posted

wczoraj wieczorkiem,po spacerze,Dziewczyny zostaly poraktowane preparatem przeciw kleszczowym :diabloti:,dostaly prosto miedzy lopatki :evil_lol: KLESZCZE-bojcie sie !!!!!:mad:

Posted

[quote name='lula2010']wczoraj wieczorkiem,po spacerze,Dziewczyny zostaly poraktowane preparatem przeciw kleszczowym :diabloti:,dostaly prosto miedzy lopatki :evil_lol: KLESZCZE-bojcie sie !!!!!:mad:[/QUOTE]
a czego używasz? ja frontline combo