lula2010 Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 synowa sie "rozlozyla "na gardlo...wnusio tez cos "zlapal".....synus osobisty na razie "na chodzie" :cool3:....jutro rodzinka ma kontrole u lekarza.... Quote
wilczy zew Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 takie choróbska to efekt braku zimy oraz nagłych skoków temperatury psica ze spaceru wraca utytłana :shake: Quote
lula2010 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 ...nie wiem co sie dzieje z Lula....popuszcza mocz....jakby bezwiednie....wyglada mi na posterylkowe nie trzymanie moczu ....w poniedzialek bulwa pojedzie do weta ...:shake: ....a juz tak dlugo mielismy spokoj z suniami....:shake: Quote
monia&nero Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 kurcze trzymamy kciuki i łapki za zdrówko Luli? a co to znaczy posterylkowe źle zrobiona operacja czy jak? Quote
lula2010 Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 operacja ok,tylko nie ktore suki tak maja np astka mojej cory;chociaz gdzies czytalam ,ze to chodzi o dlugosc kikuta macicy,ktory wet zostawia po sterylce....musze poczytac w necie dokladniej....mysle ,ze zaden wet by sie nie przyznal ,ze cos zrobil nie tak przy sterylizacji ,nawet moj... Quote
monia&nero Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 to w takim razie muszę też dokładnie zgłębić temat bo w przyszłości chce sterylizować Tekę. Mam nadzieję że u Luli to tylko kwestia pęcherza i antybiotyki pomogą. Trzymam kciuki :thumbs::thumbs: Quote
lula2010 Posted March 3, 2013 Author Posted March 3, 2013 bylismy dzis u wnusia,malego lobuziaka :comp26: :loveu: Quote
wilczy zew Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='lula2010']...nie wiem co sie dzieje z Lula....popuszcza mocz....jakby bezwiednie....wyglada mi na posterylkowe nie trzymanie moczu ....w poniedzialek bulwa pojedzie do weta ...:shake: ....a juz tak dlugo mielismy spokoj z suniami....:shake:[/QUOTE] Może to być zapalenie pochwy. Quote
agaga21 Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 lula, u nas etnie na popuszczanie pomaga incurin. 2-3 tygodnie podaję jak problem powraca i na długi czas jest spokój. Quote
lula2010 Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 bylismy dzis z Lula u weta-tradycyjnie zastrzyk na AZS,badania ok ,wet obstawia posterylkowe nie trzymanie moczu:shake:...mala dostala tez tabletki i olej na przyrost siersci ,no i tradycyjnie obie z Beka,ktora byla towarzysko,smakolyki :loveu: Quote
monia&nero Posted March 5, 2013 Posted March 5, 2013 [quote name='lula2010']wet obstawia posterylkowe nie trzymanie moczu:shake:[/QUOTE] i co teraz ? co to oznacza? wiadomo że dostały smakołyki :) kto by się oparł takim cudnym bulwom :) Quote
lula2010 Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [quote name='monia&nero']i co teraz ? co to oznacza? wiadomo że dostały smakołyki :) kto by się oparł takim cudnym bulwom :)[/QUOTE] podaje sie leki,np incurin jak wczesniej pisala u mnie agaga,Lula akurat dostaje hormony ;wet uwaza ,ze pomoga na popuszczanie moczu i zapobiegna dalszym przelysieniom malej ,ktore tez sa na tle hormonalnym...tak bylo z astunia i po podawaniu hormonow wszystko wrocilo do normy....mam nadzieje,ze w przypadku bulwy tez zadzialaja ...:lol: Quote
monia&nero Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 tak się dopytuję bo Teka też będzie sterylizowana. No to trzymam kciuki żeby wszystkie leki ładnie zadziałały. Głaski dla bulwek i astuni Quote
lula2010 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 [quote name='monia&nero']tak się dopytuję bo Teka też będzie sterylizowana. No to trzymam kciuki żeby wszystkie leki ładnie zadziałały. Głaski dla bulwek i astuni[/QUOTE] dzieki za kciuki trzymane za sunie :lol:,pozdrawiamy i tez mamy nadzieje ,ze leki u Luli zadzialaja ,podobnie jak u astuni :lol: z Beka po sterylce i mimo jej przejsc w pseudo nie ma tych problemow (ODPUKAC)!!!!! Quote
lula2010 Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 BEKA jest z nami rok i 2 miesiace :multi: :loveu: Quote
monia&nero Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='lula2010']BEKA jest z nami rok i 2 miesiace :multi: :loveu:[/QUOTE] Super! Cieszę się razem z Wami!!!!! Quote
Oscar Patric Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 [quote name='lula2010']BEKA jest z nami rok i 2 miesiace :multi: :loveu:[/QUOTE] super:) :) Quote
lula2010 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 miala byc juz wiosna a tu wieje i temperatura spada....:angryy: :mad: Quote
lula2010 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 (edited) .....jest cooooraz zimniej.....brrrrrr :shake: ,gdzie ta WIOSNA ????!!!!!:mad: Edited March 8, 2013 by lula2010 Quote
lula2010 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 dobra wiadomosc-Lula juz nie popuszcza :multi:,wet trafil z lekami ,a te zadzialaly....:multi: Quote
lula2010 Posted March 8, 2013 Author Posted March 8, 2013 ....kupilismy wnusiowi perkusje :loveu:,ciekawe jak na nia zareaguja jego rodzice ,jak maly juz ja dostanie...:evil_lol: :diabloti: .....no ,ale dziadkowie sa od rozpieszczania....:loveu: ,a rodzice od wychowywania ....:loveu: Quote
agaga21 Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 [quote name='lula2010']dobra wiadomosc-Lula juz nie popuszcza :multi:,wet trafil z lekami ,a te zadzialaly....:multi:[/QUOTE] to dobre wieści. tak trzymać. Quote
lula2010 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 (edited) u nas ZIMA pelna para....:placz:wieje ,dmucha snieg pada juz drugi dzien....a bylo juz tak wiosennie....:shake: ;bulwy i astunia baaaardzo zmeczone ,bo byly dzieciaki na obiedzie :multi: :loveu: no i sunie musialy pilnowac przez caly czas czy przypadkiem cos nie spadlo na podloge....:evil_lol:.....no i bylo warto ,wnusio pare razy cos wyplul ...:diabloti: :multi: :loveu: Edited March 10, 2013 by lula2010 Quote
monia&nero Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 lula2010 napisał(a):dobra wiadomosc-Lula juz nie popuszcza :multi:,wet trafil z lekami ,a te zadzialaly....:multi: świetnie :multi: Quote
lula2010 Posted March 10, 2013 Author Posted March 10, 2013 lula2010 napisał(a):u nas ZIMA pelna para....:placz:wieje ,dmucha snieg pada juz drugi dzien....a bylo juz tak wiosennie....:shake: ;bulwy i astunia baaaardzo zmeczone ,bo byly dzieciaki na obiedzie :multi: :loveu: no i sunie musialy pilnowac przez caly czas czy przypadkiem cos nie spadlo na podloge....:evil_lol:.....no i bylo warto ,wnusio pare razy cos wyplul ...:diabloti: :multi: :loveu: plany na dzis byly inne -mielismy jechac na spotkanie buldogow w podbydgoskim Myslecinku,ale ze wzgledu na gwaltowny powrot zimy :placz:-odpuscilismy-zal nam bylo bulw,ze beda sie zapadaly w sniegu po brzuszki ....:shake: Quote
Recommended Posts