Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

...nie wiem co sie dzieje z Lula....popuszcza mocz....jakby bezwiednie....wyglada mi na posterylkowe nie trzymanie moczu ....w poniedzialek bulwa pojedzie do weta ...:shake: ....a juz tak dlugo mielismy spokoj z suniami....:shake:

Posted

operacja ok,tylko nie ktore suki tak maja np astka mojej cory;chociaz gdzies czytalam ,ze to chodzi o dlugosc kikuta macicy,ktory wet zostawia po sterylce....musze poczytac w necie dokladniej....mysle ,ze zaden wet by sie nie przyznal ,ze cos zrobil nie tak przy sterylizacji ,nawet moj...

Posted

to w takim razie muszę też dokładnie zgłębić temat bo w przyszłości chce sterylizować Tekę. Mam nadzieję że u Luli to tylko kwestia pęcherza i antybiotyki pomogą. Trzymam kciuki :thumbs::thumbs:

Posted

[quote name='lula2010']...nie wiem co sie dzieje z Lula....popuszcza mocz....jakby bezwiednie....wyglada mi na posterylkowe nie trzymanie moczu ....w poniedzialek bulwa pojedzie do weta ...:shake: ....a juz tak dlugo mielismy spokoj z suniami....:shake:[/QUOTE]

Może to być zapalenie pochwy.

Posted

bylismy dzis z Lula u weta-tradycyjnie zastrzyk na AZS,badania ok ,wet obstawia posterylkowe nie trzymanie moczu:shake:...mala dostala tez tabletki i olej na przyrost siersci ,no i tradycyjnie obie z Beka,ktora byla towarzysko,smakolyki :loveu:

Posted

[quote name='lula2010']wet obstawia posterylkowe nie trzymanie moczu:shake:[/QUOTE]
i co teraz ? co to oznacza?
wiadomo że dostały smakołyki :) kto by się oparł takim cudnym bulwom :)

Posted

[quote name='monia&nero']i co teraz ? co to oznacza?
wiadomo że dostały smakołyki :) kto by się oparł takim cudnym bulwom :)[/QUOTE]
podaje sie leki,np incurin jak wczesniej pisala u mnie agaga,Lula akurat dostaje hormony ;wet uwaza ,ze pomoga na popuszczanie moczu i zapobiegna dalszym przelysieniom malej ,ktore tez sa na tle hormonalnym...tak bylo z astunia i po podawaniu hormonow wszystko wrocilo do normy....mam nadzieje,ze w przypadku bulwy tez zadzialaja ...:lol:

Posted

[quote name='monia&nero']tak się dopytuję bo Teka też będzie sterylizowana. No to trzymam kciuki żeby wszystkie leki ładnie zadziałały. Głaski dla bulwek i astuni[/QUOTE]
dzieki za kciuki trzymane za sunie :lol:,pozdrawiamy i tez mamy nadzieje ,ze leki u Luli zadzialaja ,podobnie jak u astuni :lol: z Beka po sterylce i mimo jej przejsc w pseudo nie ma tych problemow (ODPUKAC)!!!!!

Posted

....kupilismy wnusiowi perkusje :loveu:,ciekawe jak na nia zareaguja jego rodzice ,jak maly juz ja dostanie...:evil_lol: :diabloti: .....no ,ale dziadkowie sa od rozpieszczania....:loveu: ,a rodzice od wychowywania ....:loveu:

Posted (edited)

u nas ZIMA pelna para....:placz:wieje ,dmucha snieg pada juz drugi dzien....a bylo juz tak wiosennie....:shake: ;bulwy i astunia baaaardzo zmeczone ,bo byly dzieciaki na obiedzie :multi: :loveu: no i sunie musialy pilnowac przez caly czas czy przypadkiem cos nie spadlo na podloge....:evil_lol:.....no i bylo warto ,wnusio pare razy cos wyplul ...:diabloti: :multi: :loveu:

Edited by lula2010
Posted

lula2010 napisał(a):
u nas ZIMA pelna para....:placz:wieje ,dmucha snieg pada juz drugi dzien....a bylo juz tak wiosennie....:shake: ;bulwy i astunia baaaardzo zmeczone ,bo byly dzieciaki na obiedzie :multi: :loveu: no i sunie musialy pilnowac przez caly czas czy przypadkiem cos nie spadlo na podloge....:evil_lol:.....no i bylo warto ,wnusio pare razy cos wyplul ...:diabloti: :multi: :loveu:

plany na dzis byly inne -mielismy jechac na spotkanie buldogow w podbydgoskim Myslecinku,ale ze wzgledu na gwaltowny powrot zimy :placz:-odpuscilismy-zal nam bylo bulw,ze beda sie zapadaly w sniegu po brzuszki ....:shake: