Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

dopiero teraz zauwazylam ,ze male paskudy (obstawiam LULE), obzarly w nowym miejscu, drzwi do lazienki :mad:,normalnie jak termity jakies....:diabloti:

Edited by lula2010
Posted

lula2010 napisał(a):
dopiero teraz zauwazylam ,ze male paskudy (obstawiam LULE), obzarly w nowym miejscu, drzwi do lazienki :mad:;normalnie jak termity jakies....:diabloti:

Twoje paskudy jeszcze żrą drzwi :crazyeye::lol: ? Sprę raz a dobrze załatwiła wejściowe i mam spokój. Natomiast Gryzia nie drewienko ale ciuszki centralnie uwielbia rozkładać na części pierwsze co mnie ciut dziwi ale w sume......

Posted

Dżdżowniś napisał(a):
Twoje paskudy jeszcze żrą drzwi :crazyeye::lol: ? Sprę raz a dobrze załatwiła wejściowe i mam spokój. Natomiast Gryzia nie drewienko ale ciuszki centralnie uwielbia rozkładać na części pierwsze co mnie ciut dziwi ale w sume......

na bank zre Lula,nawet jak sa wypsikane preparatem baaaardzo gorzkim -odstraszaczem ,zakupionym u weta :evil_lol:

Posted

dzis jak sunie jadly ,Lula,ktora zjada zawsze pierwsza ,jak zwykle ruszyla w strone miski Beki....i.... tu spotkala malenstwo przykra niespodzianka....:cool3:Beka nie odeszla jak zawsze od miski tylko nagle Lule zaatakowala....:shake:,zdazylam tylko powiedziec fe,nie wolno gryzc malej....,a swoja droga taka nauczka sie Luli przydala,bo astunie odgania od miski ,babcinka sie wkurza,warczy,ale dopiero jak pokaze zeby -Lula odchodzi...ale i tak podpelza bokiem,zeby cos z miski ukrasc :mad:,ostatnio jak jedza musze byc miedzy nimi...:shake: , nigdy jeszcze nie widzialam tak wkurzonej bulwy....:evil_lol: Beka az uszy miala plasko....:diabloti:

Posted (edited)

lula2010 napisał(a):
na bank zre Lula,nawet jak sa wypsikane preparatem baaaardzo gorzkim -odstraszaczem ,zakupionym u weta :evil_lol:

Ja mam wypróbowany sposób na domowych wyżeraczy kabli itp. Kupuje tą najostrzejszą swiezą paprykę peruwiańską jak pamiętam. Halapenio/ habanero /chyba ciągle mi się nazwy mylą/bardzo podobna z wygladu do Naga jolokia. Ona jest paczkowana i nie jakaś mega droga. Koloru od czerwonego pomarańczu po krwstą czerwień. Nie sa takie jak większość papryk z wygladu.Można je łatwo rozpoznac bo owoce są takie jak by drobno pogniecione. Kurde lula są tak ostre że takimi drobinkami jak zaprawisz talerz zupy to możesz nie zjeść. Ja je rozcinam i na żywca smaruje miejsca atakowane albo robie z nich gęsty sosik który mixuje i takim sosikiem smaruje miejsca w których mi dziabągi coś obgryzały.Przy okazji mam ostry sos do papu((: Szczeniory jak raz z tym kable wezmą do pychola to się zaczynają zastanawiać to i może Twoje cholery jak kilka razy im paszczę przypali to im się odechce. Uwaga na ręce. Jak bierzesz paprykę w palce to za skarby nie wsadzaj ich do oczu , nosa czy ust ! Umyj ręce i to barzdo porządnie. U mnie nigdy żadne wetowe odstraszacze nie działały i musiałam sama coś pokombinować. Możesz też popróbować z przecieraniem miejsc ściskanymi skórkami z pomarańczy , grapefrutów czy cytryn. Psy olejków zawartych w skórce nie cierpią bo zawierają naturalne kwasy owocowe aha. Możesz kupić olejek pomarańczowy pamiętaj tylko aby był naturalny taki co go można do masażu ciała stosować. Sztuczne takie do kominków szkodzą.

Edited by Dżdżowniś
Posted

ockhama napisał(a):
właśnie "aż"... :mad: choć może lepiej 2 "in plus" niż 0 :diabloti:

moze uda nam sie "wpasc" na wystawe psow ,ktora u nas w bydzi jest w najblizsza sobote i niedziele ,a takze tzw walentynkowa z soboty na niedziele (do 1-ej w nocy)i.... wtedy beda zdjecia....:loveu:,no chyba ,ze ktos lub cos pokrzyzuje nasze plany....:evil_lol:....w sobote beda gr 1,2,9 czyli min BULWY...:multi::loveu:

Posted

[quote name='lula2010']moze uda nam sie "wpasc" na wystawe psow ,ktora u nas w bydzi jest w najblizsza sobote i niedziele ,a takze tzw walentynkowa z soboty na niedziele (do 1-ej w nocy)i.... wtedy beda zdjecia....:loveu:,no chyba ,ze ktos lub cos pokrzyzuje nasze plany....:evil_lol:....w sobote beda gr 1,2,9 czyli min BULWY...:multi::loveu:

jakie "może"? :crazyeye: jakie "chyba"? :mad: nie ma nic ważniejszego od BULW! było sie nie wygadać :eviltong: a tak foty z wystawy mają być! pakujesz Janka i aparat i focisz i... :multi:

Posted

ockhama napisał(a):
jakie "może"? :crazyeye: jakie "chyba"? :mad: nie ma nic ważniejszego od BULW! było sie nie wygadać :eviltong: a tak foty z wystawy mają być! pakujesz Janka i aparat i focisz i... :multi:

....hm....JANKA to ja MUSZE ZAPAKOWAC,bo to on foci.....:evil_lol:,ja jeszcze nie "ogarnelam" tego aparatu.....:mad: :shake:

Posted

lula2010 napisał(a):
dopiero teraz zauwazylam ,ze male paskudy (obstawiam LULE), obzarly w nowym miejscu, drzwi do lazienki :mad:,normalnie jak termity jakies....:diabloti:

u mnie Teka zajmuje się meblami i rogami ścian :evil_lol:

Posted

wlasnie wrocilismy z wystawy psow,zjemy cos,wyprowadzimy nasze sunie i o 18-ej wyjezdzamy na Nocna Walentynkowa :loveu:,jakie tam byly psie cudenka :loveu:,beda foty :lol:,jutrzejsza wystawe sobie musimy odpuscic,bo cora ma dzis urodziny ,a robi je jutro.....

Posted

[quote name='lula2010']wlasnie wrocilismy z wystawy psow,zjemy cos,wyprowadzimy nasze sunie i o 18-ej wyjezdzamy na Nocna Walentynkowa :loveu:,jakie tam byly psie cudenka :loveu:,beda foty :lol:,jutrzejsza wystawe sobie musimy odpuscic,bo cora ma dzis urodziny ,a robi je jutro.....

Super :)
I bawcie się dobrze. I dalej dziś i jutro.