Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w dzien -16,w nocy prawie -20.....:mad:,a i tak jakis bydlak ukradl nam akumulator ze sluzbowego auta....:mad:......a rok temu cale auto (prywatne):mad:.....ciekawe czy to koniec klopotow w tym roku....

Posted

:hmmmm:...pisalam powyzsze wczoraj....nie wiem czemu "zapisalo sie "dzis....:mad:....troche mroz zelzal w dzien -7 ,ale za to mocno pada snieg :placz: :mad:...sunie nie chca wychodzic na dworki....:cool3:

Posted

[quote name='lula2010']:hmmmm:...pisalam powyzsze wczoraj....nie wiem czemu "zapisalo sie "dzis....:mad:....troche mroz zelzal w dzien -7 ,ale za to mocno pada snieg :placz: :mad:...sunie nie chca wychodzic na dworki....:cool3:

U nas też :grins:
Z tym że psy też nie chcą wychodzic :roll:

Posted

[quote name='Maupa4']U nas też :grins:
Z tym że psy też nie chcą wychodzic :roll:[/QUOTE]

u mnie za to tylko psy chcą
sunie nie wychodzą :grins::grins::grins:

Posted

BEKA po 2 latach bycia u nas(minely 6.01) chyba zostala przywodca stada :diabloti: goni z legowiska astunie,a wczoraj dziabnela LULE,ktora krecila sie w kuchni ,kiedy ja szykowalam suniom jedzenie :evil_lol:

Posted

minusowa temperatura i deszcz pada.....:mad:,zamarza za nim do konca spadnie....:mad:robi sie slisko i malo bezpiecznie.....w tv mowili ,ze to tzw LODOWY deszcz .....:crazyeye:

Posted

[quote name='lula2010']minusowa temperatura i deszcz pada.....:mad:,zamarza za nim do konca spadnie....:mad:robi sie slisko i malo bezpiecznie.....w tv mowili ,ze to tzw LODOWY deszcz .....:crazyeye:[/QUOTE]

niefajnie macie z tym deszczem przy takiej temperaturze :shake:

Posted

[quote name='lula2010']minusowa temperatura i deszcz pada.....:mad:,zamarza za nim do konca spadnie....:mad:robi sie slisko i malo bezpiecznie.....w tv mowili ,ze to tzw LODOWY deszcz .....:crazyeye:[/QUOTE]
u nas też tak było niedawno. nic przyjemnego, wszystko po 2 dniach było pokryte grubą warstwą lodu. na szczęście mamy w końcu odwilż...oby to już wiosna szła.

Posted

wieczorem ,w nocy i rano temperatura na minusie :mad:,w dzien plusowa :lol: i raz plucha raz slisko :evil_lol:,ale wazne zeby juz mrozy w dzien nie wrocily ,bo sunie chetnie na dwor wychodza ,a astunia "bryka "jak zrebak :loveu:

Posted

[quote name='unikatowydiament']doberek :)[/QUOTE]
doberek :lol:,wczoraj caly dzien bylam u KUBUSIA i przyznam ,ze wrocilam wieczorem lekko zmeczona(kondycja nie ta ):cool3: :diabloti:,w sobote ,niedziele i w nocy w bydzi wystawa WALENTYNKOWA psow ...wybieramy sie jutro ,bo beda grupy: 1,2 i 9 oraz na nocna (wszystkie grupy):eviltong:.....w niedziele cora ma urodziny ,wiec te sobie odpuscimy....poza tym trzeba zajrzec do starszego z wnukow SZYMKA ,bo syn z synowa sa sluzbowo w Austrii od srody ,a maly u drugich dziadkow....:lol:......czyli weekend pracowity nam sie zapowiada :evil_lol:,a tu jeszcze swoje sunie trzeba "ogarnac"....pogoda okropna....:mad:pada deszcz....jest bloto ,resztki sniegu ,pod nim lod :angryy:,trzeba uwazac zeby tzw gleby nie zaliczyc i starac sie pion trzymac :evil_lol:

Posted

zgodnie z planem wczoraj zaliczylismy dzienna i nocna WALENTYNKOWA wystawe psow w BYDGOSZCZY :eviltong:,poznalismy w realu TEKE (sunie Moniki ),mala na zywo jest przesliczna ,taka kompaktowa;jej Panciostwo sa bardzo sympatyczni :loveu:,kibicowalismy sunieczce jak byla na ringu...potem beda foty ,a za chwile idziemy do starszego z wnukow Szymusia :loveu:,zostaja jeszcze do ogarniecia urodziny Cory....:loveu:i.....po weekendzie :cool3:...nastepny za tydzien :diabloti:...mam nadzieje ,ze juz nie na takim biegu....oczywiscie na wystawie byly jeszcze inne rasy ....ale bulwy to bulwy .....aczkolwiek na nocnej byly moje rowniez ulubione bulki ,asty i staffiki ...:loveu:

Posted

smutna wiesc dla mnie dzis-astunia KORBA wrocila z drugiej adopcji....:shake:.......wesola-kotka perska LARA z bydgoskiego schroniska poszla do domu....:multi:.......syn z synowa szczesliwie wrocili z wojazy....:lol:

Posted

[quote name='lula2010']zgodnie z planem wczoraj zaliczylismy dzienna i nocna WALENTYNKOWA wystawe psow w BYDGOSZCZY :eviltong:,poznalismy w realu TEKE (sunie Moniki ),mala na zywo jest przesliczna ,taka kompaktowa;jej Panciostwo sa bardzo sympatyczni :loveu:,kibicowalismy sunieczce jak byla na ringu...[B]potem beda foty[/B] ,a za chwile idziemy do starszego z wnukow Szymusia :loveu:,zostaja jeszcze do ogarniecia urodziny Cory....:loveu:i.....po weekendzie :cool3:...nastepny za tydzien :diabloti:...mam nadzieje ,ze juz nie na takim biegu....oczywiscie na wystawie byly jeszcze inne rasy ....ale bulwy to bulwy .....aczkolwiek na nocnej byly moje rowniez ulubione bulki ,asty i staffiki ...:loveu:[/QUOTE]

To zanim beda foty to poopowiadaj o wystawie - co ? :cool3:

Posted (edited)

[quote name='Maupa4']To zanim beda foty to poopowiadaj o wystawie - co ? :cool3:[/QUOTE]
co tu opowiadac....:razz:WSZYSTKIE psy byly cudowne ,piekne .....gorzej z wlascicielami ..."hodofcami".....(duzo by pisac/zaczerwienione lapy ,obwodki wokol oczu ,przelysiala siersc) :mad:.....poza tym mnie nie podobala sie organizacja.....wystawa byla na terenie stadionu "Zawisza ",na krytej biezni...bardzo grzalo slonce....psy sie gotowaly ,zialy.....my ludzie zdjelismy okrycia....sedzia na nocnej(ocenial min buldogi)jakis dziwny....proponowal inne rasy wystawiajacym,bo latwiejsze niz buldogi.....kazal zejsc z ringu z sunia ,ktora nie chciala chodzic ....champion Jugoslawi byl dla niego zerem....wskazywal na jakas wade a dawal ocene doskonala.....poza tym nikt za wyjatkiem wystawiajacych nie posprzatal miejsc ,gdzie byly wystawiane psiaki na dziennej.....ogolnie rozgardiasz,poddenerwowane zwierzeta i czesto niezadowoleni wystawiajacy....no i nie wiem czemu ON-ki na dziennej byly wystawiane na dworze.....na Wystawe szlismy pieszo (auto stalo na parkingu jakies pol km od obiektu )i bylo ok ....zapytali nas na wejsciu czy jestesmy wystawiajacymi czy ogladajacymi psiaki....za nocna skasowali od nas po 10 zl od osoby,a na paragonie jest wpis ,ze to za miejsce na Parkingu nr 2,na terenie obiektu sportowego ZAWISZA....czyli ....JESTEM (SMY )[B]SAMOCHODEM [/B]:diabloti:napisalam o tym na forum Bydgoszczanie i...dowiedzialam sie ,ze kasa za parking zasili obiekt sportowy,a nasz schron tylko datki uzbierane na wystawie przez wolontariuszki....

Edited by lula2010
Posted

MONIU tez sie cieszymy ,ze moglismy WAS poznac w realu....no a przede wszystkim TEKE :-)(to ja rozpoznalismy bezblednie ):evil_lol:,WAS poprosilismy tylko o potwierdzenie ,ze to TA sunia :eviltong:

Posted

[quote name='unikatowydiament']Ostanio zęsto czytam że na wstawach jest większy syf niż kiedyś,a co do właściciel niektórych psów,nie wspomnę:angryy:[/QUOTE]
jako wystawiająca jestem dopiero na czwaretj wystawie. Są duże różnice w organizacji. Ale powiem że w Poznaniu czy Głogowie wszytko poszło super. W NDM też ok. W Bydgoszczy głównym problemem był straszny gorąc - upał dosłownie. A co do niektórych właścicieli to też byłam zszokowana. Przy mnie jakaś Pani smarowała nos swojego psa tuszem do rzęs:crazyeye: niektórzy wyzywają swoje psy jeśli nie zdobędą lokaty itp. ale uogólniać też nie można. Większość psiaków jest traktowana bardzo dobrze to zależy od hodowli i od tego czy ktoś jest nastawiony na kasę czy poprostu psy są jego pasją. Mnie mocno wkurza też fakt korzystania z usług handlerów poukładanych z sędziami. Uważam że każdy sam powinien wystawiać swojego psa.... ale się rozpisałam...

Posted

w czwartek u Kubusia ...dzis u Kubusia.....:loveu:.....loguje sie u cory zeby byc na biezaco i.....wywala mnie z dogo co chwila......:mad:juz zaczyna mi brakowac powoli cierpliwosci.....:angryy: