Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam od paru dni problem z dogo....:mad:....zaloguje sie i ....juz mnie wywala....u weta bylismy z obiema bulwami -przede wszystkim z Bekula ,ktora wczoraj cale dnie przespala na podlodze i kafelkach i.....nie mogla chodzc...na lewa przednia lape i prawa tylna.....:shake:niestety bylo juz po 21-ej ,a nasz wet byl dopiero dzis od 15-ej.....mala dostala na noc Voltaren i oslonke na brzuszek (na moja odpowiedzialnosc),po 2 godzinach Beka juz chodzila (na dworki wczoraj ja jeszcze znioslam),dzis chodzila juz normalnie,ale kladla sie wszedzie tam,gdzie cieplo.....rtg pokazalo,ze ,mala ma lekkie zmiany w kregoslupie .....wszystkie odruchy ok ,tylko tylna lapke wolniej cofa....czucie ma zachowane......musi SCHUDNAC,bo wazy 17 kg.....co raczej nie wskazane.....dzis nie dostala nic ,bo wszystko jest ok -ruch ,ruchliwosc konczyn ,czucie....LULA dostala zastrzyk na AZS,wet zaproponowal zrobienie testu z krwi ,zeby miec 100 % pewnosc co ja uczula...i zeby nie bylo zbyt optymistycznie i wesolo,astuni urosl jeden z guzkow.....miesiac temu byla cala ogladana-stwierdzono tluszczaki ,torbiele i kaszak....babinka ma slabe serduszko ......zobaczymy co wet zaproponuje .....cala trojka ma ograniczone od pewnego czasu zarelko ,wiec tyja chyba z powietrza.....

Posted

my juz po wizycie u weta....astunia od rana napedzila mi strachu :shake:....najpierw zaczela wymiotowac.....gdy wszystko juz posprzatalam,,babcia chciala isc do kuchni napic sie wody i sie nagle przewrocila lapami do gory.....przebierala nimi,probowala sie podniesc ,zaczela dygotac.....posiusiala sie i znow zwymiotowala....:shake:powycieralam ja i pomoglam zawlec sie na kojo....babcinka spala,spala...donosilam wode,dalam wypoczac,przykrylam..... sciagnelam z trasy pancia i pojechalismy do weta ,(ja z dusza na ramieniu).....wyniki sa ok tzn w normie na jej wiek ,osluchowo tez dobrze , jest kamien na zebach i zapalenie dziasel,lekkie zwyrodnienie kregoslupa....wszystkie guzy i guzki ,lacznie z tym, ktory w ciagu miesiaca urosl i z nowym, wczoraj znalezionym w okolicach odbytu ,to nowotwory lagodne skory .....moge je usunac ,ale boje sie czy astunia sie wybudzi.....usuneli by tez przy okazji kamien z zebow......7 lat temu wzielismy ja nie wybudzona (po usuwaniu nadziaslakow i jednego z najwiekszych guzow),na wlasna odpowiedzialnosc....musze przetrawic wszystko i podjac jakas decyzje.....BUBIE nie podobalo sie mierzenie temp i zagladanie do paszczy....:evil_lol:

Posted

kiedy wydawalo mi sie ,ze podjelam wlasciwa decyzje (z pomoca dobrych duszyczek ),zadzwonil dzis szef kliniki i powiedzial ,ze kamien doprowadzi z czasem do wiekszych zmian w pysiu astuni ,a guz w okolicach odbytu zacznie przeszkadzac...moze urosnac,zaczac krwawic.....uniemozliwic oddawanie stolca.....no i z jednego guzka zaczelo cos leciec i trzeba go wyciac koniecznie.....znow nie wiem co zrobic.....on uwaza ,ze BUBA sie wybudzi a ja.....boje sie.....

Posted

Lula - ja Ci nie doradzę.
Ja za każdym razem jak mam podjąć decyzję doprowadzam się do stanu przedzawałowego ... a jutro znowu stan przedzawałowy i to na szybko ...

Z drugiej strony - nie operowałam Maji za względu na wiek.

Posted

[quote name='Maupa4']Lula - ja Ci nie doradzę.
Ja za każdym razem jak mam podjąć decyzję doprowadzam się do stanu przedzawałowego ... a jutro znowu stan przedzawałowy i to na szybko ...

Z drugiej strony - nie operowałam Maji za względu na wiek.[/QUOTE]
wlasnie .....wiek Buby -13 lat i 8 miesiecy .....i klopoty z wybudzaniem sie z narkozy.....na razie daje zalecony antybiotyk i przemywam dziasla MERIDOLEM.....Buba po wczorajszych 6 zastrzykach "smiga "po schodach ,stale chce na spacer ...doslownie siada nad nami,dyszy ,szczeka i ....WYMUSZA ...