Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

uuuuuupal,ze czlowiek gotuje sie we wlasnym sosie....:placz:,a ja z bolem gardla i temperatura kisze sie w lozku....:shake:panciu biega z suniami na dworki....:painting::painting::painting:

Posted

[quote name='lula2010']uuuuuupal,ze czlowiek gotuje sie we wlasnym sosie....:placz:,[/QUOTE]

U nas to samo :roll:
Normalnie ze skrajności w skrajnośc: teraz plus pięćdziesiąt w cieniu a za chwilę minus pięćdziesiąt w słońcu ... :placz:

[quote name='lula2010']
a ja z bolem gardla i temperatura kisze sie w lozku....:shake:[/quote]

Ciesz się ze tylko z bólem gardła i temperaturą a nie z bólem gardła, temperatura i ... zylionem bulw :roll: ;)

[quote name='lula2010']panciu biega z suniami na dworki....:painting::painting::painting:[/quote]

W taki upał mają siły na gonitwy ? :hmmmm:

Posted

[quote name='Maupa4']U nas to samo :roll:
Normalnie ze skrajności w skrajnośc: teraz plus pięćdziesiąt w cieniu a za chwilę minus pięćdziesiąt w słońcu ... :placz:

Ciesz się ze tylko z bólem gardła i temperaturą a nie z bólem gardła, temperatura i ... zylionem bulw :roll: ;)

W taki upał mają siły na gonitwy ? :hmmmm:[/QUOTE]
to przenosnia,aczkolwiek Lula jest nie do zdarcia -upal nie upal-kopie sobie dziure na polu w ziemi i tak sie chlodzi :crazyeye:,gorzej z Beka -ta dyszy po kilku krokach,obie maja zalozone zmoczone chusty na kark i jakos daja rade :multi:,podobnie jest z astunia-wlecze sie swoim tempem ,pozwalamy jej wybierac trase....tez ma chuste na karku i idzie....jak jej za duzo-idzie spac....no i obie bulwy podgryzaja sie na balkonie:diabloti:,jak zabieraja sie za astunie ,ta pokazuje im zeby i finito :evil_lol:

Posted

a to nie wielka kolekcja zabawek ,ktora jest dla naszych wnuczat :diabloti:,na stryszku mieszkania jeszcze cos sie znajdzie(i to nie malo):evil_lol:.....ciag dalszy moze nastapi....wiem co mowie...wiem,bo mam.....:bigcool::sweetCyb:

Posted

upal wiekszy niz wczoraj :placz:,rano byla burza,ale wszystko szybko wyschlo i jest piekarnik :placz:,sunie z mokrymi chustami na karkach leza na kafelkach :eviltong:,nie w glowie im nawet balkon ....nie pojechalismy na buldozkowe spotkanie ,bo to nie pogoda dla plaskopyskich :placz: .....tzn pojechal by sam panciu ,bo ja nadal chora:shake: ,nawet do wnusia pojechal sam :-(.....

Posted

[quote name='lula2010']upal wiekszy niz wczoraj :placz:,rano byla burza,ale wszystko szybko wyschlo i jest piekarnik :placz:,sunie z mokrymi chustami na karkach leza na kafelkach :eviltong:,nie w glowie im nawet balkon ....nie pojechalismy na buldozkowe spotkanie ,bo to nie pogoda dla plaskopyskich :placz: .....tzn pojechal by sam panciu ,bo ja nadal chora:shake: ,nawet do wnusia pojechal sam :-(.....

ciekawe dla kogo to jest pogoda?:hmmmm: śnieguuuuuuuu...

tak choć troszkę mogłoby w nocy napadać:diabloti:

Posted

w nocy padalo ,rano padalo....:multi:...ufff,jest wreszcie czym oddychac :multi:,bo schlodzilo sie nieco i sunieczki juz starym zwyczajem spia na balkonie...:eviltong:.....musze z nimi leciec zaraz na dworki ,bo grzmi i sie blyska....:multi:.....uwielbiam burze....,zeby mnie jeszcze calkiem chorobsko opuscilo....:shake:...ale i tak juz jest lepiej....:lol:

Posted (edited)

po wielkich upalach ,od poniedzialku padalo :angryy:wilgoc i cieplo :placz:.....no i chorobsko Luli wrocilo jak bumerang :mad:....pojechalismy do weta , zanim na dobre wrocilo....mam wrazenie ,ze im powoli brakuje pomyslu jak leczyc mala biede:-(.....dolozyli na skore CORTAVANCE w spray'u :shake: ja nie zgodzilam sie na ENCORTON,bo inny wet mowil ,ze u psa po 10 mies stosowania urosla narosl w pychu:shake: ....a ja slucham ,zapamietuje ,zapisuje co oni mowia ....:razz:

Edited by lula2010
Posted

po wyczerpujacych upalach (mozg sie lasowal):evil_lol:,dzisiejszych nocnych burzach z grzmotami i piorunami ,przyszlo ochlodzenie :multi:....niestety ,teraz zaczelo lac......:shake:.......a my juz tradycyjnie.....weekend u weta :shake: (tym razem Beka )......w piatek przestala sikac ,potem jak sie wysiusiala ,na koncu byla krew,strasznie przy tym dyszala i ziala.....schladzalam ja i do weta......wet robil usg ,rtg nerek ,pecherza....calej jamy brzusznej....wszystko ok ....ponowil usg po zastrzyku na sikanie -wszystko ok...pobral krew na wszystkie badania jakie mozliwe (i tu Beka sie zezloscila i chciala go ugryzc ) :diabloti: wyniki ok ,wczoraj zawiezlismy jeszcze mocz do badania i czekamy na telefon z kliniki jakie sa wyniki....jesli i one beda ok ,pozostaje zrobic wymaz z pochwy z antybiogramem,no bo przeciez Beka jest z pseudo i nie wiemy ile razy byla kryta....i jaka bakterie mogla zlapac.....oczywiscie po podanym przez weta zastrzyku na sikanie nie nadazalismy z bieda wychodzic.....i nasiusiala bieda na podloge i przepraszala cala soba.....