lula2010 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 nie wiem co sie dzieje z dogo ,ale chyba nie tylko ja nie moglam wejsc na swoja stronke i inne ...zniknely mi rowniez niektore posty...a wiec jeszcze raz:biala bulwa znow zapalenie uszu (zaopatrzona w leki),ciemna swiad skory(zastrzyk),astka -chore nadnercza(podawane leki);sunie mialy rowniez czyszczone gruczoly, a astka robione badania w kierunku watroby,trzustki,cukrzycy i nerek :(kontrola za ok 10/14 dni Quote
lula2010 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 dodam jeszcze ,ze u weta obie bulwy "poszly" z charkotem ,szczekaniem na owczarka niemieckiego,dolaczyla sie astka i trzeba bylo opanowac sytuacje;i jak tu z agresorami jechac na zlot buldozkow we wrzesniu ;-)obie bulwy albo nie lubia tej rasy albo mysla ,ze jakby co to sobie poradza;-) Quote
lula2010 Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 nasza rezydentka BUBA ma dzis urodziny:-)astunia konczy 12-lat i zyczymy jej jeszcze paru szczesliwych lat spedzonych z nami w jako takim zdrowiu!:-) Quote
elinka Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
lula2010 Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 nasza biala bulwa Bekunia troszke przybrala -wazy 13 kg;druga bulwa Lula zostala odchudzona i wazy 10 kg;astunia nam tez schudla i wazy 29 kg:-)czyli dziewczyny zadbaly o figure jak sie nalezy,bo przeciez LATO za pasem;-) Quote
monia&nero Posted April 21, 2012 Posted April 21, 2012 lula2010 napisał(a):nasza rezydentka BUBA ma dzis urodziny:-)astunia konczy 12-lat i zyczymy jej jeszcze paru szczesliwych lat spedzonych z nami w jako takim zdrowiu!:-) sto lat i dużo zdrówka:BIG::new-bday::tort: Quote
lula2010 Posted April 21, 2012 Author Posted April 21, 2012 Bubina dziekuje wszystkim za zyczonka i pozdrawia swoich fanow:-) Quote
Oscar Patric Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 zdrówka dla ślicznej Buni z okazji urodzinek:new-bday: Quote
lula2010 Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 unikatowydiament napisał(a):zdrówka dla ślicznej Buni z okazji urodzinek:new-bday: Buba dziekuje i pozdrawia:-) Quote
agaga21 Posted April 22, 2012 Posted April 22, 2012 lula2010 napisał(a):nasza rezydentka BUBA ma dzis urodziny:-)astunia konczy 12-lat i zyczymy jej jeszcze paru szczesliwych lat spedzonych z nami w jako takim zdrowiu!:-) spóźnione najlepsze życzenia :) co u was słychać? Quote
lula2010 Posted April 22, 2012 Author Posted April 22, 2012 powolutku do przodu:-)dziewczyny w trakcie leczenia-Beka-biala bulwa -pewnie bedzie miala nawracajace zapalenie uszu,bo rowno po 3 miesiacach ma znowu stan zapalny(swierzb i inne atrakcje wykluczone),a z" bagnem" w uszach ,nie leczonym i z poczatkiem tzw "kalafiorow"ja zabieralismy:( ;Lula -ciemna b fr w marcu powinna miec cieczke ale nie dostala ,wic robimy usg czy nic sie nie dzieje zlego,a Buba-astunia -raz ma gorsze ,raz lepsze dni no i chore nadnercza(leki bedzie dostawala az do...)a ja sie ciesze kazdym jej dniem i chcialabym zeby tych dni bylo jeszcze duzo:-)dopoki nie ma upalow Buba czuje sie dobrze,z kolei jak pada i wilgoc ,gorzej chodzi i duzo spi i to przykryta:-)mala bulwa jest z astunia bardzo zwiazana ,razem spia,biegaja (o ile Buba w kondycji):-)pojutrze kontrola dziewczyn u weta:-) Quote
lula2010 Posted April 23, 2012 Author Posted April 23, 2012 hm,tylko mala bulwa spi z nami w lozku no ,bo mala jest no i przywodca stada jest:-) a tu nad ranem lup i biala bulwa na glowie a astka doslownie polozyla sie na mnie(cale 29 kg)!i dysza wszystkie no bo cala 3 pod koldra:-) i ze snu nici ,bo jedno mlaskanie,lizanie ,chrumkanie:-)...i wlasnie dzis doszlam do wniosku ,ze mieszkam z prosiakami;-) Quote
Donvitow Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Nas kocica budzi. Tak że każdy ma swoje nieszczęśćia.:) Quote
monia&nero Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 lula2010 napisał(a):hm,tylko mala bulwa spi z nami w lozku no ,bo mala jest no i przywodca stada jest:-) a tu nad ranem lup i biala bulwa na glowie a astka doslownie polozyla sie na mnie(cale 29 kg)!i dysza wszystkie no bo cala 3 pod koldra:-) i ze snu nici ,bo jedno mlaskanie,lizanie ,chrumkanie:-)...i wlasnie dzis doszlam do wniosku ,ze mieszkam z prosiakami;-) takie życie z buldogami :) :) :) Quote
lula2010 Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 astunia chyba nie pamieta ile ma lat ,bo dzis na dworkach poszla jak burza na pitbulke za plotem :(maz z wielkim trudem ja opanowal i przywolal do porzadku,prawie paznokcie oberwala:(musialam sprawdzic w domu czy fafluny ok ,bo dziewczyny prawie chwycily sie pyskami przez szpare w plocie:( Quote
lula2010 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 w "bydzi " od wczoraj poznego wieczora leje(jakby sie chmura oberwala):( ;obie bulwy oraz astunia pojedynczo byly wyciagane dzis na sile na dworki w wiadomym celu, zrobily tylko siuu i nie wiem kto szybciej gnal do domu-ja czy one;-)a przypadkowo zamoczone w kaluzy lapki byly w gorze i przez moment mialam 3, trzylape sunie:;-) Quote
lula2010 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 bulwy byly dzis na kontroli u weta;biala ma przewlekle ,nawracajace zapalenie uszu:(po badaniu ucha wziernikiem(chyba) wyszlo jedno ucho w stanie jako tako dobrym ,a drugie z 1 zmiana kalafiorowata wewnatrz,w poblizu membrany :(zabiegu na szczescie nie trzeba :-)ciemna bulwa jesli nie dostanie cieczki do 10.05 bedzie sterylizowana(na razie wszystko ok):-)astce wet zapisal dalsza kuracje na chore nadnercza:-) Quote
lula2010 Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 monia&nero napisał(a):a może fotki plissssss :) fotki "sie robia";-)jak bedzie duuuzo-wstawimy z pomoca Ockhamy:-) Quote
lula2010 Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Wczoraj dziewczyny dostaly nowe,duuuze spanko:-)zostalo zakupione na bazarku zrobionego na slepaczka boksia i zostalo przywiezione do domku przez Olly[(te od boksia Kinia jezdzacego na wozeczku):-)Olly ciesze sie ,ze poznalam Cie realu:-)]:-)chcialam ,zeby wszystkie trzy dziewczyny na nim spaly,ale gdzie tam:( astunia zajela nowe loze,pozwala wejsc tylko ciemnej bulwie do niego i spac z nia:( Quote
lula2010 Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 upal...upal...bulwy na dluzej wyszly ok 19-ej,no i biala ciagnie jak kon!!!az sie zawieszala i po schodach juz "szla"na raczkach:-)no i wobec powyzszego musimy kupic jej szelki:-) Quote
lula2010 Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 agaga21 napisał(a):a kiedy będą fotki? :) Fotki "sie robia",jak bedzie duuuzo to Okhama wstawi(bo prawda taka ,ze ja sie nie "naumialam "i najpierw leca do niej do Krakowa ,a potem Ona je wstawia na moja stronke) Quote
elinka Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) ............. Edited June 25, 2014 by elinka Quote
Recommended Posts