Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ockhama']krakowski bullek... miejmy nadzieję że odzyska psychiczną i fizyczną stabilność.

ale żeby myśleć pozytywnie trzeba mieć pozytywny nastrój - to na "odgonienie doła" pooglądamy foty ;)

wielkie,wielkie dzieki:-)TY wiesz za co:-) buzka:-)

Posted

bulwy byly dzis na bardzo dlugim spacerku:-)nad Kanalem Bydgoskim,w parku,u kotecki Niuni[TM]i w lesie :-)szly bardzo dzielnie,popijaly wode po drodze,odpoczywaly wyciagniete "na zabke":-),po godzinnym odpoczynku wyszla na spacer cala trojka z seniorka na czele,ale spacer byl krotszy zze wzgledu na Bube:-)teraz cala trojka odpoczywa po pelnym wrazen dniu ,glosno chrapiac:-)

Posted

agaga21 napisał(a):
u nas też było szaleństwo wczoraj i dziś. psy chyba wiosnę poczuły :)

wiosna to cos wolno idzie(przynajmniej do Bydgoszczy),ale faktycznie-sunie stale "ciagnie "na dworki:-)nawet babcia chce spacerowac:-)

Posted

wczoraj pojechalismy na cmentarze i do sklepu,nie bylo nas ok 3 godzin ,a wdomku sajgon:(bulwy otworzyly sobie (ale jak?)szafke i rozszarpaly karton po butach,podklad ,nasikaly na to i dodatkowo jeszcze w lozku!!!!obstawiam,Beke,a poki co piore ,piore piore i zastanawiam sie kiedy "wyjde z siebie "....

Posted

[quote name='lula2010']wczoraj pojechalismy na cmentarze i do sklepu,nie bylo nas ok 3 godzin ,a wdomku sajgon:(bulwy otworzyly sobie (ale jak?)szafke i rozszarpaly karton po butach,podklad ,nasikaly na to i dodatkowo jeszcze w lozku!!!!obstawiam,Beke,a poki co piore ,piore piore i zastanawiam sie kiedy "wyjde z siebie "....

sie nie zastanawiaj :mad: lepiej ani z domu ani z siebie nie wychodź :diabloti:

Posted

hm,u nas jakas bardzo zimna ta WIOSNA:( ide z bulwami polem ,a tu nagle auto zajezdza nam droge,a z auta wysiada lysy ,lekko napakowany gosc i pyta sie ,czy moze zrobic zdjecia bulwom ,bo sliczne ,ze on ma chlopca-bulwiaka i pokazuje zdjecia psiaka w telefonie:-)przegadalismy chyba z pol godziny,pan wyglaskal bulwy i stwierdzil ,ze tej rasy w Bydgoszczy malo....

Posted

Donvitow napisał(a):
A co ty " pierzesz" ? Mam nadzieję że nie bulwy :(.

Podryw na bulwę. Nie słyszałem :)

hm,jak "wyjde z siebie "na widok psot i szkod poczynionych pod nasza nieobecnosc to moze i bulwy spiore(czytaj wypiore);-) ,poki co pralam koldre i takie tam inne lozkowe historie ,na ktore byly uprzejme wejsc i nasikac!!!:( co do podrywu na bulwe;-)lysy pan bardzo chcial zeby jego pan bulwa mial dzieci z ktoras z moich bulw,no bo" pani teraz sie wzieli za te bez papierow ,a znajomi by chcieli no i by psy byly by zadowolone",huknelam na pana i mam nadzieje ,ze glupie pomysly z glowy wybilam (az zawrocil zeby mi to zaproponowac i wtedy przyszlo mi do glowy ,ze cale te zdjecia i "gadka do wladka"to byl wstep do meritum sprawy{rozmnozenie bulwiakow}) no,ale sie rozpisalam:-)

Posted

Donvitow napisał(a):
Takie " fajne" kary były- łamanie kołem, darcie pasami skóry, gotowanie w oleju.

Komu to przeszkadzało.:(

czasem to sobie mysle ,ze niektore z nich moglyby wrocic ku przestrodze dla niektorych...

Posted

lula2010 napisał(a):
wiem ,ze to nie na temat i ,ze nie ten watek ,ale jestem "zdolowana" swiezymi informacjami nt smierci malej Madzi z Sosnowca:(...

ja też :( ale czułam,że tak może być że to nie był żaden wypadek

ps. Całuski dla psiaków

Posted

lula2010 napisał(a):
wiem ,ze to nie na temat i ,ze nie ten watek ,ale jestem "zdolowana" swiezymi informacjami nt smierci malej Madzi z Sosnowca:(...

i ja od wczoraj wciąż o tym myślę. straszne, straszne! aż się boję, co będzie dalej, co jeszcze wyjdzie w "praniu".

Posted

bulwy byly wczoraj na dluuugim spacerku i odpoczywaja jeszcze dzis;-)a po spanku znow pojda na dworki ,bo zmeczone nie broja:-)martwie sie astka cory ,bo kuleje na tylna lapke,a juz raz miala operowane kolano :( ; wczoraj rano z zieciem na spacerze "poszla" jak burza na psa ,ktory biegal luzem i podbiegl do nich ;przy nas Arma nie kulala na lapine ,ale dzis lekko utyka...a wet ,ktory ja zna i ktoremu da podejsc bez przyspienia ,jutro....