Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

__Lara napisał(a):
Kurcze, to już jest nękanie normalnie! Lobario, zgłoś to na policję, że ta kobieta Cię nęka!

Nie, to nie nękanie, robi to delikatnie...

Tu nie chodzi o walkę z Nią, ale o znalezienie wreszcie dobrego domku dla kochanego :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lobaria napisał(a):
Nie, to nie nękanie, robi to delikatnie...

Tu nie chodzi o walkę z Nią, ale o znalezienie wreszcie dobrego domku dla kochanego :)

Oby wreszcie...

Posted

thinkplando napisał(a):
coś wiadomo ws. ogłoszeń ?

Jutro przysiądę, natomiast z kochanym nie jest najlepiej... relacja po wizycie u weta
[h=5]"Niestety Nasz chłopak coraz gorzej widzi...
Można wręcz powiedzieć,że widzi mało co - ze słyszeniem tak samo :(
To powoduje Jego nietypowe zachowania...
Przeraża Go ludzki dotyk (nie widzi,nie słyszy, więc się nie spodziewa...)
I stąd Jego strach... :/"[/h]Rozmawiałam potem z hotelikiem.
[h=5]Ikarek ma bardzo chwiejne zachowania - raz się boi, po chwili nie, jest wszystko ok. Pani Aneta sądzi, że w ds był BITY na przemian z przytulaniem i stąd psiak zgłupiał. W hoteliku jest bardzo dużo psiaków, a Ikarek potrzebuje na cito tego jedynego człowieka, przy którym będzie mógł wreszcie poczuć się bezpieczny.[/h]

Posted

Panna Marple napisał(a):
Jezu... gdzie ten domek? Ikusiowi zegar zaczął bić trochę szybciej:-(. On potrzebuje człowieka na cito! I jeszcze to bicie:angryy:. Dlaczego on ma tak pod górkę?

W tej chwili to chyba raczej należy odpowiedzieć na pytanie czy On jest w ogóle adopcyjny...Jeżeli wyadoptować Ikara to trochę do ludzi takich jak zaadoptowali Nutka czy Arona - mega mega zaangażowanych. W przypadku domu "z ogłoszenia" znów może być niewypał ;/ np. niestabilny pies (bo nie do końca widzi/słyszy) i dzieciaki...mieszanka wybuchowa..prawdopodobnie ;( Może od razu komunikować, że przyszły dom będzie miał psa który wymaga więcej niż przeciętny bezdomniak ?

Posted

Myślę, że on na pewno nie jest do domu z dziećmi. I z innymi psami chyba też nie. Ale cała reszta nie jest aż tak przerażająca - moim zdaniem, jest adopcyjny przy założeniu, że przyszły dom będzie odpowiedzialny i świadomy

Posted

Panna Marple napisał(a):
Myślę, że on na pewno nie jest do domu z dziećmi. I z innymi psami chyba też nie. Ale cała reszta nie jest aż tak przerażająca - moim zdaniem, jest adopcyjny przy założeniu, że przyszły dom będzie odpowiedzialny i świadomy

Dokładnie ...

Posted

Ikar na pewno słabo widzi, a co do słuchu to nie jestem pewna, ale raczej nie ma większego problemu. Jak go wołam to przychodzi, więc słyszy.

Uważam, że jest adopcyjny. Jednak musi mieć ciepłych, spokojnych i cierpliwych opiekunów. On nie jest agresywny, jednak dzieci które by go zaczepiały pogłębiłyby jego lęki. Inne psy w domu owszem ale tylko spokojne.
Ja go widzę przy boku starszych ludzi w domu z ogrodem.

Posted

Witam, jak przyjemnie zobaczyć Ikarka.Pamietam o mojej deklaracji i ja właśnie w tej sprawie.Podziwiam Klaudus i dzisiaj zobaczyłam zdjęcia Ikarka i Rudego. Poczytałam wątek Rudego i chciałabym wspomóc Klaudus w utrzymaniu psiaka.Ikarek ma w tej chwili zabezpieczenie finansowe i pomyślałam że na tą chwile moje 50 zł miesięcznie bardziej potrzebuje Rudy.Echhhh gdybym miała nieograniczone możliwości finansowe.Oczywiście Ikarek pozostanie nadal psiakiem, którego będę z troską obserwowała i w razie czego wspomogę.Mam nadzieję,że rozumiecie moje intencje.Pozdrawiam serdecznie.
Czy psiaki mają to samo konto?

Posted (edited)

[quote name='AlkaM']Witam, jak przyjemnie zobaczyć Ikarka.Pamietam o mojej deklaracji i ja właśnie w tej sprawie.Podziwiam Klaudus i dzisiaj zobaczyłam zdjęcia Ikarka i Rudego. Poczytałam wątek Rudego i chciałabym wspomóc Klaudus w utrzymaniu psiaka.Ikarek ma w tej chwili zabezpieczenie finansowe i pomyślałam że na tą chwile moje 50 zł miesięcznie bardziej potrzebuje Rudy.Echhhh gdybym miała nieograniczone możliwości finansowe.Oczywiście Ikarek pozostanie nadal psiakiem, którego będę z troską obserwowała i w razie czego wspomogę.Mam nadzieję,że rozumiecie moje intencje.Pozdrawiam serdecznie.
Czy psiaki mają to samo konto?

Rozumiem, ok. Konto inne, Klaudii.

Edited by Lobaria
Posted

rents , bakusiowa , Krystyna Ch., renatka_s, ewu - dziękujemy za wpłaty stałych.

Cioteczki / Wujkowie - pomożecie mi w ułożeniu ładnego tekstu do ogłoszeń Ikarka ?

I tu prośba do Makila o charakterystykę psiaka.

Ile On może mieć lat?