Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Fundacja dostała pismo z sądu w sprawie Ikusia i przetrzymywania go przez pseudo-właścicielkę: ODMOWA WSZCZĘCIA DOCHODZENIA.

A jakieś wytłumaczenie??? Pewnie niska szkodliwość społeczna? :angryy::mad:

Posted

[quote name='Avilia']Fundacja dostała pismo z sądu w sprawie Ikusia i przetrzymywania go przez pseudo-właścicielkę: ODMOWA WSZCZĘCIA DOCHODZENIA.

A jakie jest uzasadnienie?:angryy:

Posted

No jak zwykle.... Prawo po stronie skrzywdzonego psiaka........:(

Posted

Cały czas czytam wątek ale siedzę cicho bo już po parę godzin dziennie spędzam na dogo, więc tam gdzie dobrze tylko czasami się odzywam.
Lobario czy ja posłałam deklarację w grudniu , bo już się pogubiłam tyle ich mam..?

Posted

ewu napisał(a):
Cały czas czytam wątek ale siedzę cicho bo już po parę godzin dziennie spędzam na dogo, więc tam gdzie dobrze tylko czasami się odzywam.
Lobario czy ja posłałam deklarację w grudniu , bo już się pogubiłam tyle ich mam..?

Kochana, za grudzień nie doszło.

A, była Pani Ikarka i do mnie zaczyna wydzwaniać... Na razie nieśmiało nagrała się na komórke.

Dochodzenie i ewentualna rozprawa w sądzie w tym przypadku nic by nie dało, bo Pani leczy się...

Posted

Ojjjj, dziewczyny, mam nadzieję, że była Pani Ikarka wreszcie da Wam spokój, bo nieciekawie to wygląda skoro już tyle czasu próbuje go odzyskać.
Skoro Pani leczy się, to nie poniosłaby odpowiedzialności karnej, jestem tylko ciekawa jakie jest uzasadnienie do odmowy wszczęcia dochodzenia, bo to też daje jakiś obraz sytuacji.

Posted

Lobaria napisał(a):

A, była Pani Ikarka i do mnie zaczyna wydzwaniać... Na razie nieśmiało nagrała się na komórke.

Dochodzenie i ewentualna rozprawa w sądzie w tym przypadku nic by nie dało, bo Pani leczy się...

O widzisz , mówię,że mam Alzheimera... Zaraz wyślę:)

Posted

ewu napisał(a):
O widzisz , mówię,że mam Alzheimera... Zaraz wyślę:)

Ikar dziękuje, styczniowa dotarła, uzupełnię wszystkie wpłaty jutro :)
Dziś robota z wizytą dla Wilczka :)
...
Alzheimer... nawet o Tobie nie myśli... O mnie chyba tak... ;)

Posted

Lobaria napisał(a):

Cholewcia :/

Słuchajcie, może by Ikarka zacząć ogłaszać? On chyba nie ma ogłoszeń? Myślę, że to już czas.

Posted (edited)

[quote name='__Lara']Cholewcia :/

Słuchajcie, może by Ikarka zacząć ogłaszać? On chyba nie ma ogłoszeń? Myślę, że to już czas.

Oczywiście !!!! Najlepsze zdjęcia trzeba zebrać no i tekst... Nie mam weny oststnio, muszę ją zaprosić...

renatka_s, ewu, AlkaM, Ata0 - Ikarek dziękuje za stałe.

Edited by Lobaria
Posted

__Lara napisał(a):
Czy może ktoś wypisać cechy Ikarka? Najlepiej hotelik? ;)

Ikuś uwielbia być głaskany (jak wszystkie psiaki u mnie :lol:). Jest grzecznym i spokojnym psem. Nie jest hałaśliwy (mało szczeka). Potrzebuje domu gdzie będzie miał dużo spokoju. Ikar boi się podniesionego głosu i gwałtownych ruchów. Jego nowy pan/pani musi mieć dużo cierpliwości. Ikar dobrze reaguje tylko na spokojny, proszący głos, jakiekolwiek wymuszenia na nim powodują, że wpada w panikę. Najlepszy byłby dom z ogrodem, bez małych dzieci za którymi Ikar nie przepada. Może mieszkać z innym spokojnym psiakiem.

Posted

Ja też wczoraj dostałam takie pismo.

Wczoraj też dziewczyny z KTOZ poinformowały mnie, że dostały pismo z prośbą o pomoc w odzyskaniu psa.
W uzasadnieniu było napisane, że BEZPODSTAWNIE weszłam do jej mieszkania z policją i zabrałam psa, który był zostawiony pod bardzo dobrą opieką.

Oczywiście dziewczyny zadzwoniły do tej pani i powiedziały, że jednak podstawy do odebrania pieska były i psa nie dostanie.
Podobno bardzo się rzucała przez telefon i dalej straszy prokuraturą :lol:

Oczywiście pani zaraz po telefonie z KTOZ dzwoniła do mnie, jednak ja nie odbieram.

Posted

Makila napisał(a):
Ja też wczoraj dostałam takie pismo.

Wczoraj też dziewczyny z KTOZ poinformowały mnie, że dostały pismo z prośbą o pomoc w odzyskaniu psa.
W uzasadnieniu było napisane, że BEZPODSTAWNIE weszłam do jej mieszkania z policją i zabrałam psa, który był zostawiony pod bardzo dobrą opieką.

Oczywiście dziewczyny zadzwoniły do tej pani i powiedziały, że jednak podstawy do odebrania pieska były i psa nie dostanie.
Podobno bardzo się rzucała przez telefon i dalej straszy prokuraturą :lol:

Oczywiście pani zaraz po telefonie z KTOZ dzwoniła do mnie, jednak ja nie odbieram.

O ja nie mogę, kiedy jej się przestanie chcieć...

Posted

Pani chce walczyć z Policją, Strażą Miejską... KTOZ em...

Jest niezrównoważona...

Na zdjęciach po odebraniu widać, jaką miał chłopak "doskonałą" opiekę...

Biedny Ikaruś, trzeba Mu znaleźć szybko nowy, dobry domek...

Posted

Pani i do mnie wydzwania... ale ni odbieram i się nagrywa...
Wczoraj 2 razy...
Mówiła, że pamięta, że mi na Ikarku zależało, że Jej też i ze się o Niego martwi...

Ech...

Posted

Lobaria napisał(a):
Pani i do mnie wydzwania... ale ni odbieram i się nagrywa...
Wczoraj 2 razy...
Mówiła, że pamięta, że mi na Ikarku zależało, że Jej też i ze się o Niego martwi...

Ech...

Kurcze, to już jest nękanie normalnie! Lobario, zgłoś to na policję, że ta kobieta Cię nęka!