Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki przepraszam,że wczoraj i dzisiaj nie napisałam co się działo. Pisałam na pw. Nie chciałam zaszkodzić akcji, jaką zaplanowała Aneta.
Nie wiem kto czyta wątek i bałam się,że w obliczu możliwych kłopotów - Ikar może nagle dzisiaj zniknąć....Corpus delicti często znika......:-(
Diabli wiedzą co komu w głowie siedzi i co wymyśli......
Klaudio dziękuję za opisanie całej przykrej historii.

Posted

Teraz Ikar potrzebuje spokoju i dużo miłości.U Anety ma wspaniałą opiekę i chyba powinien tam trochę odpocząć.......Zmian w jego życiu jak na tą chwilę wystarczy.

Posted

[B]rents[/B], dziękujemy bardzo :loveu:
Nasz Anioł z fb - [B]Aga J.[/B] z Mozarta przerzuciła [B]50 zł[/B] deklaracji na Czarka, / tak jak z Ikarka na Goliata/, wobec zaistniałej sytuacji - z Czarka oddaje na [B]Ikarka[/B] - dziękujemy:loveu:
Chyba nie zamotałam za bardzo :)

Posted

Mi się już to w głowie nie mieści :( Jak można krzywdzić tak żywe istoty, na dodatek te, które już ktoś kiedyś tak bardzo skrzywdził :( Czym one zasłużyły na taki los? :( Jestem rozgoryczona tą całą sytuacją... nawet nie chce myśleć co się działo w głowie tej biednej psiny, wygłodzonej...

Posted

Moja deklaracja stała dla Ikusia (20zł) była zapłacona do października (jeśli pamięć nie płata mi figli). Oczywiście, w dalszym ciągu Ikuś może liczyć na moją pomoc. Mogę dać 30 zł miesięcznie na biedaczysko, a oprócz tego deklaruję również pomoc jednorazową (np. na behawiorystę). Słów mi brak, żeby opisać jak bardzo mi żal chłopaczka:-(

Posted

[quote name='Lobaria'][B]rents[/B], dziękujemy bardzo :loveu:
Nasz Anioł z fb - [B]Aga J.[/B] z Mozarta przerzuciła [B]50 zł[/B] deklaracji na Czarka, / tak jak z Ikarka na Goliata/, wobec zaistniałej sytuacji - z Czarka oddaje na [B]Ikarka[/B] - dziękujemy:loveu:
Chyba nie zamotałam za bardzo :)[/QUOTE]
No Cioteczka a moja Aramisowa...Nie doczytałaś :eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='__Lara']Mi się już to w głowie nie mieści :( Jak można krzywdzić tak żywe istoty, na dodatek te, które już ktoś kiedyś tak bardzo skrzywdził :( Czym one zasłużyły na taki los? :( Jestem rozgoryczona tą całą sytuacją... nawet nie chce myśleć co się działo w głowie tej biednej psiny, wygłodzonej...[/QUOTE]
Dobrze,że Aneta jest tak solidna i nieufna w temacie piesków. Gdyby nie Ona..............:niewiem:

Posted

Deklarację ikusiową przerzuciłam w październiku na Czarka. Jutro zrobię przelew z powrotem na Ikusia.
Będzie to 30 zł.
Szkoda chłopaka. Ile ten biedak musi wycierpieć się w tym swoim psim życiu.

Posted

Najważniejsze, że chłopak bezpieczny, poznał Anetę, ucieszył się, wylizał...
Niedobory karmy szybko się nadrobi, ale psychiki???
Bardzo się boję o Ikarka - oby było dobrze...

Posted

[quote name='Panna Marple']nerwy były straszne, a bezsilność, wściekłość i rozpacz to nie najlepsza mieszanka... To była dla niego niewyobrażalna trauma-tyle czasu w zamknięciu, bez nikogo... Ech...[/QUOTE]
A Pańcia wygadana,.... ę,ą... bułkę przez bibułkę.....
Nienawidzę takich ludzi, dr Jekyll, mr Hyde...

Posted

[quote name='Lobaria']Najważniejsze, że chłopak bezpieczny, poznał Anetę, ucieszył się, wylizał...
Bardzo się boję o Ikarka - oby było dobrze...[/QUOTE] I ja się boję ogromnie... Tyle złego w życiu już przeszedł

Posted

[quote name='Lobaria']Najważniejsze, że chłopak bezpieczny, poznał Anetę, ucieszył się, wylizał...
Bardzo się boję o Ikarka - oby było dobrze...[/QUOTE]
Nie szalałabym z szukaniem domu na cito. Ikuś musi się wyciszyć, poczuć pewnie. Ewentualny dom trzeba będzie prześwietlić milion razy ......
Ponownej traumy Ikar nie wytrzyma....

Posted

[quote name='ewu']Nie szalałabym z szukaniem domu na cito. Ikuś musi się wyciszyć, poczuć pewnie. Ewentualny dom trzeba będzie prześwietlić milion razy ......
Ponownej traumy Ikar nie wytrzyma....[/QUOTE]

Masz rację lecz ludzie potrafią się kamuflować. Nie będąc jeszcze na dogomani trafiłam na wątek suczki Rudej ze schroniska w Obornikach Wlkp. Ta to dopiero trafiła na agentkę, niejaką panią Zofię z Warszawy. Okazało się że poprzednio adoptowaną suczkę oddała do schroniska oddalonego od miejsca zamieszkania. Powiedziała że jest to pies którym opiekuje sie na działkach. Dziewczynom z dogomani wciskała że z psem coś zrobiła sasiadka. Jednak zaczęły szukać i odnalazły w schronisku w Falenicy.Rudą na pewno to samo by czekało. Pani Zofia miała suczkę Lalę a następne psy musiały Lali przypaść do gustu.
Nie prześwietli sie człowieka. Im bardziej zakłamany tym bardziej będzie robić dobre wrażenie.

Posted

[quote name='bakusiowa']Masz rację lecz ludzie potrafią się kamuflować. Nie będąc jeszcze na dogomani trafiłam na wątek suczki Rudej ze schroniska w Obornikach Wlkp. Ta to dopiero trafiła na agentkę, niejaką panią Zofię z Warszawy. Okazało się że poprzednio adoptowaną suczkę oddała do schroniska oddalonego od miejsca zamieszkania. Powiedziała że jest to pies którym opiekuje sie na działkach. Dziewczynom z dogomani wciskała że z psem coś zrobiła sasiadka. Jednak zaczęły szukać i odnalazły w schronisku w Falenicy.Rudą na pewno to samo by czekało. Pani Zofia miała suczkę Lalę a następne psy musiały Lali przypaść do gustu.
Nie prześwietli sie człowieka. Im bardziej zakłamany tym bardziej będzie robić dobre wrażenie.[/QUOTE]
Niestety.... Najgorsze te "cudowne" osoby.... Moi Rodzice zawsze mnie przestrzegali - uważaj na "słodką truciznę", taka jest najbardziej podstępna....

Posted

Kłamczucha, teraz to w tą gruszkę nie wierzę.......Archimedes się znalazł.... gruszeczka spadła z drzewa prosto w oko................
Uwierzyłyśmy, niepotrzebnie.......

Posted

Właśnie sobie dzisiaj przeglądałam już pod innym kątem wątek i wydarzenie na fb i normalnie aż mnie z nerwów roznosiło:nerwy:
Aż mam ochotę udusić to wstrętne babsko po tym, co zrobiła Ikarkowi, no jak można?! Ten pies tyle już przeszedł w życiu, a teraz jeszcze to! Mam nadzieję, że jego psychika jeszcze to zniesie :(