Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Dzwoniłam. Nie jest za dobrze[/B]:( Ikar chyba bardzo przeżył zmianę i utratę swojej ( w jego mniemaniu) Rodziny... Jest dziwny, czasem wcale na nic nie reaguje, czasem ma napady głupawy połączonej z gryzieniem rąk- niby dla zabawy ale dość mocno. Aneta bardzo się stara, żal jej psiaka ale widzi spustoszenia w jego psychice. Powiedziała ,że można go porównać do autystyka....
Do dzieci się nie nadaje:( Inne psy też zaczął atakować, nawet Stasia:( Robi to nagle, w zabawie bez ostrzeżenia.
Brak reakcji lub z nadmierna euforia- naprzemiennie.
Aneta ma wrażenie,że on ciągle jest zdezorientowany, chyba bardzo tęskni za domem Puszka - Okruszka i nie potrafi się tu odnaleźć:(
[B]Biedny , kochany , dobry psiak - potrzebuje swojego człowieka.[/B]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewu'][B]Dzwoniłam. Nie jest za dobrze[/B]:( Ikar chyba bardzo przeżył zmianę i utratę swojej ( w jego mniemaniu) Rodziny... Jest dziwny, czasem wcale na nic nie reaguje, czasem ma napady głupawy połączonej z gryzieniem rąk- niby dla zabawy ale dość mocno. Aneta bardzo się stara, żal jej psiaka ale widzi spustoszenia w jego psychice. Powiedziała ,że można go porównać do autystyka....
Do dzieci się nie nadaje:( Inne psy też zaczął atakować, nawet Stasia:( Robi to nagle, w zabawie bez ostrzeżenia.
Brak reakcji lub z nadmierna euforia- naprzemiennie.
Aneta ma wrażenie,że on ciągle jest zdezorientowany, chyba bardzo tęskni za domem Puszka - Okruszka i nie potrafi się tu odnaleźć:(
[B]Biedny , kochany , dobry psiak - potrzebuje swojego człowieka.[/B][/QUOTE]

Biedak... Co my zrobimy?

Posted

Wyróżniłam Ikusiowi tablicę. Może ktos napisał by nowy tekst do ogłoszeń.

[B]Potrzebujemy domu tymczasowego, niedrogiego dla Blekiego z banerka w mojej sygnaturce.
Najlepiej w woj.mazowieckim lub łódzkim.
Może ktos coś wie.[/B]

Posted

Oooo matko, załamał się biedak...Już było tak dobrze, był szczęśliwy, a tu nagle zabrali go i znalazł się nie wiadomo gdzie, nic dziwnego, że się tak zachowuje :( Zgadzam się z Panną Marple, chyba nie będzie wyboru...

Posted

[quote name='paula_t']Oooo matko, załamał się biedak...Już było tak dobrze, był szczęśliwy, a tu nagle zabrali go i znalazł się nie wiadomo gdzie, nic dziwnego, że się tak zachowuje :( Zgadzam się z Panną Marple, chyba nie będzie wyboru...[/QUOTE]
Tak , Ikar bardzo pokochała swoich opiekunów. Po wielu miesiącach w punkcie znalazł się we wspaniałej Rodzinie. Oddał całe psie serce i nagle został stamtąd wyrwany:( Może gdyby od razu był w hoteliku uważałby zmianę za dobro. Teraz ma poczucie utraty tego , co pokochał. Nie dziwi mnie jego zachowanie....Tylko co robić??????????? Specjaliści kosztują krocie....:(

Posted

Witam wszystkich...
smutne wiesci,biedny Ikarek:( Niestety do nas nie moze jeszcze wrocic,obecnie mieszkamy na trzecim pietrze w malym mieszkanku.Nawet Puszek ma problemy w pokonywaniu schodow...bardzo sie boi,ale jego nie klopot wziac na rece i poprostu wniesc,gorzej byloby z Ikusiem.
Mysle,ze jemu potrzebna jest indywidualna praca,u nas tez mial rozne dziwne zachowania,ale to w koncu piesek po przejsciach,nie przeszkadzalo nam "podgryzanie" rak...jezeli tak moge to nazwac,bo robil to bezbolesnie i zazwyczaj w momencie wychodzenia na spacer,czyli w przyplywie euforii.Na zdjeciach wydawal sie taki szczesliwy!

Posted

A pamiętacie cioteczki, że przecież Ikusia bardzo bał się syn Puszka Okruszka... czyli ten problem (pies nie do dzieci) już zaistniał wcześniej. Teraz to się nasiliło, bo biedakowi świat się zawalił. Może jakiś bazarek na behawiorystę dla Ikarka? Trzeba go jakoś ratować, bo obawiam się, że może się to nasilić

Posted

[quote name='Panna Marple']A pamiętacie cioteczki, że przecież Ikusia bardzo bał się syn Puszka Okruszka... czyli ten problem (pies nie do dzieci) już zaistniał wcześniej. Teraz to się nasiliło, bo biedakowi świat się zawalił. Może jakiś bazarek na behawiorystę dla Ikarka? Trzeba go jakoś ratować, bo obawiam się, że może się to nasilić[/QUOTE]

Też tak myślę, trzeba już działać, bo może być tylko gorzej :(

Posted

[quote name='paula_t']Że potrzeba kaski...U Aramisa stałych deklaracji, a u Ikarka na pracę z behawiorystą, specjalistą.[/QUOTE]Może bazarek? Niestety, nie zrobię, bo nie potrafię i komputerowy ze mnie matoł. Ale mam sporo książek i płyt dvd na fanty, znajdę też jakieś inne rzeczy (kosmrtyki, biżutaria, bibeloty). Mam samochód, więc mogę owe fanty gdzieś dowieźć, etc. Jedynie tak mogę pomóc

Posted

Ja mogłabym zrobić bazarek dopiero za jakieś 3 tygodnie, bo mam we wrześniu ważne egzaminy, nawet Mariankowi dopiero wtedy będę robiła, muszę się teraz na nauce skupić :(

Posted

Pani Aneta teraz ciut więcej czasu poświęca Ikarkowi, ale i tak On potrzebuje pomocy!!!
Szukałam behawiorysty we Wieliczce, znalazłam, ale nie ma czasu. Trzeba poszukać w Krakowie!!!

Posted

Witam serdecznie...pozwolilam sobie rozejzec sie juz jakis czas temu za behawiorysta dla Ikarka i okazuje sie,ze mam kontakt wlasnie z Panem Andrzejem.Niestety wczesniej nie mogl odpisac,poniewaz przebywal poza Krakowem,ale wczoraj dostalam odpowiedz od Pana Andrzeja,cyt:
Pani Moniko,Przepraszam za spóźniona odpowiedz - byłem poza Krakowem bez dostępu do sieci.
Trzeba określić przyczyny zachowania i na tej podstawie opracować plan pomocy Ikarowi.
Proszę poszukać behawiorysty w Pani regionie przez stronę [URL="http://www.behawioryscicoape.pl/"]www.behawioryscicoape.pl[/URL]
Pozdrawiam

Andrzej Kłosińskibehawiorysta zwierzęcy, psycholog
Centre of Applied Pet Ethology (COAPE) Polska
[URL="http://www.coape.pl/"]www.coape.pl[/URL]

Szukalam...w okolicach Ikarka nie znalazlam behawiorysty,dlatego zapytalam sie Pana Andrzeja czy wlasnie on nie moglby sie zajac Ikusiem...czekam na odp.

Pozdrawiam,Monika:)

Posted

[COLOR=#333333][FONT=Arial][TABLE="class: tbs, width: 781"]
Praktykujący behawioryści[TR]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Lp.[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Nazwisko[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Imię[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Tytuł[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Miejscowość[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"][/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]Kłosiński[/TD]
[TD]Andrzej[/TD]
[TD]mgr psychologii, behawiorysta zwierzęcy COAPE[/TD]
[TD]Kraków[/TD]
[TD][URL="http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/malopolskie/84"]szczegóły »[/URL][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]Włodarczyk[/TD]
[TD]Ewelina[/TD]
[TD]mgr psychologii, zoopsycholog, behawiorysta - specjalista terapii zachowania zwierząt - DipCABT(Coape) Instruktor szkolenia psów CANID[/TD]
[TD]Kraków[/TD]
[TD][URL="http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/malopolskie/83"]szczegóły »[/URL][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: tbs, width: 781"]
Dyplomanci COAPE[TR]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Lp.[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Nazwisko[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Imię[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Tytuł[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"]Miejscowość[/TH]
[TH="bgcolor: #EDECEA"][/TH]
[/TR]
[TR]
[TD]1[/TD]
[TD]Malec[/TD]
[TD]Magdalena[/TD]
[TD]dr inż. nauk rolniczych, behawiorysta zwierzęcy[/TD]
[TD]Kraków[/TD]
[TD][URL="http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/malopolskie/90"]szczegóły »[/URL][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2[/TD]
[TD]Tybura[/TD]
[TD]Ewa[/TD]
[TD]behawiorysta[/TD]
[TD]Kraków[/TD]
[TD][URL="http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/malopolskie/145"]szczegóły »[/URL][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]3[/TD]
[TD]Wędrychowicz[/TD]
[TD]Agnieszka[/TD]
[TD]behawiorysta zwierząt towarzyszących[/TD]
[TD]Korczyna 153[/TD]
[TD][URL="http://www.behawioryscicoape.pl/d/szukaj/malopolskie/131"]szczegóły »[/URL][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/FONT][/COLOR]