Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dogadują się...tylko na dworze.W domu nadal trwa izolacja,co jest bardzo kłopotliwe,zwłaszcza przy dzieciach,bo chcą być wszędzie:)Jeżeli mogę coś zaproponować,to może poszukać Ikarkowi taki dom,gdzie jest też ogród? Ikar potrzebuje również wybiegu,a my tutaj nie dysponujemy ogrodzonymi terenami wyłącznie dla piesków.

Posted

Puszek-Okruszek napisał(a):
Dogadują się...tylko na dworze.W domu nadal trwa izolacja,co jest bardzo kłopotliwe,zwłaszcza przy dzieciach,bo chcą być wszędzie:)Jeżeli mogę coś zaproponować,to może poszukać Ikarkowi taki dom,gdzie jest też ogród? Ikar potrzebuje również wybiegu,a my tutaj nie dysponujemy ogrodzonymi terenami wyłącznie dla piesków.

Może w Świętochłowicach domek by się znalazł. skoro ludzie są nim zachwyceni?

Posted

Ja myślę,że Ikar z Puszkiem z czasem się dogadają,ale to wszystko będzie trwało.Na razie mamy etap chodzenia do weterynarza...szczepienia,odrobaczania itp.prawdopodobnie jest też infekcja dróg moczowych...jutro się dowiemy...Puszek już jest na antybiotyku...no i problemy z oczkami Ikara+kręgosłup.Na razie i tak psiak nie nadaje się do zmiany otoczenia.

Posted

Puszek-Okruszek napisał(a):
Ja myślę,że Ikar z Puszkiem z czasem się dogadają,ale to wszystko będzie trwało.Na razie mamy etap chodzenia do weterynarza...szczepienia,odrobaczania itp.prawdopodobnie jest też infekcja dróg moczowych...jutro się dowiemy...Puszek już jest na antybiotyku...no i problemy z oczkami Ikara+kręgosłup.Na razie i tak psiak nie nadaje się do zmiany otoczenia.

Zdrowia pieseczki.

Posted

Już po wizycie:) Infekcji dróg moczowych nie ma:multi:,oczka przemywać świetlikiem,w piątek kontrola i jeżeli wszystko będzie dobrze Ikarek zostanie wreszcie zaszczepiony i będziemy mieć komplet,książeczkę już mamy:) Co do wagi Ikarka...wyszło ok.25 kg,a wiek tak między 5 a 7 lat:) Teraz Ikuś rozłożył się w przedpokoju i odpoczywa:) Prosił przesłać wszystkim całuski i pozdrowienia;)

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek']Już po wizycie:) Infekcji dróg moczowych nie ma:multi:,oczka przemywać świetlikiem,w piątek kontrola i jeżeli wszystko będzie dobrze Ikarek zostanie wreszcie zaszczepiony i będziemy mieć komplet,książeczkę już mamy:) Co do wagi Ikarka...wyszło ok.25 kg,a wiek tak między 5 a 7 lat:) Teraz Ikuś rozłożył się w przedpokoju i odpoczywa:) Prosił przesłać wszystkim całuski i pozdrowienia;)[/QUOTE]

Dzielny chłopak :) Dziękujemy za wieści i prosimy wymiziać oba psiaki :)

Posted

[quote name='Lobaria']Dzielny chłopak :) Dziękujemy za wieści i prosimy wymiziać oba psiaki :)[/QUOTE]
Oj zrobię to z przyjemnością,bo głaskać i tulić się to psiaki wręcz uwielbiają i to jednocześnie...wtedy tylko jeden patrzy na drugiego czy aby po równo;P

Posted

[quote name='Puszek-Okruszek']Już po wizycie:) Infekcji dróg moczowych nie ma:multi:,oczka przemywać świetlikiem,w piątek kontrola i jeżeli wszystko będzie dobrze Ikarek zostanie wreszcie zaszczepiony i będziemy mieć komplet,książeczkę już mamy:) Co do wagi Ikarka...wyszło ok.25 kg,a wiek tak między 5 a 7 lat:) Teraz Ikuś rozłożył się w przedpokoju i odpoczywa:) Prosił przesłać wszystkim całuski i pozdrowienia;)[/QUOTE]
A w paszczy nie trzeba mu remontu przeprowadzić? Klaudus pisała że ma starte zęby i bordowe dziąsła. Może ma kamień ?

Posted

[quote name='Iljova']No Ikarku teraz to w końcu możesz czuć się szczęśliwy :-) i ja dzięki temu też[/QUOTE]
Podpisuję się:)

Posted

witam...
dawno mnie tutaj nie było,a w domu dzieje się,oj dzieje

Rozmawiałam już z Panią Elą i muszę powiedzieć też Wam z ciężkim sercem,ale Ikarek nie będzie mógł u nas zostać na DS:(

To wspaniały psiak,jednak nie może zostać w domu gdzie są dzieci,a zwłaszcza chłopcy!!! Ostatnio zachowanie Ikarka w stosunku do mojego syna radykalnie się zmieniło i mieliśmy parę nieciekawych sytuacji.Na szczęście były to tylko ostrzeżenia,ale mój syn wystraszył się na maxa(ma dopiero 9 lat)i boi się przebywać w domu,zwłaszcza sam z Ikusiem,obecnie mieszka u babci.

Posted

Prawdopodobnie już znam przyczynę zachowania Ikarka...Całkiem na początku,kiedy Ikarek przebywał u nas dopiero kilka dni,zauważyłam,że bardzo boi się młodzieży,a zwłaszcza chłopców.Do tej pory Ikar akceptował moje dzieci bez problemu,mogły go głaskać,tulić.Jak wspominałam wcześniej,Ikarek już całkiem nieźle się zaaklimatyzował u nas:smile:To kochany psiak:smile:ALE...mojego syna nie było z nami przez ostatnie dni,przebywał u Babci i to jest ten powód...prawdopodobnie Ikarek po powrocie Mateuszka do domu nie zapamiętał go jako domownika,ale jako zagrożenie z przeszłości...wygląda na to,że jacyś chłopcy musieli go bardzo skrzywdzić i Ikarek teraz zaczyna to okazywać.Tak mi to dzisiaj wytłumaczono,bo dociekałam,co jest przyczyną takiego zachowania Ikarka wobec mojego syna.Wygląda na to,że Ikarek potrzebuje domu bez dzieci i młodzieży!!!

Posted

[quote name='bakusiowa']Szkoda psiaka. Odezwały się demony przeszłości.
Podobno Ikuś podoba sie ludziom. Może ktoś chcialby go adoptować? Może jest jakaś rodzina bez dzieci.[/QUOTE]
Cały czas szukam...martwię się,żeby źle nie trafił,bo Ikarek potrzebuje mnóstwo zrozumienia i miłości.

Posted

Czyli jednak niestety odezwała się przeszłość u Ikarka :(
Potrzeba zarówno domku bez dzieci i młodzieży, jak i domku, który by umiał troszkę z nim popracować, żeby wyeliminować takie zachowanie.

Posted

[quote name='paula_t']Czyli jednak niestety odezwała się przeszłość u Ikarka :(
Potrzeba zarówno domku bez dzieci i młodzieży, jak i domku, który by umiał troszkę z nim popracować, żeby wyeliminować takie zachowanie.[/QUOTE]
Albo ja znajdę do wynajmu dom z ogrodem...Już nawet znalazłam;),jadę w weekend pooglądać.Trochę daleko od pracy,szkoły itd.ale zobaczyć można:)